Najave

 • Upisi u sportsko-rekreacijske radionice Udruge Pepice

  22.09.2017
  Obzirom da krčka Udruga za sportsku rekreaciju Pepice ulazi u novu sezonu treniranja, upisi u sportsko-rekreacijske radionice (uz mogućnost informiranja) održat će se 22. rujna 2017. godine, u dvorani Sportsko-rekreacijskog centra Josip Uravić Pepi, s početkom u 18.00 sati. Radionice (total body i low total body) vode Gabi Jurešić, Monika Bajčić i Lucija Petrak, a mjesečna naknadna za dva treninga tjedno iznosi 140,00 kn, a tri 160,00 kn.
   
 • Poljica: Smotra klapskog pjevanja u povodu Kuzmanje

  22.09.2017
  Treća po redu Smotra klapskog pjevanja u povodu Kuzmanje - blagdana sv. Kuzme i Damjana, održat će se u Poljicima, nedaleko grada Krka, i to 22. rujna 2017. godine, s početkom u 19.30 sati, u samom srcu mjesta; na Placi. Kao i prethodnih godina organizaciju ovog festivala preuzeli su domaćini iz Klape Kaštadi.
   
 • 03. sjednica Gradskog vijeća Grada Krka

  27.09.2017
  03. sjednica Gradskog vijeća Grada Krka, koju saziva njegov predsjednik Marinko Pavlić, održat će se u srijedu, 27. rujna 2017. godine, u Maloj vijećnici Grada Krka s početkom u 18.30 sati, a predložen je sljedeći Dnevni red.
   
 • Info dan HBOR-a u gradu Krku

  28.09.2017
  HBOR-ov Područni ured za Primorje i Gorski kotar u suradnji s LAG-om Kvarnerski otoci te Udruženjem obrtnika otoka Krka organizira individualne razgovore poduzetnika s voditeljicom Područnog ureda Vesnom Bartolović Staničić, koji će se, 28. rujna 2017. godine, između 10.00 i 14.00 sati, odvijati u sjedištu LAG-a Kvarnerski otoci, Vršanska 14, u gradu Krku. Svi zainteresirani poduzetnici ili oni koji to planiraju postati, mogu se prijaviti za besplatno stručno savjetovanje o mogućnostima kreditiranja, odnosno financiranja investicijskih ulaganja ili drugih aktivnosti putem programa HBOR-a, i to mailom na jovana@kvarnerski-otoci.hr ili telefonom na 095 858 82 31.
 • Štorija o galiji Cristo Ressussitato: proslava 446. godišnjice Lepantske bitke

  06.10.2017
  U jednoj od najvećih i najslavnijih pomorskih bitaka u europskoj povijesti, bitki kod Lepanta, 07. listopada 1571. godine, u kojoj su se sukobile snage kršćana i muslimana sudjelovala je i krčka galija Cristo Ressussitato (Uskrsli Krist).
   
 • Upisi za program prve razine mentalne aritmetike ALOHA

  07.10.2017
  Škola stranih jezika VID objavljuje upise u novi semestar za program prve razine mentalne aritmetike ALOHA (Abacus Learning of Higher Arithmetic). Radionica za djecu s prezentacijom programa i roditeljski sastanak održat će se 07. listopada 2017. godine, s početkom u 10.00 sati, u učionicama škole Vid u gradu Krku, Kvarnerska 15 (zgrada Fani, pored Gradske knjižnice). Nastava kreće 14. listopada.

MI.11 - nagrade i događanja

Iza naziva MI.11 krije se inicijativa Turističke zajednice Grada Krka usmjerena ka prezentaciji najznačajnijih gradskih manifestacija, ali i nagrada koje su Krk i Krčani zaslužili u netom zaključenom jednogodišnjem periodu.

Projekt MI.11 tako predstavlja svojevrsnu valorizaciju odrađenog koja svojim posjetiteljima, ponajviše djelatnicima u turuzimu, pomaže u cjelovitijem sagledavanju i promišljanju grada kao privlačne turističke destinacije u kojoj se, kao što geslo najavljuje, uvijek nešto događa.

