Otvorenje izložbe Otočni bestijarij Kristijana Linardića

Prvo izložbeno predstavljanje Kristijana Linardića, pretočeno u kiparski postav pod nazivom Otočni bestijarij, održat će se u četvrtak, 23. ožujka 2017. godine, u krčkoj Galeriji Decumanus, s početkom u 19.00 sati.
Kristijan Linardić krčki je, javnosti dosad (uglavnom) nepoznat, autor mlađe generacije čije su zanimljive skulpture primarno inspirirane otočnom faunom. Međutim, ono što njegove radove, na čijem se oblikovanju ponekad radi i više od godine dana, čini posebno atraktivnim posve je specifičan pristup kiparskom mediju. Naime, Kristijan svoje životopisne životinjske likove, posve u maniri land arta, gradi od prirodnih materijala, uglavnom pomno biranih komadića drva, koje pronalazi u prirodi. Na taj nas način, osim na neraskidivu povezanost prirode i umjetnosti, kao jedne od najprimordijalnijih čovjekovih praksi, potiče i na aktivno promišljanje o nužnosti zaštite okoliša. Jer upravo kreativci imaju snagu problematiku ekologije pretvoriti u izvrsnu platformu za mnoge umjetničke inicijative, čije su poruke uvijek posebno snažne, a poziv na angažman takav da pokreće i inspirira!
 
 
Izložba Otočni bestijarij svim zainteresiranim posjetiteljima na raspolaganju će biti sve do 06. travnja, a postav je moguće razgledati svakim radnim danom od 10.00 do 13.00 ili uz prethodnu najavu organizatoru Centru za kulturu Grada Krka telefonom na 051 220 041 ili mailom na kultura@gradkrk.net.