Najave

  • Malinska: Radionica Sedam koraka do kredita

    17.10.2017
    Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR), Područni ured za Primorje i Gorski kotar, u suradnji s Lokalnom akcijskom grupom Kvarnerski otoci, organizira radionicu na temu Sedam koraka do kredita koja će se održati u utorak, 17. listopada 2017. godine, u upravnoj zgradi Općine Malinska-Dubašnica (Lina Bolmarčića 22, Malinska), s početkom u 13.00 sati.
  • Besplatan preventivni pregled madeža

    17.10.2017
    Gradsko društvo Crvenog križa Krk u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, 10. i 17. listopada 2017. godine, između 17.00 i 20.00 sati, nastavlja s programom besplatnog preventivnog pregleda madeža.

Krčane oduševila niska toplih životnih priča

Kao dio dramskog programa 58. Ljetnih priredbi, 11. kolovoza 2014. godine, u prepunom Frankopanskom kaštelu odigrana je nova komedija dramatičara Mire Gavrana - Sladolaed - oduševivši niskom toplih životnih priča.

 

 

Predstava nastala u produkciji zagrebačkog Teatra Gavran najavljena je kao neobična komedija u kojoj su junakinje majka i kći čiji se uzajamni odnos, kao i odnos prema muškarcima što su ih sudbinski odredili, opisuje kroz dinamične humorne prizore u kojima se može prepoznati svaka žena. Njih dvije - majku i kćer odigrale su Mladena Gavran i Ana Vilenica, a Gavranov posljednji dramski uradak za tu je priliku režirao Boris Svrtan, glumac s brojnim redateljskim uspješnicama. Scenu i kostime osmislila je Jasmina Pacek, dok je izbor glazbe načinio Neven Zebić.

 

 

Krčka publika ovu je predstavu pratila s posebnim zanimanjem, istinski uživavši u glumačkim bravurama Ane Vilenice koja u predstavi najprije igra nestašnu djevojčicu, zatim bučnu tinejđericu i zanesenu studenticu te naposlijetku ozbiljnu udanu ženu i majku s mnoštvom problema u suvremenom bračnom i poslovnom životu. Promjene u odnosu kćeri i majke uvjerljivo i upečatljivo (do)nosi Mladena Gavran od dana obilježenih brigom o svome djetetu, preko problema s nevjernim suprugom i razdoblja vlastite samoće do poznih umirovljeničkih godina koje joj ne priječe u stvaranju novih životnih planova…

Sladoled iz naslova publiku je tako odveo na mjesto radnje, u kvartovsku slastičarnicu u koju svraćaju naše protagonistice, a povijesni podaci o omiljenoj slastici služe kao male pauze u kojima junakinje mijenjaju kostime, a s njima i desetljeća koja prolaze. 

Teatar Gavran ovom je hvaljenom komedijom stvorio još jednu uspješnicu te u dvanaestoj godini svojeg djelovanja tako nastavio s prikazivanjem predstava koje na simpatičan i pitak način zrcale našu svakodnevnicu.