Najave

 • Zabavite se uz program Krčkog karnevala!

  07.01.2018
  Kao što tradicija nalaže, u nedjelju, 07. siječnja 2018. godine, u 11.00 sati, na Veloj placi u Krku započenje Krčki karneval, i to podizanjem karnevalske zastave, ali i predajom gradskih ključeva u ruke uvijek raspoloženih maškara. Ovogodišnja manifestacija broji tri karnevalske zabave subotom (06. i 20. siječnja te 03. veljače) i jednako toliko dječjih reduta nedjeljom (07. i 21. siječnja te 04. veljače), kada će u šatoru smještenom na autobusnom kolodvoru sve one željne dobre zabave redom razveseljavati Mladen Grdović, Dražen Zečić i Jole. Maskirane zabave subotom startaju u 21.00, dok je mališanima karnevalski šator na raspolaganju od 16.00 sati gdje ih uz dobru svirku očekuju i nagrade za najbolje maske. Zatvaranje kranevala uz spuštanje karnevalske zastave, vraćanje gradskih ključeva i spaljivanje pusta, a sve to uz dobru maskiranu feštu, krafne, fritule i ostale krčke delicije, bit će u utorak, 13. veljače, u popodnevnim satima, priređeno na Gradskoj rivi i Veloj placi. Za režiju svih karnevalskih zabava, kao i prethodnih godina, zaduženi su članovi Karnevalske udruge Povero Krko.
 • Ćiro i Gospođica Neću kao uvod u treću sezonu programa Vama glumimo

  19.01.2018
  Krčki Centar za kulturu, od siječnja 2018. godine, iznova započinje s programom Vama glumimo kojim će biti obuhvaćeni kazališni programi za djecu i odrasle, a odvijat će se sve do travnja, i to trećeg petka i subote u mjesecu, s time da je petak rezerviran za gostovanja predstava namijenjenih odraslima, dok je subota posvećena djeci.
 • Info dan HBOR-a u gradu Krku: Savjetovanje namijenjeno poduzetnicima

  22.01.2018
  HBOR-ov Područni ured za Primorje i Gorski kotar u suradnji s LAG-om Kvarnerski otoci te Udruženjem obrtnika otoka Krka organizira individualne razgovore poduzetnika s voditeljicom Područnog ureda Vesnom Bartolović Staničić, koji će se, 22. siječnja 2018. godine, između 10.00 i 14.00 sati, odvijati u sjedištu LAG-a Kvarnerski otoci, Vršanska 14, u gradu Krku.
 • 13. Noć muzeja: Život Salpe, izložba fotografija Srđana Hulaka

  26.01.2018
  Povodom popularne nacionalne inicijative Noć muzeja koju i ove godine, 13. put za redom, provodi Hrvatsko muzejsko društvo, Centar za kulturu Grada Krka u suradnji s krčkim fotografom Srđanom Hulakom, priređuje zanimljiv izložbeni program pod nazivom Život Salpe.

Klapa Sv. Juraj raspjevala Krčane

Cjelovečernji koncert jednog od naših ponajboljih klapskih sastava, Klape Hrvatske ratne mornarice Sv. Juraj, oduševio je i raspjevao brojne ljubitelje klapske pjesme, 28. srpnja 2013. godine, okupljene u prekrasnom povijesnom ambijentu starog Frankopanskog kaštela.

Klapa Sv. Juraj - Hrvatske ratne mornarice osnovana je početkom 2001. godine s ciljem predstavljanja naših Oružanih snaga na Međunarodnom susretu vojski svijeta u Lourdesu, a danas djeluje u sklopu Orkestra Oružanih snaga. Klapu prvenstveno obilježava koncertna aktivnost i angažiranost na brojnim protokolarnim zadaćama MORH-a, državnih institucija, kulturnih manifestacija, Katoličke crkve ili braniteljskih udruga. Ovaj poznati klapski sastav dosad je primio brojne nagrade i priznanja, a pored mnogih nastupa izvan domovine (Italija, Njemačka, Poljska, Belgija, Mađarska, Francuska, Austrija, Slovenija, BiH, Crna Gora, Kina) posebno se izdvajaju oni u NATO bazi u Monsu te na 11. europskom festivalu muških komornih zborova održanom u Pećuhu.

U suradnji s Hrvatskom maticom iseljenika Klapa Sv. Juraj bila je domaćin Prvog susreta klapa hrvatskog iseljeništva u domovini koji je održan u Kaštel Starom, u srpnju 2006. godine, a na kojem su nazočile klape hrvatskog iseljeništva s različitih strana svijeta. Zajedno s najpoznatijim hrvatskim klapama, Sv. Juraj sudjelovao je na brojnim klapskim koncertnim spektaklima poput onih održanih u Zagrebu, Splitu, Ljubljani, Varaždinu ili Dubrovniku. Dosad su izdali dvanaest nosača zvuka od kojih posljednji - Kraljica mora - predstavlja kolekciju najuspješnijih glazbenih uradaka klape u protekle dvije godine.

Pjevači Klape Hrvatske ratne mornarice Sv. Juraj su Hrvoslav Kužić, Marko Bralić, Domagoj Žanić, Darko Tranfić, Ivica Kuzmanić, Bruno Andrić, Goran Bralić, Jakov Šegvić i Ignacio Tranfić, a umjetnički voditelj prof. Mario Božić.

U godini uvrštavanja klapskog pjevanja na UNESCO-vu listu svjetske nematerijalne baštine, u program Ljetnih priredbi, pored ovog koncerta uvršten je i humanitarni koncert klapa Sjećanje na Mladena, 24. kolovoza, inače tradicionalna smotra ponajboljih klapskih sastava sjevernog Jadrana.