Najave

 • Upisi u sportsko-rekreacijske radionice Udruge Pepice

  22.09.2017
  Obzirom da krčka Udruga za sportsku rekreaciju Pepice ulazi u novu sezonu treniranja, upisi u sportsko-rekreacijske radionice (uz mogućnost informiranja) održat će se 22. rujna 2017. godine, u dvorani Sportsko-rekreacijskog centra Josip Uravić Pepi, s početkom u 18.00 sati. Radionice (total body i low total body) vode Gabi Jurešić, Monika Bajčić i Lucija Petrak, a mjesečna naknadna za dva treninga tjedno iznosi 140,00 kn, a tri 160,00 kn.
   
 • Poljica: Smotra klapskog pjevanja u povodu Kuzmanje

  22.09.2017
  Treća po redu Smotra klapskog pjevanja u povodu Kuzmanje - blagdana sv. Kuzme i Damjana, održat će se u Poljicima, nedaleko grada Krka, i to 22. rujna 2017. godine, s početkom u 19.30 sati, u samom srcu mjesta; na Placi. Kao i prethodnih godina organizaciju ovog festivala preuzeli su domaćini iz Klape Kaštadi.
   
 • 03. sjednica Gradskog vijeća Grada Krka

  27.09.2017
  03. sjednica Gradskog vijeća Grada Krka, koju saziva njegov predsjednik Marinko Pavlić, održat će se u srijedu, 27. rujna 2017. godine, u Maloj vijećnici Grada Krka s početkom u 18.30 sati, a predložen je sljedeći Dnevni red.
   
 • Info dan HBOR-a u gradu Krku

  28.09.2017
  HBOR-ov Područni ured za Primorje i Gorski kotar u suradnji s LAG-om Kvarnerski otoci te Udruženjem obrtnika otoka Krka organizira individualne razgovore poduzetnika s voditeljicom Područnog ureda Vesnom Bartolović Staničić, koji će se, 28. rujna 2017. godine, između 10.00 i 14.00 sati, odvijati u sjedištu LAG-a Kvarnerski otoci, Vršanska 14, u gradu Krku. Svi zainteresirani poduzetnici ili oni koji to planiraju postati, mogu se prijaviti za besplatno stručno savjetovanje o mogućnostima kreditiranja, odnosno financiranja investicijskih ulaganja ili drugih aktivnosti putem programa HBOR-a, i to mailom na jovana@kvarnerski-otoci.hr ili telefonom na 095 858 82 31.
 • Štorija o galiji Cristo Ressussitato: proslava 446. godišnjice Lepantske bitke

  06.10.2017
  U jednoj od najvećih i najslavnijih pomorskih bitaka u europskoj povijesti, bitki kod Lepanta, 07. listopada 1571. godine, u kojoj su se sukobile snage kršćana i muslimana sudjelovala je i krčka galija Cristo Ressussitato (Uskrsli Krist).
   
 • Upisi za program prve razine mentalne aritmetike ALOHA

  07.10.2017
  Škola stranih jezika VID objavljuje upise u novi semestar za program prve razine mentalne aritmetike ALOHA (Abacus Learning of Higher Arithmetic). Radionica za djecu s prezentacijom programa i roditeljski sastanak održat će se 07. listopada 2017. godine, s početkom u 10.00 sati, u učionicama škole Vid u gradu Krku, Kvarnerska 15 (zgrada Fani, pored Gradske knjižnice). Nastava kreće 14. listopada.

Ljetne priredbe nastavljene poznatim oratorijem Georga Friedricha Händela

U Krčkoj katedrali, kao dio glazbenog programa Ljetnih priredbi orjentiranog prema baroknoj glazbenoj tradiciji, odzvanjali su svečani zvuci veličanstvenog glazbenog epa - oratorija Mesija, HWV 56, njemačkog skladatelja Georga Friedricha Händela.

U izvedbi Akademskog zbora Ivan Goran Kovačić i Hrvatskog baroknog ansambla, pod dirigentskom palicom Saše Britvića, najpoznatije Händelovo sakralno djelo dobilo je sasvim novo, jedinstveno lice. Obzirom da je Hrvatski barokni ansambl izuzetno osjetljiv na povijesno osviještene izvedbe, njihova je interpretacija pratila stilski usko određenu nit vodilju koja ih čini specifičnima u odnosu na ostale domaće ansamble. Čitav kristološki triptih, zbor, orkestar i solisti dočarali su s visokom razinom individuacije, te pažljivom dozom ekspresivnosti koja prati ideju autentičnog izvođenja i nadasve muzikalnošću. Osobito uspješan pokazao se odabir solista, i to sopranistice Marije Kuhar Šoša, mezzosopranistice Helene Lucić, tenora Dejana Vrbančića te basa Gorana Jurića, dok kao zborovođu jednog od naših najpoznatijih zborskih sastava valja izdvojiti Luku Vukšića. 

Inače, oratorij Mesija Händelovo je najpoznatije djelo, nastalo u svega 24 dana, te praizvedeno u Dublinu 13. travnja 1742. godine. To remek-djelo snažno meditativnog karaktera ne posjeduje radnju u klasičnom smislu već koristi dijelove Starog i Novog zavjeta. Naime, prvi dio oratorija uvodi u proročanstvo Mesijina dolaska, drugi opisuje Isusov život,  žrtvu, smrt i uskrsnuće, dok treći govori o vjeri u vječni život. Jedan od najpoznatijih segmenata Händelovog oratorija svakako je uskrsni poklik Aleluja koji se tako snažno utisnuo u svijest mnogobrojnih glazbenika i ljubitelja glazbe pridonjevši njegovoj omiljenosti unutar cjelokupne glazbene povijesti. Obzirom na pun auditorij Katedrale, krčka je publika zasigurno prepoznala vrijednost ovog projekta čiju organizaciju zajednički potpisuju Centar za kulturu Grada Krka i Osorske glazbene večeri. Krčka izvedba Händelovog oratorija posvećena je maestru Ivici Frleti.