Najave

 • Priključite se četverodijelnom naprednom tečaju fotografije

  04.11.2017
  Foto klub Krk, od 04. do 25. studenog 2017. godine, organizira napredni tečaj fotografije koji će se na različitim krčkim lokacijama - u prirodi ili predavaonici (smještenoj u prostorijama Društvenog centra Krk) - odvijati svake subote (uglavnom) između 11.00 i 13.00 sati, uz mogućnost pomicanja termina, i to u prethodnom dogovoru sa svim polaznicima.
   
 • Posljednji ovogodišnji ciklus besplatnog tečaja za trudnice

  13.11.2017
  Posljednji ovogodišnji ciklus višednevnog tečaja pripreme trudnica za porod i roditeljsku funkciju kojeg organizira Patronažna služba Doma zdravlja Primorsko-goranske županije, Ispostava Krk, započinje 13. studenog u biblioteci Doma zdravlja Krk, na adresi Vinogradska bb u gradu Krku, s početkom u 17.30 sati.
 • Pripremate li se za druženje sa sv. Nikolom?

  30.11.2017
  Ni ove godine, mališanima omiljen svetac neće zaobići grad Krk. Zanimljiv program u čast poznatog zaštitnika djece, pomoraca i putnika započinje već 30. studenog i traje sve do 06. prosinca.
   

I nulta Noćna patrola oduševila publiku

Nakon komedije Noćna patrola 1, koja je Krčane zabavljala početkom srpnja, u Frankopanskom kaštelu odigran je i njezin treći dio, odnosno svojevrsni prequel - Noćna patrola 0.

Naime, nakon prve dvije uspješnice RI Teatar odlučio je zaokružiti trilogiju postavivši predstavu koja otkriva kako su se nespretni policajci Ludvig i Sebastijan uopće upoznali, kako su postali to što jesu, te kako je Džabalezi (s)krenuo u kriminalne vode. Pored starijih, već poznatih likova poput šefa policije, u novom se nastavku javlja policijska narednica Greta, inače Mađarica, čiji se glas mogao čuti na početku serijala. No, kako sve to ne bi bilo odveć jednostavno, u ovu (medijsku) akciju upliće se vrtni patuljak kojeg iz vrta šefove punice oslobađa Džabalezi. No to nije bilo kakvav patuljak, već jedan vrlo vrijedan za kojim je odmah startala potraga. Tako, Džabalezi posve slučajno postaje preteča hrvatskog ogranka GGLF-a (Garden Gnome Liberation Front ili Fronte za oslobođenje vrtnih patuljaka), neobične organizacije čija geneza također biva otkrivena. Nakon statičnih projekcija prvog, te preplitanja glumaca i video sadržaja drugog dijela, zanimljivost trećeg, odnosno nultog, su trodimenzionalne(!) projekcije koje su Krčani odgledali s posebnim 3D naočalama. Cijela priča ove uspješnice, koja je pridobila publiku i izazvala salve smijeha, bazirana je na gegovima, zabunama i komičnom govoru. 

Prema tekstu Donata Jurkovića, režiju potpisuje čitav glumački ansambl - Lado Bartoniček, Tomislav Vičević, Bojan Lakoš, Igor Ban i Nina Krapić. Asistenciju potpisuje Rozmari Marijan, a dok je za projekcije i glazbu bio zadužen Lado Bartoniček, za tehničko vodstvo Mitja Vukelić, oblikovanje svjetla i scena rad su Igora Kondića.