Najave

 • Priključite se četverodijelnom naprednom tečaju fotografije

  04.11.2017
  Foto klub Krk, od 04. do 25. studenog 2017. godine, organizira napredni tečaj fotografije koji će se na različitim krčkim lokacijama - u prirodi ili predavaonici (smještenoj u prostorijama Društvenog centra Krk) - odvijati svake subote (uglavnom) između 11.00 i 13.00 sati, uz mogućnost pomicanja termina, i to u prethodnom dogovoru sa svim polaznicima.
   
 • Posljednji ovogodišnji ciklus besplatnog tečaja za trudnice

  13.11.2017
  Posljednji ovogodišnji ciklus višednevnog tečaja pripreme trudnica za porod i roditeljsku funkciju kojeg organizira Patronažna služba Doma zdravlja Primorsko-goranske županije, Ispostava Krk, započinje 13. studenog u biblioteci Doma zdravlja Krk, na adresi Vinogradska bb u gradu Krku, s početkom u 17.30 sati.
 • Izložba MI.17 - manifestacije + nagrade + suveniri

  14.11.2017
  Iza na prvi pogled kodiranog naziva MI.17 krije se inicijativa Turističke zajednice Grada Krka usmjerena na prezentiranje najznačajnijih gradskih manifestacija, nagrada i novoizabranih suvenira, pored ostalih pažnje vrijednih sadržaja. Dokumentarno-izložbeni projekt MI.17 tako predstavlja svojevrsnu valorizaciju odrađenog koja posjetiteljima, ponajviše djelatnicima u turizmu, pomaže u cjelovitijem sagledavanju i promišljanju grada kao atraktivne turističke destinacije koja svojim gostima, ali i lokalnom stanovništvu, nudi širok spektar događanja namijenjenih različitim generacijama i afinitetima.
   

Europski tjedan održive energije obilježen nizom stručnih izlaganja

U povodu obilježavanja Europskog tjedna održive energije (EUSEW), Primorsko-goranska županija, Grad Rijeka i Regionalna energetska agencija Kvarner, između 19. i 21. lipnja 2017. godine, priredile su Energetske dane.

Riječ je o nizu predavanja, prezentacija i radionica na temu održivog razvoja, energetike i obnovljivih izvora energije, s time da se ovogodišnje izdanje Energetskih dana odvijalo na tri lokacije, i to 19. lipnja u Rijeci, 20. lipnja u Krku te 21. lipnja u Skradu.

U krčki dio programa koji se mogao pratiti u Velikoj gradskoj vijećnici, uveo je Darko Jardas, direktor Regionalne energetske agencije Kvarner, predstavivši koncept manifestacije što je ove godine doživjela svoje sedmo izdanje, s time da su po drugi put sadržaji priređeni na više lokacija, objedinjujući tako Rijeku, otoke Kvarnera i Gorski kotar, a sve sa zadaćom promoviranja obnovljivih izvora energije, energetske učinkovitosti i održivog razvoja uopće te upoznavanja javnosti s najrecentnijim projektima vezanim upravo uz ta područja.

Nakon uvođenja u problematiku svoja su izlaganja redom održali: Antun Pfeifer, Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu (Projekt PRISMI - Promoviranje integracije obnovljivih izvora energije za pametne mediteranske otoke), Hrvoje Mikulčić, Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu (Projekt Pelagos - Hrvatska platforma za Plavu energiju), Nenad Starac, Ekonomski institut Zagreb (Ususret novom zakonu o otocima), Sanda Hunjak, Regionalna energetska agencija Kvarner (Koordinirano planiranje energetike i mobilnosti u jedinicama lokalne samouprave - H2020, Projekt SIMPLA), Paolo Blecich, Riteh d.o.o. Rijeka (Pučinske elektrane za pretvorbu sunčeve energije u električnu energiju i dobivanje pitke vode procesom desalinizacije; razvoj pomorskog prometa potpomognut sunčevom energijom), Marko Bačić, Udruga Cezar (Ostvarivanje energetskih ušteda u kućanstvima -  iskustva CIP IEE Projekta FIESTA), Vjeran Piršić, Udruga EKO Kvarner (Alternativne metode financiranja projekata iz domene obnovljivih izvora) i Matija Vajdić, Energetski institut Hrvoje Požar (START2ACT - Poticanje novonastalih MSP i STARTUP tvrtki na usvajanje mjera energetske učinkovitosti).