Najave

 • Upisi u sportsko-rekreacijske radionice Udruge Pepice

  22.09.2017
  Obzirom da krčka Udruga za sportsku rekreaciju Pepice ulazi u novu sezonu treniranja, upisi u sportsko-rekreacijske radionice (uz mogućnost informiranja) održat će se 22. rujna 2017. godine, u dvorani Sportsko-rekreacijskog centra Josip Uravić Pepi, s početkom u 18.00 sati. Radionice (total body i low total body) vode Gabi Jurešić, Monika Bajčić i Lucija Petrak, a mjesečna naknadna za dva treninga tjedno iznosi 140,00 kn, a tri 160,00 kn.
   
 • Poljica: Smotra klapskog pjevanja u povodu Kuzmanje

  22.09.2017
  Treća po redu Smotra klapskog pjevanja u povodu Kuzmanje - blagdana sv. Kuzme i Damjana, održat će se u Poljicima, nedaleko grada Krka, i to 22. rujna 2017. godine, s početkom u 19.30 sati, u samom srcu mjesta; na Placi. Kao i prethodnih godina organizaciju ovog festivala preuzeli su domaćini iz Klape Kaštadi.
   
 • 03. sjednica Gradskog vijeća Grada Krka

  27.09.2017
  03. sjednica Gradskog vijeća Grada Krka, koju saziva njegov predsjednik Marinko Pavlić, održat će se u srijedu, 27. rujna 2017. godine, u Maloj vijećnici Grada Krka s početkom u 18.30 sati, a predložen je sljedeći Dnevni red.
   
 • Info dan HBOR-a u gradu Krku

  28.09.2017
  HBOR-ov Područni ured za Primorje i Gorski kotar u suradnji s LAG-om Kvarnerski otoci te Udruženjem obrtnika otoka Krka organizira individualne razgovore poduzetnika s voditeljicom Područnog ureda Vesnom Bartolović Staničić, koji će se, 28. rujna 2017. godine, između 10.00 i 14.00 sati, odvijati u sjedištu LAG-a Kvarnerski otoci, Vršanska 14, u gradu Krku. Svi zainteresirani poduzetnici ili oni koji to planiraju postati, mogu se prijaviti za besplatno stručno savjetovanje o mogućnostima kreditiranja, odnosno financiranja investicijskih ulaganja ili drugih aktivnosti putem programa HBOR-a, i to mailom na jovana@kvarnerski-otoci.hr ili telefonom na 095 858 82 31.
 • Štorija o galiji Cristo Ressussitato: proslava 446. godišnjice Lepantske bitke

  06.10.2017
  U jednoj od najvećih i najslavnijih pomorskih bitaka u europskoj povijesti, bitki kod Lepanta, 07. listopada 1571. godine, u kojoj su se sukobile snage kršćana i muslimana sudjelovala je i krčka galija Cristo Ressussitato (Uskrsli Krist).
   
 • Upisi za program prve razine mentalne aritmetike ALOHA

  07.10.2017
  Škola stranih jezika VID objavljuje upise u novi semestar za program prve razine mentalne aritmetike ALOHA (Abacus Learning of Higher Arithmetic). Radionica za djecu s prezentacijom programa i roditeljski sastanak održat će se 07. listopada 2017. godine, s početkom u 10.00 sati, u učionicama škole Vid u gradu Krku, Kvarnerska 15 (zgrada Fani, pored Gradske knjižnice). Nastava kreće 14. listopada.

Duo BelCante zaključio glazbeni program Ljetnih priredbi

U Frankopanskom kaštelu, kao posljednji glazbeni program ovogodišnjih Ljetnih priredbi održan je izvrsno posjećen koncert dua BelCante, inače sopranistice Sandre Bagarić i mezzosopranistice Martine Tomčić, uz klavirsku pratnju Darka Domitrovića. 

Bila je to prilika da se tijekom ugodne ljetne večeri potpunom uživanju prepuste svi ljubitelji opere, operete i mjuzikla, obzirom na jedinstvene interpretacije ponajljepših glazbenih priča - Barcarolle (Hofmanove priče, J. Offenbach); Flowerduet (Lakmé, L. Delibes); Daleko me biser mora (Mala Floramye, I. Tijardović); Mein Herr Marquis (Adele, J. Strauss); Ich lade gern mir Gäste ein (Šišmiš, Johann Strauss); Sequidille (Carmen, G. Bizet); I hate man (Kiss me Kate, C. Porter); Memory (Cats, A. L. Webber); Time to say goodbye (P. Sartori); Nessun dorma (Turandot, G. Puccini); Habanera (Carmen, G. Bizet); O sole mio (E. di Capua); Dalmatino povišcu pritrujena (Lj. Stipišic Delmata); Neka cijeli ovaj svijet (Jalta, Jalta, A. Kabiljo). Da se Krčanima svidio ovako složen program svjedočilo je snažno aplaudiranje. 

Sopranistica Sandra Bagarić diplomirala je 1996. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi profesorice Ljiljane Molnar Talajić. Nastupala je sa Zagrebačkom filharmonijom, Simfonijskim orkestrom Hrvatske radio televizije, Zagrebačkim solistima, Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, te Simfonijskim orkestrom Mostar. Debitirala je 1994. u Zagrebačkom Gradskom kazalištu Komedija glavnom ulogom u opereti Madam Troubadour, a od 1996. u spomenutoj kazališnoj kući angažirana je kao solistkinja. Koncertno je nastupala u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Sloveniji, Italiji, Njemačkoj, Švedskoj, Danskoj i SAD-u. Članica je HDGU-a. Mezzosopranistica Martina Tomčić rođena je 1975. u Hrvatskoj. Studirala je na Umjetničkom univerzitetu u Grazu, u klasi profesorice Annemarie Zeller. Već za vrijeme studija ostvaruje zapažene koncertne nastupe, a od 1995., prihvaća svoje prvo operno gostovanje u Opernoj kući u Grazu kao Rosalia u Bernsteinovoj West Side Story, Lola u Cavalleria Rusticana P. Mascagnija, Mercedes u Bizetovoj Carmen, te kao Princ Orlofski u uspješnoj produkciji Šišmiš Johanna Straussa. Godine 2000. vraća se u Hrvatsku te na sceni Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu ostvaruje niz uspješnih uloga. U periodu od 2003. do 2009., niže uspjehe ulogama Fricke i Kundry u Wagnerovim operama, kao i ulogom Klytaemnestre u Elektri R. Straussa. Darko Domitrović započinje glazbeno školovanje u Muzičkoj školi Vatroslav Lisinski u klasi profesorice Blaženke Zorić. Studij klavira nastavlja na Konzervatoriju P. I. Čajkovski u Moskvi, te na Hochschule für Musik und Darstellende Kunst u Beču. Od 1990. radi kao umjetnički suradnik na Muzičkoj Akademiji u Zagrebu na Odsjeku za solo pjevanje. Član je HDS-a i GDGU-a. Nastupao je u Austriji, Njemačkoj, Francuskoj, Italiji, Engleskoj, Japanu, Španjolskoj, Finskoj, Rusiji, Poljskoj, SAD-u, Argentini, Chileu, Uruguayu, Sloveniji, Makedoniji i Bosni i Hercegovini.