Najave

 • Upisi u sportsko-rekreacijske radionice Udruge Pepice

  22.09.2017
  Obzirom da krčka Udruga za sportsku rekreaciju Pepice ulazi u novu sezonu treniranja, upisi u sportsko-rekreacijske radionice (uz mogućnost informiranja) održat će se 22. rujna 2017. godine, u dvorani Sportsko-rekreacijskog centra Josip Uravić Pepi, s početkom u 18.00 sati. Radionice (total body i low total body) vode Gabi Jurešić, Monika Bajčić i Lucija Petrak, a mjesečna naknadna za dva treninga tjedno iznosi 140,00 kn, a tri 160,00 kn.
   
 • Poljica: Smotra klapskog pjevanja u povodu Kuzmanje

  22.09.2017
  Treća po redu Smotra klapskog pjevanja u povodu Kuzmanje - blagdana sv. Kuzme i Damjana, održat će se u Poljicima, nedaleko grada Krka, i to 22. rujna 2017. godine, s početkom u 19.30 sati, u samom srcu mjesta; na Placi. Kao i prethodnih godina organizaciju ovog festivala preuzeli su domaćini iz Klape Kaštadi.
   
 • 03. sjednica Gradskog vijeća Grada Krka

  27.09.2017
  03. sjednica Gradskog vijeća Grada Krka, koju saziva njegov predsjednik Marinko Pavlić, održat će se u srijedu, 27. rujna 2017. godine, u Maloj vijećnici Grada Krka s početkom u 18.30 sati, a predložen je sljedeći Dnevni red.
   
 • Info dan HBOR-a u gradu Krku

  28.09.2017
  HBOR-ov Područni ured za Primorje i Gorski kotar u suradnji s LAG-om Kvarnerski otoci te Udruženjem obrtnika otoka Krka organizira individualne razgovore poduzetnika s voditeljicom Područnog ureda Vesnom Bartolović Staničić, koji će se, 28. rujna 2017. godine, između 10.00 i 14.00 sati, odvijati u sjedištu LAG-a Kvarnerski otoci, Vršanska 14, u gradu Krku. Svi zainteresirani poduzetnici ili oni koji to planiraju postati, mogu se prijaviti za besplatno stručno savjetovanje o mogućnostima kreditiranja, odnosno financiranja investicijskih ulaganja ili drugih aktivnosti putem programa HBOR-a, i to mailom na jovana@kvarnerski-otoci.hr ili telefonom na 095 858 82 31.
 • Štorija o galiji Cristo Ressussitato: proslava 446. godišnjice Lepantske bitke

  06.10.2017
  U jednoj od najvećih i najslavnijih pomorskih bitaka u europskoj povijesti, bitki kod Lepanta, 07. listopada 1571. godine, u kojoj su se sukobile snage kršćana i muslimana sudjelovala je i krčka galija Cristo Ressussitato (Uskrsli Krist).
   
 • Upisi za program prve razine mentalne aritmetike ALOHA

  07.10.2017
  Škola stranih jezika VID objavljuje upise u novi semestar za program prve razine mentalne aritmetike ALOHA (Abacus Learning of Higher Arithmetic). Radionica za djecu s prezentacijom programa i roditeljski sastanak održat će se 07. listopada 2017. godine, s početkom u 10.00 sati, u učionicama škole Vid u gradu Krku, Kvarnerska 15 (zgrada Fani, pored Gradske knjižnice). Nastava kreće 14. listopada.

Izložba MI.13 - nagrade & događanja

Iza na prvi pogled kodiranog naziva MI.13 krije se inicijativa Turističke zajednice Grada Krka usmjerena ka prezentaciji najznačajnijih gradskih manifestacija, na natječaju izabranih suvenira, ali i nagrada koje su Krk i Krčani zaslužili u proteklom jednogodišnjem periodu.

Izložbeno-dokumentarni projekt MI.13 tako predstavlja svojevrsnu valorizaciju odrađenog koja svojim posjetiteljima, ponajviše djelatnicima u turizmu, pomaže u cjelovitijem sagledavanju i promišljanju grada kao sve atraktivnije turističke destinacije koja svojim gostima, ali i domicilnom stanovništvu, nudi šaren spektar događanja namijenjenih kako različitim generacijama, tako i različitim afinitetima.

Ovogodišnji postav, koji će se između 15. i 30. studenog, moći razgledati u krčkoj Galeriji Decumanus, kroz izloženi ciklus fotografija velikog formata, posjetiteljima će omogućiti uživanje u probranim motivima koji su zabilježeni na najznačajnijim gradskim manifestacijama i događanjima poput Krčkog sajma koji je i ove godine uz tradicionalni gastro i zabavni dio brojnim turistima priskrbio jedinstven put u prošlost, čemu su prilog dali ne samo domaćini - krčki knezovi Frankopani, već i brojni gosti čije su aktivnosti, bile one zanatske ili umjetničke, u najvećoj mjeri inspiraciju pronašle u srednjovjekovnom i renesansnom nasljeđu. Tradicionalne Ljetne priredbe, ponovo su oduševile glazbenim programom koji je, vezujući se uz vrijednu ostavštinu Nikole Udine Algarottija, ali i povezivanjem glazbenika s područja zapadne Europe, kulminirao nastupom proslavljenog francunskog Ansambla Dialogos i talijanskih puhača iz Kvinteta Gomalan. I jedno, i drugo događanje kojima grad Krk, na planu kulturno-zabavnih sadržaja, duguje svoju prepoznatljivost, svojim su konceptom i odabirom gostiju obilježili ulazak Hrvatske u veliku asocijaciju europskih zemalja. U tu se proslavu međutim zakoračilo EU4.ijom, bogatim kulturno-zabavnim programom koji je sjedinio izložbe, koncerte, kazalište te predstavljanje bogate otočne folklorne baštine s naglaskom na dvoglasje tjesnih intervala odnedavno upisano na UNESCO-vu listu nematerijalen baštine.

