Najave

 • Priključite se četverodijelnom naprednom tečaju fotografije

  04.11.2017
  Foto klub Krk, od 04. do 25. studenog 2017. godine, organizira napredni tečaj fotografije koji će se na različitim krčkim lokacijama - u prirodi ili predavaonici (smještenoj u prostorijama Društvenog centra Krk) - odvijati svake subote (uglavnom) između 11.00 i 13.00 sati, uz mogućnost pomicanja termina, i to u prethodnom dogovoru sa svim polaznicima.
   
 • Posljednji ovogodišnji ciklus besplatnog tečaja za trudnice

  13.11.2017
  Posljednji ovogodišnji ciklus višednevnog tečaja pripreme trudnica za porod i roditeljsku funkciju kojeg organizira Patronažna služba Doma zdravlja Primorsko-goranske županije, Ispostava Krk, započinje 13. studenog u biblioteci Doma zdravlja Krk, na adresi Vinogradska bb u gradu Krku, s početkom u 17.30 sati.
 • Pripremate li se za druženje sa sv. Nikolom?

  30.11.2017
  Ni ove godine, mališanima omiljen svetac neće zaobići grad Krk. Zanimljiv program u čast poznatog zaštitnika djece, pomoraca i putnika započinje već 30. studenog i traje sve do 06. prosinca.
   

Nesvakidašnja priča i svakidašnjeg života ispunila očekivanja

Pred punim Kaštelom odigrana je kazališna predstava Profesionalac, u izvedbi Kazališne družine Glumci u Zagvozdu i Satiričkog kazališta Kerempuh.

Ova tragikomedija govori o umirovljenom policajcu Luki koji dolazi uredniku izdavačke kuće i donosi mu njegova sabrana djela. Čovjek mu, tada, kaže da nikakva sabrana djela nije napisao, a policajac odgovara kako je tu sve što je on zabilježio u osamnaest godina koliko ga je pratio. I tu počinju suze i smijeh! Naime Profesionalac je priča u kojoj riječi pletu mrežu, a prije nego li shvatimo što nam se dogodilo već smo ulovljeni, i to zauvijek. To je predstava koja hrabro progovara o slobodi i gorko nas podsjeća na to kako nam bilo koji dio naše prošlosti može kad tad dahnuti za vrat. I baš kao što protagonista dostiže njegov život, tako i drama dostiže društveno-politički kontekst. Onaj nekada, ali i ovaj danas. Jer kako kaže glavni lik, policajac… dosta mi je i mraka i lopova. Ja da se borim sa sitnim lopovima, a ovi iz vlasti pokradoše sve najvrednije! Autor ove nesvakidašnje priče iz svakidašnjeg života je Dušan Kovačević, inače autor i nekih od najpoznatijih drama i scenarija s ovih prostora. Balkanski špijun, Sabirni centar, Radovan Treći, Maratonci trče počasni krug, Ko to tamo peva, tako predstavljaju umjetnička djela koja generacije, nisu samo voljele, već su ih obožavale. I dok režiju potpisuje Bogdan Diklić, produkciju i scenografiju Vedran Mlikota, a glazbu Arsen Dedić, u predstavi glume Danko Ljuština, Vedran Mlikota, Anica Kovačević i Alan Katić.