Najave

 • Zabavite se uz program Krčkog karnevala!

  07.01.2018
  Kao što tradicija nalaže, u nedjelju, 07. siječnja 2018. godine, u 11.00 sati, na Veloj placi u Krku započenje Krčki karneval, i to podizanjem karnevalske zastave, ali i predajom gradskih ključeva u ruke uvijek raspoloženih maškara. Ovogodišnja manifestacija broji tri karnevalske zabave subotom (06. i 20. siječnja te 03. veljače) i jednako toliko dječjih reduta nedjeljom (07. i 21. siječnja te 04. veljače), kada će u šatoru smještenom na autobusnom kolodvoru sve one željne dobre zabave redom razveseljavati Mladen Grdović, Dražen Zečić i Jole. Maskirane zabave subotom startaju u 21.00, dok je mališanima karnevalski šator na raspolaganju od 16.00 sati gdje ih uz dobru svirku očekuju i nagrade za najbolje maske. Zatvaranje kranevala uz spuštanje karnevalske zastave, vraćanje gradskih ključeva i spaljivanje pusta, a sve to uz dobru maskiranu feštu, krafne, fritule i ostale krčke delicije, bit će u utorak, 13. veljače, u popodnevnim satima, priređeno na Gradskoj rivi i Veloj placi. Za režiju svih karnevalskih zabava, kao i prethodnih godina, zaduženi su članovi Karnevalske udruge Povero Krko.
 • Ćiro i Gospođica Neću kao uvod u treću sezonu programa Vama glumimo

  19.01.2018
  Krčki Centar za kulturu, od siječnja 2018. godine, iznova započinje s programom Vama glumimo kojim će biti obuhvaćeni kazališni programi za djecu i odrasle, a odvijat će se sve do travnja, i to trećeg petka i subote u mjesecu, s time da je petak rezerviran za gostovanja predstava namijenjenih odraslima, dok je subota posvećena djeci.
 • Info dan HBOR-a u gradu Krku: Savjetovanje namijenjeno poduzetnicima

  22.01.2018
  HBOR-ov Područni ured za Primorje i Gorski kotar u suradnji s LAG-om Kvarnerski otoci te Udruženjem obrtnika otoka Krka organizira individualne razgovore poduzetnika s voditeljicom Područnog ureda Vesnom Bartolović Staničić, koji će se, 22. siječnja 2018. godine, između 10.00 i 14.00 sati, odvijati u sjedištu LAG-a Kvarnerski otoci, Vršanska 14, u gradu Krku.
 • 13. Noć muzeja: Život Salpe, izložba fotografija Srđana Hulaka

  26.01.2018
  Povodom popularne nacionalne inicijative Noć muzeja koju i ove godine, 13. put za redom, provodi Hrvatsko muzejsko društvo, Centar za kulturu Grada Krka u suradnji s krčkim fotografom Srđanom Hulakom, priređuje zanimljiv izložbeni program pod nazivom Život Salpe.

Koncertom talijanskih puhača nastavljen glazbeni dio Ljetnih priredbi

Glazbeni dio ovogodišnjih Ljetnih priredbi, nakon predstavljanja srednjovjekovne, renesansne, a potom i barokne glazbene baštine, nastavljen je, 05. kolovoza 2013. godine, koncertom poznatog talijanskog Puhačkog kvinteta Gomalan.

Nakon upoznavanja krčke publike s prethodno izdvojenim stilskim epohama, talijanski puhači predstavili su dinamično glazbeno naslijeđe romantizma (iako s jednim izletom u prvu polovicu 20. stoljeća) koje, ukratko rečeno, prepoznatljivim čini inzistiranje na neposrednosti glazbenog izričaja i naglašena melodioznost. Ta su obilježja demonstrirana virtuoznim interpretacijama Giuseppea Verdija (Nabucco - Sinfonia; Aida - Sinfonia e Ballabili), Richarda Wagnera (Tannhauser - Pilgrim's Chorus; Die Meistersinger Prelude to Act I) i Giacoma Puccinija (Turandot - Nessun Dorma), što je u Frankopanskom kaštelu okupljenim ljubiteljima klasične glazbe priskrbilo nezaboravno iskustvo.

Puhački kvintet Gomalan osnovan je 1999. godine, a sastavljen je od članova najprestižnijih svjetskih orkestara poput Chicago Symphony Orchestra, Frankfurtske opere, Milanske skale, Akademije Santa Cecilia ili Teatro Regio Rai Orkestra. Gomalan svira originalni repertoar, ali i vlastite aranžmane operne, klasične i filmske glazbene literature, a prema riječima poznatog maestra Zubina Mehte riječ je o ansamblu izuzetne glazbene i virtuozne kvalitete.

Puhački kvintet Gomalan čine: Marco Braito (truba), Marco Pierobon (truba), Nilo Caracristi (rog), Gianluca Scipioni (trombon) i Stefano Ammannati (tuba).