Najave

 • Zabavite se uz program Krčkog karnevala!

  07.01.2018
  Kao što tradicija nalaže, u nedjelju, 07. siječnja 2018. godine, u 11.00 sati, na Veloj placi u Krku započenje Krčki karneval, i to podizanjem karnevalske zastave, ali i predajom gradskih ključeva u ruke uvijek raspoloženih maškara. Ovogodišnja manifestacija broji tri karnevalske zabave subotom (06. i 20. siječnja te 03. veljače) i jednako toliko dječjih reduta nedjeljom (07. i 21. siječnja te 04. veljače), kada će u šatoru smještenom na autobusnom kolodvoru sve one željne dobre zabave redom razveseljavati Mladen Grdović, Dražen Zečić i Jole. Maskirane zabave subotom startaju u 21.00, dok je mališanima karnevalski šator na raspolaganju od 16.00 sati gdje ih uz dobru svirku očekuju i nagrade za najbolje maske. Zatvaranje kranevala uz spuštanje karnevalske zastave, vraćanje gradskih ključeva i spaljivanje pusta, a sve to uz dobru maskiranu feštu, krafne, fritule i ostale krčke delicije, bit će u utorak, 13. veljače, u popodnevnim satima, priređeno na Gradskoj rivi i Veloj placi. Za režiju svih karnevalskih zabava, kao i prethodnih godina, zaduženi su članovi Karnevalske udruge Povero Krko.
 • Ćiro i Gospođica Neću kao uvod u treću sezonu programa Vama glumimo

  19.01.2018
  Krčki Centar za kulturu, od siječnja 2018. godine, iznova započinje s programom Vama glumimo kojim će biti obuhvaćeni kazališni programi za djecu i odrasle, a odvijat će se sve do travnja, i to trećeg petka i subote u mjesecu, s time da je petak rezerviran za gostovanja predstava namijenjenih odraslima, dok je subota posvećena djeci.
 • Info dan HBOR-a u gradu Krku: Savjetovanje namijenjeno poduzetnicima

  22.01.2018
  HBOR-ov Područni ured za Primorje i Gorski kotar u suradnji s LAG-om Kvarnerski otoci te Udruženjem obrtnika otoka Krka organizira individualne razgovore poduzetnika s voditeljicom Područnog ureda Vesnom Bartolović Staničić, koji će se, 22. siječnja 2018. godine, između 10.00 i 14.00 sati, odvijati u sjedištu LAG-a Kvarnerski otoci, Vršanska 14, u gradu Krku.
 • 13. Noć muzeja: Život Salpe, izložba fotografija Srđana Hulaka

  26.01.2018
  Povodom popularne nacionalne inicijative Noć muzeja koju i ove godine, 13. put za redom, provodi Hrvatsko muzejsko društvo, Centar za kulturu Grada Krka u suradnji s krčkim fotografom Srđanom Hulakom, priređuje zanimljiv izložbeni program pod nazivom Život Salpe.

Završene večeri klasične glazbe 57. Ljetnih priredbi

Koncertom vokalne lirike Za ljubav s ljubavlju u izvedbi Kristine i Roberta Kolara, prvaka riječke opere, uz klavirsku pratnju Vladimira Babina, 19. kolovoza 2013. godine, završene su večeri klasične glazbe 57. Ljetnih priredbi.

Vjerni posjetitelji ovog dijela programa jedne od najdugovječnijih manifestacija na istočnoj obali Jadrana tako su dobili jedinstvenu priliku pratiti povijest glazbe od srednjeg vijeka, preko renesanse i baroka, pa sve do 19. stoljeća s time da je kulminacija uslijedila u svojevrsnoj stilskoj sintezi, odnosno demonstarciji uglavnom vokalnog repertora renesansnog, baroknog, najviše romantičkog i klasicističkog razdoblja uz jedan zanimljiv izlet u drugu polovicu prošlog stoljeća. Drevno ziđe Frankopanskog kaštela tako je još jednom svjedolično vrhunskim interpretacijama inozemnih i domaćih majstora klasične glazbe poput Antonija Caldara (Caro mio ben), Giulia Caccinija (Amarilli) Wolfganga Amadeusa Mozarta (Voi che sapete, arija Cerubina iz opere Figarov pir; Deh vienni alla finestra, arija Don Giovannija iz opere Don Giovanni; Fantazija u D-molu K.397), Georgesa Bizeta (Habanera, arija Carmen iz opere Carmen; Seguidilla seguidilla, arija Carmen iz opere Carmen), Giuseppea Verdija (Di provenza, arija Germonta iz opere La Traviata), Giaochinoa Rossinija (Largo il factotum, arija Figara iz opere Seviljski brijač), Borisa Papandopula (Studija br. 1), Giacoma Puccinija (O mio babbino caro, arija Laurete iz opere Gianni Schichi) Ivana pl. Zajca (Romanza Zrinjskog iz opere Nikola Šubić Zrinjski; Duet Eve i Zrinjskog iz opere Nikola Šubić Zrinjski) i Richarda Straussa (Lippen Schweigen). 

Da je otpjevan i odsviran program zaista izvrsno upotpunio ugodnu ljetnu večer svjedočio je snažan pljesak dobro raspoložene publike, ali povratak troje vrhunskih riječkih glazbenika na dva zaslužena bisa!