Najave

 • Priključite se četverodijelnom naprednom tečaju fotografije

  04.11.2017
  Foto klub Krk, od 04. do 25. studenog 2017. godine, organizira napredni tečaj fotografije koji će se na različitim krčkim lokacijama - u prirodi ili predavaonici (smještenoj u prostorijama Društvenog centra Krk) - odvijati svake subote (uglavnom) između 11.00 i 13.00 sati, uz mogućnost pomicanja termina, i to u prethodnom dogovoru sa svim polaznicima.
   
 • Posljednji ovogodišnji ciklus besplatnog tečaja za trudnice

  13.11.2017
  Posljednji ovogodišnji ciklus višednevnog tečaja pripreme trudnica za porod i roditeljsku funkciju kojeg organizira Patronažna služba Doma zdravlja Primorsko-goranske županije, Ispostava Krk, započinje 13. studenog u biblioteci Doma zdravlja Krk, na adresi Vinogradska bb u gradu Krku, s početkom u 17.30 sati.
 • Pripremate li se za druženje sa sv. Nikolom?

  30.11.2017
  Ni ove godine, mališanima omiljen svetac neće zaobići grad Krk. Zanimljiv program u čast poznatog zaštitnika djece, pomoraca i putnika započinje već 30. studenog i traje sve do 06. prosinca.
   

Klapa Intrade održala koncert za pamćenje

Ljetne priredbe, kao festival s jednom od najduljih tradicija na istočnojadranskoj obili, uz koncerte klasične, uglavnom barokne, glazbe, te dramske programe namijenjene svim generacijama, u namjeri valoriziranja i prezentiranja našeg tradicionalnog višeglasnog pjevanja obuhvatio je i koncerte klapa. 

Nakon tradicionalnog humanitarnog koncerta Sjećanje na Mladena koji je na jednom mjestu okupio najpoznatije predstavnike klapske pjesme s područja Kvarnera, u Fraknopanskom kaštelu održan je koncert Tomislava Bralića i Klape Intrade.  Značajn broj okupljenih, i traženje karte više, tako je još jednom pokazao kako se radi o danas uvjerljivo najpopularnijem klapskom sastavu u Hrvatskoj. Koncert kojim su se prožimale tri glazbene cjeline - pjevanje a capella, tradicionalni klapski napjevi i njihove najpopularnije (najizvođenije) pjesme - bio je prava poslastica za sve ljubitelje klapskog zvuka, koji su do posljednjeg mjesta ispunili auditorij Frankopanskog kaštela, potvrdivši kako Krčani gaje snažan interes za ovakvu vrstu glazbenog izričaja. Intrade i Tomislav Bralić publiku su ponajviše oduševili svojim brojnim hitovima, kojih se nakupilo u dvadesetpetogodišnjoj karijeri, bilo da je riječ o onima koji su postali gotovo sinonim za dalmatinsku pjesmu poput Croatio, iz duše te ljubim, Ne damo te pismo naša, Da te mogu pismom zvati, pa sve do Bure Dalmatinske i Zore bile. A da je tome zaista bilo tako svjedočila je niska spontanih aplauza oduševljene publike. Zadarska klapa Intrade djeluje još od 1985., a danas je osim hrvatskoj dobro poznata i publici diljem Europe. Uz klapske pjesme njezini članovi rado pjevaju dalmatinske šansone, a najpoznatiji su po novijim skladbama koje najčešće izvode uz glazbenu pratnju. U posljednjih nekoliko godina bilježe nastupe na festivalima zabavne glazbe na kojima, zbog specifične interpretacije Tomislava Bralića, ali i klape u cijelosti, dobivaju mnoga laskava priznanja i nagrade. Svojim koncertima, u što su se mogli uvjeriti i Krčani, pokazuju zavidnu razinu glazbene zrelosti kroz široku lepezu interpretativnih dohvata.