Najave

  • Malinska: Radionica Sedam koraka do kredita

    17.10.2017
    Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR), Područni ured za Primorje i Gorski kotar, u suradnji s Lokalnom akcijskom grupom Kvarnerski otoci, organizira radionicu na temu Sedam koraka do kredita koja će se održati u utorak, 17. listopada 2017. godine, u upravnoj zgradi Općine Malinska-Dubašnica (Lina Bolmarčića 22, Malinska), s početkom u 13.00 sati.
  • Besplatan preventivni pregled madeža

    17.10.2017
    Gradsko društvo Crvenog križa Krk u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, 10. i 17. listopada 2017. godine, između 17.00 i 20.00 sati, nastavlja s programom besplatnog preventivnog pregleda madeža.

Ljetna večer uz Zagrebački puhački ansambl

Među drevnim ziđem krčkog Kaštela, 01. kolovoza 2014. godine, kao dio glazbenog programa 58. Ljetnih priredbi, koncert je održao znani Zagrebački puhački ansambl, kojeg čine Dani Bošnjak (flauta), Branko Mihanović (oboa), Danijel Martinović (klarinet), Bánk Harkay (rog) i Žarko Perišić (fagot).

 

 

Okupljenim ljubiteljima klasike tom su prigodom priskrbili nezaboravno glazbeno putovanje 18., 19. i 20. stoljećem, predstavivši redom poznata djela Wolfganga Amadeusa Mozarta (Die Zauberflöte, KV 620 - uvertira), Gioachina Rossinija (Il barbiere di Siviglia - uvertira), Georgesa Bizeta (Suita), Johannesa Brahmsa (Intermezzo), Mauricea Ravela (Le tombeau de Couperin) i Luciana Berija (Opus no. Zoo). Da se krčkom auditoriju svidio ovaj glazbeni presijek pokazao je i glasan aplauz kojim je kvintet nakon odsviranog bisa ispraćen s pozornice. 

Inače, Zagrebački puhački ansambl 1991. godine osnovali su ambiciozni i afirmirani glazbenici, obrazovani na više različitih visokoškolskih glazbenih ustanova, usavršavani u zemlji i u inozemstvu. Repertoar ansambla, čemu je svjedočila i naša publika, vrlo je šarolik, a obuhvaća skladbe mnogih stilova i razdoblja, ali ipak s naglaskom na glazbu 20. stoljeća. Interpretacije zagrebačkih puhača krasi sklad kvinteta u cjelini, kao i osobnost, odnosno kvaliteta svakog pojedinog člana kao solista. Ansambl je redovit gost brojnih domaćih glazbenih festivala, a zapaženi su i njihovi nastupi u inozemstvu (Austrija, Južna Amerika). U svojoj koncertima bogatoj karijeri ansambl je zabilježio suradnju s istaknutim glazbenicima poput Stephena Kovachevicha, Anđelka Krpana, Ratka Vojteka, Višnje Mažuran, Ljubomira Gašparovića, Rubena Dalibaltayana ili Ivana Novinca, a dosad je snimio i tri hvaljena nosača zvuka.