Ovogodišnji postav kroz izloženi foto-ciklus (kojeg je moguće pratiti i na Info-programu Grada Krka) tako svima omogućava još jedno uplitanje u priču ili barem ugodno prizivanje neke od slikovitih gradskih manifestacija poput Krčkog sajma koji je ove godine uz tradicionalni zabavni dio brojnim turistima iznova priskrbio nezaboravan odlazak u prošlost. I tradicionalne Ljetne prirede omogućuvale su bijeg od svakodnevice nudivši reprezentativan dramski, ali i glazbeni program koji polako svoju najveću inspiraciju, obzirom na ostavštinu poznatog Krčanina i kolekcionara Nikole Udine Algarottija, počinje pronalaziti u bogatoj baroknoj glazbenoj tradiciji. Osim ovih dvaju događanja kojima naš grad već duguje svoju prepoznatljivost valja se ovdje na trenutak prisjetiti i niza sportsko-rekreativnih programa poput Proljeća na kotačima, Scuba festa ili jesenje pješačke ture koja je sudionike još jednom povela putevima drevnih krčkih maslinika, zatim popularne gastro-manifestacije Dani smokava ili sadržaja namijenjenih mladima - Prvomajskog inkubatora i Festivala eksperimentalnog filma i videa. Upravo bogata i specifična turistička ponuda zasigurno je bila jedna od karika nužnih kako bi grad Krk, polako, ali planski i sigurno, izgradio prepoznatljivu auru - nametnuo vlastiti identit. I to nas inzistiranje na identitetu dovodi do uspjeha! 

Na ovogodišnjim Danima hrvatskog turizma, inače događanju koje obzirom na različite kriterije pomno valorizira domicilni turizam, Grad Krk ovjenčan je dvama prestižnim priznanjima - Plavim cvijetom sa zlatnim znakom, prvom nagradom za uređenost turističkog odredišta primorske Hrvatske u kategoriji mjesta od 3.000 do 10.000 stanovnika, te pobjedničkim Turističkim cvijetom, nagradom za ukupnost i ujednačenost turističke ponude u kategoriji mjesta do 10.000 ležaja. Međutim, da bi grad Krk uopće mogao izrasti u jednu od najrazvijenijih jadranskih destinacija, bilo je potrebno uložiti mnogo truda, i to sviju, a da je tome tako svjedoče i ostala osvojena priznanja. Na spomenutoj manifestaciji krčki Valamar Koralj Romantic Hotel u akciji Turistički cvijet poveo je u kategoriji najboljih hotela hrvatskog Jadrana s tri zvjezdice. Na 44. Međunarodnom sajmu održanom u Novom Sadu hoteli Marina i Dražica, Kamp Bor i Turistička agencija Depope ovjenčani su zlatnim medaljama za kvalitetu, a ni Festival Kamping & Karavaning priređen u Ljubljani nije Krčane ostavio praznih ruku, te su srebrna odličja u kategoriji malih, odnosno velikih, kampova na Kvarneru, ponjeli predstavnici kampova Bor i Ježevac. Da ovako dobri rezultati ovise o predanosti svakog pojedinca u složenom mehanizmu turizma, svjedoči priznanje Mladenu Filipoviću (Valamar Koralj Romantic Hotel), koji je u akciji Turističke zajednice Kvarnera za izbor djelatnika godine proglašen najboljim konobarom Primorsko-goranske županije. 

Međutim ni ovdje ne naziremo kraj raspravi o nagradama i nagrađenima. Naime, tijekom nedavno održane nacionalne smotre ovčji Krčki sir kojeg proizvodi Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Magriž u vlasništvu Kornićara Vesne i Miljenka Mrakovčića proglašen je najboljim, dok je na međunarodnom sajmu Krčki pršut Vjeka Žužića u svojoj kategoriji ovjenčan srebrnom medaljom. 

Uz čestitke nagrađenima, ali i ostalima, za kraj treba reći kako je zadaća postava MI.11, koji prigodno u nazivu nosi osobnu zamjenicu prvog lica množine, razvijanje potrebe za sagledavanje rezultata netom odrađenog koji bez imalo sumnje predstavljaju najbolju motivaciju za pripremu nadolazećeg turističkog ciklusa.