Najave

 • Upisi u sportsko-rekreacijske radionice Udruge Pepice

  22.09.2017
  Obzirom da krčka Udruga za sportsku rekreaciju Pepice ulazi u novu sezonu treniranja, upisi u sportsko-rekreacijske radionice (uz mogućnost informiranja) održat će se 22. rujna 2017. godine, u dvorani Sportsko-rekreacijskog centra Josip Uravić Pepi, s početkom u 18.00 sati. Radionice (total body i low total body) vode Gabi Jurešić, Monika Bajčić i Lucija Petrak, a mjesečna naknadna za dva treninga tjedno iznosi 140,00 kn, a tri 160,00 kn.
   
 • Poljica: Smotra klapskog pjevanja u povodu Kuzmanje

  22.09.2017
  Treća po redu Smotra klapskog pjevanja u povodu Kuzmanje - blagdana sv. Kuzme i Damjana, održat će se u Poljicima, nedaleko grada Krka, i to 22. rujna 2017. godine, s početkom u 19.30 sati, u samom srcu mjesta; na Placi. Kao i prethodnih godina organizaciju ovog festivala preuzeli su domaćini iz Klape Kaštadi.
   
 • 03. sjednica Gradskog vijeća Grada Krka

  27.09.2017
  03. sjednica Gradskog vijeća Grada Krka, koju saziva njegov predsjednik Marinko Pavlić, održat će se u srijedu, 27. rujna 2017. godine, u Maloj vijećnici Grada Krka s početkom u 18.30 sati, a predložen je sljedeći Dnevni red.
   
 • Info dan HBOR-a u gradu Krku

  28.09.2017
  HBOR-ov Područni ured za Primorje i Gorski kotar u suradnji s LAG-om Kvarnerski otoci te Udruženjem obrtnika otoka Krka organizira individualne razgovore poduzetnika s voditeljicom Područnog ureda Vesnom Bartolović Staničić, koji će se, 28. rujna 2017. godine, između 10.00 i 14.00 sati, odvijati u sjedištu LAG-a Kvarnerski otoci, Vršanska 14, u gradu Krku. Svi zainteresirani poduzetnici ili oni koji to planiraju postati, mogu se prijaviti za besplatno stručno savjetovanje o mogućnostima kreditiranja, odnosno financiranja investicijskih ulaganja ili drugih aktivnosti putem programa HBOR-a, i to mailom na jovana@kvarnerski-otoci.hr ili telefonom na 095 858 82 31.
 • Štorija o galiji Cristo Ressussitato: proslava 446. godišnjice Lepantske bitke

  06.10.2017
  U jednoj od najvećih i najslavnijih pomorskih bitaka u europskoj povijesti, bitki kod Lepanta, 07. listopada 1571. godine, u kojoj su se sukobile snage kršćana i muslimana sudjelovala je i krčka galija Cristo Ressussitato (Uskrsli Krist).
   
 • Upisi za program prve razine mentalne aritmetike ALOHA

  07.10.2017
  Škola stranih jezika VID objavljuje upise u novi semestar za program prve razine mentalne aritmetike ALOHA (Abacus Learning of Higher Arithmetic). Radionica za djecu s prezentacijom programa i roditeljski sastanak održat će se 07. listopada 2017. godine, s početkom u 10.00 sati, u učionicama škole Vid u gradu Krku, Kvarnerska 15 (zgrada Fani, pored Gradske knjižnice). Nastava kreće 14. listopada.

I nulta Noćna patrola oduševila publiku

Nakon komedije Noćna patrola 1, koja je Krčane zabavljala početkom srpnja, u Frankopanskom kaštelu odigran je i njezin treći dio, odnosno svojevrsni prequel - Noćna patrola 0.

Naime, nakon prve dvije uspješnice RI Teatar odlučio je zaokružiti trilogiju postavivši predstavu koja otkriva kako su se nespretni policajci Ludvig i Sebastijan uopće upoznali, kako su postali to što jesu, te kako je Džabalezi (s)krenuo u kriminalne vode. Pored starijih, već poznatih likova poput šefa policije, u novom se nastavku javlja policijska narednica Greta, inače Mađarica, čiji se glas mogao čuti na početku serijala. No, kako sve to ne bi bilo odveć jednostavno, u ovu (medijsku) akciju upliće se vrtni patuljak kojeg iz vrta šefove punice oslobađa Džabalezi. No to nije bilo kakvav patuljak, već jedan vrlo vrijedan za kojim je odmah startala potraga. Tako, Džabalezi posve slučajno postaje preteča hrvatskog ogranka GGLF-a (Garden Gnome Liberation Front ili Fronte za oslobođenje vrtnih patuljaka), neobične organizacije čija geneza također biva otkrivena. Nakon statičnih projekcija prvog, te preplitanja glumaca i video sadržaja drugog dijela, zanimljivost trećeg, odnosno nultog, su trodimenzionalne(!) projekcije koje su Krčani odgledali s posebnim 3D naočalama. Cijela priča ove uspješnice, koja je pridobila publiku i izazvala salve smijeha, bazirana je na gegovima, zabunama i komičnom govoru. 

Prema tekstu Donata Jurkovića, režiju potpisuje čitav glumački ansambl - Lado Bartoniček, Tomislav Vičević, Bojan Lakoš, Igor Ban i Nina Krapić. Asistenciju potpisuje Rozmari Marijan, a dok je za projekcije i glazbu bio zadužen Lado Bartoniček, za tehničko vodstvo Mitja Vukelić, oblikovanje svjetla i scena rad su Igora Kondića.