Najave

 • Upisi u sportsko-rekreacijske radionice Udruge Pepice

  22.09.2017
  Obzirom da krčka Udruga za sportsku rekreaciju Pepice ulazi u novu sezonu treniranja, upisi u sportsko-rekreacijske radionice (uz mogućnost informiranja) održat će se 22. rujna 2017. godine, u dvorani Sportsko-rekreacijskog centra Josip Uravić Pepi, s početkom u 18.00 sati. Radionice (total body i low total body) vode Gabi Jurešić, Monika Bajčić i Lucija Petrak, a mjesečna naknadna za dva treninga tjedno iznosi 140,00 kn, a tri 160,00 kn.
   
 • Poljica: Smotra klapskog pjevanja u povodu Kuzmanje

  22.09.2017
  Treća po redu Smotra klapskog pjevanja u povodu Kuzmanje - blagdana sv. Kuzme i Damjana, održat će se u Poljicima, nedaleko grada Krka, i to 22. rujna 2017. godine, s početkom u 19.30 sati, u samom srcu mjesta; na Placi. Kao i prethodnih godina organizaciju ovog festivala preuzeli su domaćini iz Klape Kaštadi.
   
 • 03. sjednica Gradskog vijeća Grada Krka

  27.09.2017
  03. sjednica Gradskog vijeća Grada Krka, koju saziva njegov predsjednik Marinko Pavlić, održat će se u srijedu, 27. rujna 2017. godine, u Maloj vijećnici Grada Krka s početkom u 18.30 sati, a predložen je sljedeći Dnevni red.
   
 • Info dan HBOR-a u gradu Krku

  28.09.2017
  HBOR-ov Područni ured za Primorje i Gorski kotar u suradnji s LAG-om Kvarnerski otoci te Udruženjem obrtnika otoka Krka organizira individualne razgovore poduzetnika s voditeljicom Područnog ureda Vesnom Bartolović Staničić, koji će se, 28. rujna 2017. godine, između 10.00 i 14.00 sati, odvijati u sjedištu LAG-a Kvarnerski otoci, Vršanska 14, u gradu Krku. Svi zainteresirani poduzetnici ili oni koji to planiraju postati, mogu se prijaviti za besplatno stručno savjetovanje o mogućnostima kreditiranja, odnosno financiranja investicijskih ulaganja ili drugih aktivnosti putem programa HBOR-a, i to mailom na jovana@kvarnerski-otoci.hr ili telefonom na 095 858 82 31.
 • Štorija o galiji Cristo Ressussitato: proslava 446. godišnjice Lepantske bitke

  06.10.2017
  U jednoj od najvećih i najslavnijih pomorskih bitaka u europskoj povijesti, bitki kod Lepanta, 07. listopada 1571. godine, u kojoj su se sukobile snage kršćana i muslimana sudjelovala je i krčka galija Cristo Ressussitato (Uskrsli Krist).
   
 • Upisi za program prve razine mentalne aritmetike ALOHA

  07.10.2017
  Škola stranih jezika VID objavljuje upise u novi semestar za program prve razine mentalne aritmetike ALOHA (Abacus Learning of Higher Arithmetic). Radionica za djecu s prezentacijom programa i roditeljski sastanak održat će se 07. listopada 2017. godine, s početkom u 10.00 sati, u učionicama škole Vid u gradu Krku, Kvarnerska 15 (zgrada Fani, pored Gradske knjižnice). Nastava kreće 14. listopada.

Idilični vilinski prizori probudili maštu brojnih posjetitelja

U Galeriji Decumanus, 23. kolovoza 2013. godine, pred nizom okupljenih posjetitelja, otvorena je druga izložba fotografija iz ciklusa Krk - otok vila, zagrebačke autorice Ive Lulić.

Radi se o projektu kojeg je inicirao Centar za kulturu Grada Krka s ciljem dokumentiranja otočnih lokacija, izabranih u suradnji s otočnim općinama, turističkim zajednicama i Javnom ustanovom Priroda, a koje su pretvorene u scenografiju vilinske priče s uporištem u narodnoj predaji - Krčkim legendama (Vêyskim povêdama). Ispred objektiva ove uspješne mlade fotografkinje tom su se prigodom zatekli krčki vrtićari, osnovnoškolke i srednjoškolke, ali i djeca iz karlovačkog Dječjeg doma Valadimir Nazor. Snimanja na autentičnim otočnim lokacijama bila su organizirana tijekom ožujka i travnja, a kako je projekt naposlijetku rezultirao zavidnom količinom fotografskog materijala odlučeno je kako će se njegov najreprezentativniji dio predstaviti u okviru dviju izložbi.

Samu izložbu, kao posljednju u ovogodišnjem ljetnom ciklusu, uz autoricu otvorila je ravnateljica krčkog Centra za kulturu Maja Parentić, ispričavši najprije kako je započela suradnja s Ivom Lulić i na koji su način odrađivana snimanja, i to u zaista različitim vremenskim uvjetima - od prave zime, pa sve do gotovo ljetnih tempretura. Ovaj vrijedan projekt realiziran je uz veliku pomoć Grada Krka, ističe Parentić, ali i Grupacije Valamr, odnosno Hotela Valamar Koralj Romantic, zatim otočnih općina i turističkih zajednica, a nesmijemo zaboraviti ni ostale ustanove i mnoge pojedinace koji su se uključili u njegovu realizaciju. Ono što je možda najviše iznenadelilo sve sudionike ove inicijative, a osobito one koji žive na Krku, jest otkrivanje fascinantnih mjesta i lokacija koje su za sobom znale ostaviti dilemu - da li našim gostima ukazati na istinsku ljepotu otoka ili je ipak pokušati sačuvati samo za nas, jer radi se o jedinstvenim elegičnim rajskim pejzažima. No, unatoč dobroj volji i ostvarenoj potpori, realizaciju ovog projekta ipak bi bilo nemoguće zamisliti bez iznimnog talenta fotografkinje Ive Lulić, priznaje Parentić, kao jedne od rijetkih koja istražuje mogućnosti iscenirane fotografije. Prva izložba iz ciklusa Krk - otok vila održana je u mjesecu travnju, a obzirom na veliku količinu snimljenih fotografije i brojne nedoumice vezane uz njihovu selekciju, odlučili smo se na dvije izložbe, od kojih ova pred nama otkriva nešto mističnije i fantastičnije motive i lokacije, koji vam mogu pomoći, zaključuje Parentić, da otok vidite i doživite na način na koji smo ga mi vidjeli i doživjeli.

Drugu izložbu iz ciklusa Krk - otok vila moguće je razgledati do 13. rujna, svakim danom, izuzev nedjelje od 10.00 do 12.00 te od 20.00 do 22.00 sata ili uz prethodnu najavu organizatoru, Centru za kulturu Grada Krka na broj 051 220 041 ili e-mail kultura@gradkrk.net.