Najave

 • Dani europske baštine: Prezentacija radova na samostanskom kompleksu u Glavotoku

  22.09.2017
  U sklopu manifestacije Dani uropske baštine u Hrvatskoj koja se odvija u organizaciji Uprave za zaštitu kulturne baštine Ministarstva kulture Republike Hrvatske, u samostanu sv. Marije u Glavotoku, 22. rujna 2017. godine, s početkom u 12.00 sati, Damir Sabalić iz Konzervatorskog odjela u Rijeci održat će prezentaciju zaštitnih i istražnih radova na tamošnjoj crkvi i dijelu samostana.
 • Upisi u sportsko-rekreacijske radionice Udruge Pepice

  22.09.2017
  Obzirom da krčka Udruga za sportsku rekreaciju Pepice ulazi u novu sezonu treniranja, upisi u sportsko-rekreacijske radionice (uz mogućnost informiranja) održat će se 22. rujna 2017. godine, u dvorani Sportsko-rekreacijskog centra Josip Uravić Pepi, s početkom u 18.00 sati. Radionice (total body i low total body) vode Gabi Jurešić, Monika Bajčić i Lucija Petrak, a mjesečna naknadna za dva treninga tjedno iznosi 140,00 kn, a tri 160,00 kn.
   
 • Poljica: Smotra klapskog pjevanja u povodu Kuzmanje

  22.09.2017
  Treća po redu Smotra klapskog pjevanja u povodu Kuzmanje - blagdana sv. Kuzme i Damjana, održat će se u Poljicima, nedaleko grada Krka, i to 22. rujna 2017. godine, s početkom u 19.30 sati, u samom srcu mjesta; na Placi. Kao i prethodnih godina organizaciju ovog festivala preuzeli su domaćini iz Klape Kaštadi.
   
 • 03. sjednica Gradskog vijeća Grada Krka

  27.09.2017
  03. sjednica Gradskog vijeća Grada Krka, koju saziva njegov predsjednik Marinko Pavlić, održat će se u srijedu, 27. rujna 2017. godine, u Maloj vijećnici Grada Krka s početkom u 18.30 sati, a predložen je sljedeći Dnevni red.
   
 • Info dan HBOR-a u gradu Krku

  28.09.2017
  HBOR-ov Područni ured za Primorje i Gorski kotar u suradnji s LAG-om Kvarnerski otoci te Udruženjem obrtnika otoka Krka organizira individualne razgovore poduzetnika s voditeljicom Područnog ureda Vesnom Bartolović Staničić, koji će se, 28. rujna 2017. godine, između 10.00 i 14.00 sati, odvijati u sjedištu LAG-a Kvarnerski otoci, Vršanska 14, u gradu Krku. Svi zainteresirani poduzetnici ili oni koji to planiraju postati, mogu se prijaviti za besplatno stručno savjetovanje o mogućnostima kreditiranja, odnosno financiranja investicijskih ulaganja ili drugih aktivnosti putem programa HBOR-a, i to mailom na jovana@kvarnerski-otoci.hr ili telefonom na 095 858 82 31.
 • Štorija o galiji Cristo Ressussitato: proslava 446. godišnjice Lepantske bitke

  06.10.2017
  U jednoj od najvećih i najslavnijih pomorskih bitaka u europskoj povijesti, bitki kod Lepanta, 07. listopada 1571. godine, u kojoj su se sukobile snage kršćana i muslimana sudjelovala je i krčka galija Cristo Ressussitato (Uskrsli Krist).
   
 • Upisi za program prve razine mentalne aritmetike ALOHA

  07.10.2017
  Škola stranih jezika VID objavljuje upise u novi semestar za program prve razine mentalne aritmetike ALOHA (Abacus Learning of Higher Arithmetic). Radionica za djecu s prezentacijom programa i roditeljski sastanak održat će se 07. listopada 2017. godine, s početkom u 10.00 sati, u učionicama škole Vid u gradu Krku, Kvarnerska 15 (zgrada Fani, pored Gradske knjižnice). Nastava kreće 14. listopada.

Projekt Lokna izdvojen kao primjer dobre prakse

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije nedavno je objavilo brošuru pod nazivom Uspješni lokalni EU projekti u Hrvatskoj, koja predstavlja svojevrsno priznanje svim dosadašnjim korisnicima EU fondova, odnosno uspješnim EU projektima provedenim na području Republike Hrvatske.

U tu je službenu publikaciju, pored još 61-nog uspješno zaključenog projekta, pod poglavljem Zaštita okoliša (str. 144 - 145), uvršten i projekt Očuvanje i promocija vodenih biotopa - lokvi i barjanskih okna - za budućnost, inače poznat pod akronimom Lokna, kojeg su u sklopu Operativnog programa IPA Slovenija - Hrvatska 2007. - 2013., između 02. veljače 2015. i 01. svibnja 2016. godine, zajednički realizirali Krajinski park Ljubljansko barje, Geodetski institut Slovenije, Javna ustanova Priroda i Grad Krk, s time da su na hrvatskom području projektne aktivnosti bile vezane upravo za područje grada i otoka Krka, i to sa zadaćom očuvanja i revitalizacije krških lokvi putem zajedničkog pristupa njihovu vrednovanju, inventarizaciji, revitalizaciji i promociji. Prema tome, ovaj je projekt, ukupno vrijedan 2.062.800,00 kn, za koji je iz EU fondova osiguran budžet od 1.753.380,00 kn, polučio suradnjom slovenskih i hrvatskih stručnjaka za biologiju, hidrologiju, geologiju, informatiku i upravljanje zaštićenim područjima, koji su zajednički proveli mnoga prirodoslovna istraživanja životinjskih i biljnih vrsta, geolocirali više od stotinu vodenih biotopa, uspostavili GIS bazu podataka, uredili i označili dotad zapuštenu lokvu Živa nedaleko naselja Poljica, proveli nisku radionica i stručnih izleta, uredili dvije edukativno-turističke staze, objavili korisne promotivne materijale te naposljetku izradili interaktivnu Internet stranicu s bazom podataka o istraženim vodenim biotopima.

Projekti poput ovog, ali i svih ostalih uključenih u brošuru, stoga mogu poslužiti kao izvrsna motivacija ili inspiracija onima koji svoje projektne ideje žele sufinancirati EU sredstvima. Jer takve inicijative mogu pridonijeti razvoju lokalnih zajednica, omogućavajući pritom lokalnom stanovništvu bolje uvjete života.

 

Brošuru Uspješni lokalni EU projekti u Hrvatskoj prelistajte: ovdje.