Najave

 • Priključite se četverodijelnom naprednom tečaju fotografije

  04.11.2017
  Foto klub Krk, od 04. do 25. studenog 2017. godine, organizira napredni tečaj fotografije koji će se na različitim krčkim lokacijama - u prirodi ili predavaonici (smještenoj u prostorijama Društvenog centra Krk) - odvijati svake subote (uglavnom) između 11.00 i 13.00 sati, uz mogućnost pomicanja termina, i to u prethodnom dogovoru sa svim polaznicima.
   
 • Posljednji ovogodišnji ciklus besplatnog tečaja za trudnice

  13.11.2017
  Posljednji ovogodišnji ciklus višednevnog tečaja pripreme trudnica za porod i roditeljsku funkciju kojeg organizira Patronažna služba Doma zdravlja Primorsko-goranske županije, Ispostava Krk, započinje 13. studenog u biblioteci Doma zdravlja Krk, na adresi Vinogradska bb u gradu Krku, s početkom u 17.30 sati.
 • Izložba MI.17 - manifestacije + nagrade + suveniri

  14.11.2017
  Iza na prvi pogled kodiranog naziva MI.17 krije se inicijativa Turističke zajednice Grada Krka usmjerena na prezentiranje najznačajnijih gradskih manifestacija, nagrada i novoizabranih suvenira, pored ostalih pažnje vrijednih sadržaja. Dokumentarno-izložbeni projekt MI.17 tako predstavlja svojevrsnu valorizaciju odrađenog koja posjetiteljima, ponajviše djelatnicima u turizmu, pomaže u cjelovitijem sagledavanju i promišljanju grada kao atraktivne turističke destinacije koja svojim gostima, ali i lokalnom stanovništvu, nudi širok spektar događanja namijenjenih različitim generacijama i afinitetima.
   

Javni poziv za dostavu podataka u akciji Moj Krk bez azbesta i najava predavanja

Puntarska Udruga Moj otok, poziva sve vlasnike, odnosno korisnike građevina s područja otoka Krka u kojima se nalazi azbest, da dostave podatke o lokaciji građevine te količinama, vrsti i statusu materijala koji će postati azbestni otpad, sukladno Pravilniku o građevnom otpadu i otpadu koji sadrži azbest (NN br. 69/16).

Naime, prema članku 18. stavku 1. prethodno spomenutog Pravilnika, vlasnik odnosno korisnik građevine u kojoj se nalazi azbest, dužan je, radi planiranja sustava gospodarenja građevnim otpadom koji sadrži azbest, na poziv jedinice lokalne samouprave, u roku određenim pozivom, dostaviti podatke o lokaciji građevine, procjeni količine, vrste i statusu materijala za kojeg je izvjesno da će postati azbestni otpad.

Vodeći se time, jedinice lokalne samouprave otoka Krka i Trgovačko-komunalno društvo Ponikve eko otok Krk d.o.o. u suradnji s Udrugom Moj otok, priređuju (besplatno) predavanjene na temu Zamjena azbestnih krovova i fasada koje će se, 19. lipnja 2017. godine, s početkom u 19.00 sati, održati u Velikoj gradskoj vijećnici. Tijekom izlaganja raspravljat će se o utjecaju azbesta na zdravlje i okoliš, nedavno uvedenim zakonskim obvezama, kvalitetnijim zamjenskim materijalima, adekvatnom uklanjanju i zbrinjavanju azbesta te načinima uključivanja u ovu akciju.

Vlasnici, odnosno korisnici građevina u kojima se nalazi azbest, popunjeni obrazac (prijave objekta koji sadrži azbest) dostupan u prilogu ove obavijesti moraju dostaviti pisanim ili elektronskim putem svojoj jedinici lokalne samouprave, a za Grad Krk na Trg Josipa bana Jelačića 2, 51500 Krk, ili mailom na grad-krk@ri.t-com.hr.