Najave

 • Priključite se četverodijelnom naprednom tečaju fotografije

  04.11.2017
  Foto klub Krk, od 04. do 25. studenog 2017. godine, organizira napredni tečaj fotografije koji će se na različitim krčkim lokacijama - u prirodi ili predavaonici (smještenoj u prostorijama Društvenog centra Krk) - odvijati svake subote (uglavnom) između 11.00 i 13.00 sati, uz mogućnost pomicanja termina, i to u prethodnom dogovoru sa svim polaznicima.
   
 • Posljednji ovogodišnji ciklus besplatnog tečaja za trudnice

  13.11.2017
  Posljednji ovogodišnji ciklus višednevnog tečaja pripreme trudnica za porod i roditeljsku funkciju kojeg organizira Patronažna služba Doma zdravlja Primorsko-goranske županije, Ispostava Krk, započinje 13. studenog u biblioteci Doma zdravlja Krk, na adresi Vinogradska bb u gradu Krku, s početkom u 17.30 sati.
 • Izložba MI.17 - manifestacije + nagrade + suveniri

  14.11.2017
  Iza na prvi pogled kodiranog naziva MI.17 krije se inicijativa Turističke zajednice Grada Krka usmjerena na prezentiranje najznačajnijih gradskih manifestacija, nagrada i novoizabranih suvenira, pored ostalih pažnje vrijednih sadržaja. Dokumentarno-izložbeni projekt MI.17 tako predstavlja svojevrsnu valorizaciju odrađenog koja posjetiteljima, ponajviše djelatnicima u turizmu, pomaže u cjelovitijem sagledavanju i promišljanju grada kao atraktivne turističke destinacije koja svojim gostima, ali i lokalnom stanovništvu, nudi širok spektar događanja namijenjenih različitim generacijama i afinitetima.
   

Turističko promotivni film Otok Krk nagrađen na sedmom Silafestu

Turistički promotivni film Otok Krk, autora Bernardina Modrića, osvojio jednu od glavnih festivalskih nagrada Blue Danube na sedmom po redu Silafestu - međunarodnom festivalu turističkog i ekološkog filma, nedavno održanom u Srbiji.

Međunarodni festivalski žiri kojim je predsjedao dobitnik Oscara za animirani film, proslavljeni Zbigniew Mudzki proglasio je Modrićev uradak najboljim umjetničkim ostvarenjem.

Jedanaestominutni film Otok Krk snimljen je u promotivne svrhe, i to s namjerom da turiste koji na Krk stižu avionima i autobusima upozna s destinacijom, njenim zemljopisnim, kulturno-povijesnim i eno-gastronomskim vrijednostima.

Modrićev film, snimljen u produkciji riječkog Istra filma, već je i ranije nagrađivan na sličnim manifestacijama. Naime, još 2012. godine na 50. Međunarodnom festivalu turističkih filmova održanom u talijanskom gradu Lecceu pripala mu je posebna nagrada za režiju, a iste je godine nagrađen i posebnim priznanjem na 15. Međunarodnom festivalu turističkog filma ITF CRO 2012. održanom u Solinu, u sklopu Interstatasa -  međunarodne smotre turizma, filma i krajobraza.