Najave

  • Malinska: Radionica Sedam koraka do kredita

    17.10.2017
    Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR), Područni ured za Primorje i Gorski kotar, u suradnji s Lokalnom akcijskom grupom Kvarnerski otoci, organizira radionicu na temu Sedam koraka do kredita koja će se održati u utorak, 17. listopada 2017. godine, u upravnoj zgradi Općine Malinska-Dubašnica (Lina Bolmarčića 22, Malinska), s početkom u 13.00 sati.
  • Besplatan preventivni pregled madeža

    17.10.2017
    Gradsko društvo Crvenog križa Krk u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, 10. i 17. listopada 2017. godine, između 17.00 i 20.00 sati, nastavlja s programom besplatnog preventivnog pregleda madeža.

Bespovratna tri milijuna kuna iz EU fondova za ambulante na otocima

novilist.hr, 09. listopada 2017.
 
Primorsko-goranskoj županiji odobrena su za unaprjeđenje primarne zdravstvene zaštite na kvarnerskim otocima bespovratna tri milijuna kuna iz europskih fondova, kojima će se nabaviti dijagnostička oprema i urediti otočne ambulante, rečeno je u ponedjeljak na redovnoj konferenciji za novinare u županijskoj upravi.

Ugovorom su obuhvaćeni domovi zdravlja na Krku, Lošinju, Cresu i Rabu, rekao je zamjenik župana Marko Boras Mandić.

Primorsko-goranska županija, zajedno s Domom zdravlja, osigurat će 15 posto novca iz vlastitih izvora, a 85 posto odobreno je iz EU fondova. Za dobiveni novac nabavit će se dijagnostička oprema i urediti ambulante, kako bi zdravstvene usluge otočanima bile dostupnije. Najviše novca utrošit će se za kupnju RTG uređaja, UTZ uređaja te za ugradnju lifta za osobe s posebnim potrebama, istaknuo je.

Pročelnica za odgoj i obrazovanje Edita Stilin rekla je na konferenciji za novinare kako se ovog mjeseca obilježava 390 godina postojanja Prve sušačke hrvatske gimnazije u Rijeci i Prve riječke hrvatske gimnazije te je za 26. listopada najavila otvaranje novouređenog prostora Sušačke gimnazije i početak rada u jednoj smjeni.

Zamjenik župana Petar Mamula najavio je obilježavanje 300 godina pravoslavlja u Rijeci od 14. do 29. listopada, pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije. Najavio je svečanu akademiju u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja te znanstveni skup o pravoslavlju na Sjevernom Jadranu u 18. stoljeću. [HINA]