Osim prethodno izdvojenih događanja koja su u najvećoj mjeri obilježila sezonu, valja izdvojiti i sportsko-rekreativne programe, vezane uz period pred/potsezone, poput Krčke biciklističke avanture ili biciklijade Bodul bike, koji nadalje pridonose sve intenzivnijoj popularizaciji biciklizma i otočkih biciklističkih staza. Nesmijemo ovdje zaboraviti ni gastro manifestacije, osobito Dane smokava koji su još jednom demonstrirali bogatstvo domaćih suvenira uporabne vrijednosti temeljenih na donedavno gotovo zaboravljenom, ali delikatesnom, plodu smokve.

Foto-dokumentacija prati i kulturne sadržaje vezane uz obilježavanje Dana grada, ali i pomorskoj tradiciji posvećenu Štoriju o galiji Cristo Ressussitato. Uz različite programe što ih je okupila proslava posvećena zaštitniku grada Krka i Krčke biskupije, sv. Kvirinu, krčki osnovnoškolci uz stručno su vodstvo tijekom višednevne radionice izradili malenu, ali dopadljivu drvenu barku Bodulčicu, koja će uz scene porinuća, samo za ovu prigodu bili izložena u prostoru krčke galerije, svjedočeći tako o važnosti očuvanja tradicijske brodograditeljske baštine koju je itekako važno potencirati još od malih nogu. Upravo takvo inzistiranje na vrijednom pomorskom nasljeđu reflektira se s jedne strane u organiziranju regate tradicijskih barki Krčka jedra, a s druge u oživljavanju Štorije o galiji Cristo Ressussitato, krčkoj galiji sudionici jedne od najslavnijih pomorskih bitaka. Ovogodišnje izdanje te vrijedne manifestacije kojom je obilježana 442. godišnjica Lepantske bitke u Krk je, nakon Venecije i Sevillie, donijelo vrijednu zbirku srebrnih zavjetnih pločica, kao dio u svijetu jedinstvenog nasljeđa Kotorske biskupije.

Upravo bogata i specifična turistička ponuda zasigurno je bila jedna od karika nužnih kako bi grad Krk, polako, ali planski i sigurno, izgradio prepoznatljivu auru - nametnuo vlastiti, prepoznatljivi, identitet o čemu možda najbolje svjedoče ovogodišnje gradu i turističkim subjektima, dodijeljene nagrade, koje će također činiti važan dio postava ove simbolične retrospektive. Naime, u ovogodišnjoj 17. po redu akciji Turistički cvijet - Kvaliteta za Hrvatsku koju već tradicionalno provode Hrvatska radiotelevizija i Hrvatska gospodarska komora, grad Krk, zajedno s Dubrovnikom i Zadrom, bio je nominiran u vodećoj kategoriji najboljih velikih destinacija Jadrana. Jednak uspjeh među najboljim jadranskim hotelima s 3* ostvario je krčki Valamar Koralj Romantic Hotel, dok je Kamp Glavotok dobio posebno priznanje za eko-kamp.

Uz značajne potencijale turističke ponude, valja izdvojiti i potencijale krčkih kreativaca koji su na dva dosad realizirana natječaja za rješenje gradskog suvenira prijavili svoje maštovite rukotvorine (umjetnine, dekorativne i uporabne predmeti), gastro proizvode i publikacije. Ovaj dio izložbe stoga predstavalja priliku da se većina izabranih suvenira, označenih markicom Dar iz Krka, doživi u galerijskom prostoru. S početkom sezone ti su suveniri dobili i prigodan dvojezični katalog koji informativnim podacima što ih dopunjuju fotografije prati priču o jedinstvenim krčkim memorabilijama.

Uz čestitke svima koji su na bilo koji način pridonijeli sveukupnoj turističkoj ponudi destinacije, za kraj treba istaći kako je zadaća ove dokumentarne izložbe, koja prigodno u nazivu nosi osobnu zamjenicu prvog lica množine, razvijanje potrebe za sagledavanje rezultata netom odrađenog koji bez imalo sumnje predstavljaju najbolju motivaciju za pripremu nadolazećeg turističkog ciklusa.

Izložbu MI.13 - nagrade & događanja čiju organizaciju zajednički potpisuju Grad Krk i Turistička zajednica Grada Krka svi zainteresirani imati će prilike razgledati svakim radnim danom od 10.00 do 13.00 sati ili uz prethodnu najavu organizatoru na: 051 221 414 / tz@tz-krk.hr.

 

Najava događanja [.pdf]