Najave

 • Upisi u sportsko-rekreacijske radionice Udruge Pepice

  22.09.2017
  Obzirom da krčka Udruga za sportsku rekreaciju Pepice ulazi u novu sezonu treniranja, upisi u sportsko-rekreacijske radionice (uz mogućnost informiranja) održat će se 22. rujna 2017. godine, u dvorani Sportsko-rekreacijskog centra Josip Uravić Pepi, s početkom u 18.00 sati. Radionice (total body i low total body) vode Gabi Jurešić, Monika Bajčić i Lucija Petrak, a mjesečna naknadna za dva treninga tjedno iznosi 140,00 kn, a tri 160,00 kn.
   
 • Poljica: Smotra klapskog pjevanja u povodu Kuzmanje

  22.09.2017
  Treća po redu Smotra klapskog pjevanja u povodu Kuzmanje - blagdana sv. Kuzme i Damjana, održat će se u Poljicima, nedaleko grada Krka, i to 22. rujna 2017. godine, s početkom u 19.30 sati, u samom srcu mjesta; na Placi. Kao i prethodnih godina organizaciju ovog festivala preuzeli su domaćini iz Klape Kaštadi.
   
 • 03. sjednica Gradskog vijeća Grada Krka

  27.09.2017
  03. sjednica Gradskog vijeća Grada Krka, koju saziva njegov predsjednik Marinko Pavlić, održat će se u srijedu, 27. rujna 2017. godine, u Maloj vijećnici Grada Krka s početkom u 18.30 sati, a predložen je sljedeći Dnevni red.
   
 • Info dan HBOR-a u gradu Krku

  28.09.2017
  HBOR-ov Područni ured za Primorje i Gorski kotar u suradnji s LAG-om Kvarnerski otoci te Udruženjem obrtnika otoka Krka organizira individualne razgovore poduzetnika s voditeljicom Područnog ureda Vesnom Bartolović Staničić, koji će se, 28. rujna 2017. godine, između 10.00 i 14.00 sati, odvijati u sjedištu LAG-a Kvarnerski otoci, Vršanska 14, u gradu Krku. Svi zainteresirani poduzetnici ili oni koji to planiraju postati, mogu se prijaviti za besplatno stručno savjetovanje o mogućnostima kreditiranja, odnosno financiranja investicijskih ulaganja ili drugih aktivnosti putem programa HBOR-a, i to mailom na jovana@kvarnerski-otoci.hr ili telefonom na 095 858 82 31.
 • Štorija o galiji Cristo Ressussitato: proslava 446. godišnjice Lepantske bitke

  06.10.2017
  U jednoj od najvećih i najslavnijih pomorskih bitaka u europskoj povijesti, bitki kod Lepanta, 07. listopada 1571. godine, u kojoj su se sukobile snage kršćana i muslimana sudjelovala je i krčka galija Cristo Ressussitato (Uskrsli Krist).
   
 • Upisi za program prve razine mentalne aritmetike ALOHA

  07.10.2017
  Škola stranih jezika VID objavljuje upise u novi semestar za program prve razine mentalne aritmetike ALOHA (Abacus Learning of Higher Arithmetic). Radionica za djecu s prezentacijom programa i roditeljski sastanak održat će se 07. listopada 2017. godine, s početkom u 10.00 sati, u učionicama škole Vid u gradu Krku, Kvarnerska 15 (zgrada Fani, pored Gradske knjižnice). Nastava kreće 14. listopada.

Otvorena izložba fantastičnih ambijenata Zdravka Đereka

Nakon što je u Krku izlagao 2003., u Galeriji Decumanus, 25. listopada 2013. godine, postavljena je malena slikarska retrospektiva labinskog/zagrebačkog autora Zdravka Đerka, prigodnog naziva Deset godina poslije.

Prema autorovim riječima, ova je inicijativa krenula pozivom ravnateljice Centra za kulturu Grada Krka Maje Parentić koja je izrazila želju da se u gradu Krku nakon deset godina iznova postavi moja izložba što sam vrlo rado prihvatio. Upravo činjenica da je od mojeg krčkog predstavljanja proteklo čitavo desetljeće potaknula me da osmislim jedan gotovo monografski postav u kojem se reflektira svih tih deset godina rada.

Što se samih slika i naslikanog tiče, tumači Đerek, to je uvijek vezano uz pitanja o čovjekovoj metafizičkoj istini - što smo i što definira naše postojanje. Prema tome čovjek i sve ono što čovjeka čini čovjekom glavne su preokupacije likovnosti kojoj sam posvećen, ali i sva ta drama što se događa u čovjeku današnjice, smatrali je mi tragedijom ili tragikomedijom, također u velikom dijelu zaokuplja moju pažnju u smislu otkrivanja pozadine - zašto smo krenuli smjerom kojim možda nismo trebali. Upravo slike na kojima se bavim posljednje spomenutim pružile su mi, osim mogućnosti reagiranja, dobar poticaj da se i nadalje intenzivno bavim razmišljanjima o subjektu vlastite okupicaje.

Moje slikarstvo, od kojeg se segmet ovih dana može razgledati u krčkoj galeriji, najbliže je definiciji fantastičnog realizma, ističe Đerek, zato što se slikajući autor može igrati svim zakonima prirode i fizike te putem te igre dobivati na ritmu i kompiziciji, što je očito i na mojim radovima obzirom da krajnje proizvoljno prostor ispunjavam kulama i segmetima pejzaža. Čvrsto vjerujući u zapadnu misao, zaključuje Đerek, svoje slikarstvo vezujem uz stare majstore, počevši od romanike i gotike, pa nadalje, što znači da se figuracija (uronjena u fantastične ambijente), kao takva, nametnula sama po sebi.

Izložba Deset godina poslije Zdravka Đereka ostaje otvorena do 08. studenog 2013. godine, a postavljeno je moguće razgledati svakim danom, osim nedjelje, između 10.00 i 13.00 sati ili uz prethodnu najavu organizatoru, Centru za kulturu Grada Krka na 051 220 041 ili kultura@gradkrk.net.

  

Katalog izložbe [.pdf]