Najave

 • Zabavite se uz program Krčkog karnevala!

  07.01.2018
  Kao što tradicija nalaže, u nedjelju, 07. siječnja 2018. godine, u 11.00 sati, na Veloj placi u Krku započenje Krčki karneval, i to podizanjem karnevalske zastave, ali i predajom gradskih ključeva u ruke uvijek raspoloženih maškara. Ovogodišnja manifestacija broji tri karnevalske zabave subotom (06. i 20. siječnja te 03. veljače) i jednako toliko dječjih reduta nedjeljom (07. i 21. siječnja te 04. veljače), kada će u šatoru smještenom na autobusnom kolodvoru sve one željne dobre zabave redom razveseljavati Mladen Grdović, Dražen Zečić i Jole. Maskirane zabave subotom startaju u 21.00, dok je mališanima karnevalski šator na raspolaganju od 16.00 sati gdje ih uz dobru svirku očekuju i nagrade za najbolje maske. Zatvaranje kranevala uz spuštanje karnevalske zastave, vraćanje gradskih ključeva i spaljivanje pusta, a sve to uz dobru maskiranu feštu, krafne, fritule i ostale krčke delicije, bit će u utorak, 13. veljače, u popodnevnim satima, priređeno na Gradskoj rivi i Veloj placi. Za režiju svih karnevalskih zabava, kao i prethodnih godina, zaduženi su članovi Karnevalske udruge Povero Krko.
 • Ćiro i Gospođica Neću kao uvod u treću sezonu programa Vama glumimo

  19.01.2018
  Krčki Centar za kulturu, od siječnja 2018. godine, iznova započinje s programom Vama glumimo kojim će biti obuhvaćeni kazališni programi za djecu i odrasle, a odvijat će se sve do travnja, i to trećeg petka i subote u mjesecu, s time da je petak rezerviran za gostovanja predstava namijenjenih odraslima, dok je subota posvećena djeci.
 • Info dan HBOR-a u gradu Krku: Savjetovanje namijenjeno poduzetnicima

  22.01.2018
  HBOR-ov Područni ured za Primorje i Gorski kotar u suradnji s LAG-om Kvarnerski otoci te Udruženjem obrtnika otoka Krka organizira individualne razgovore poduzetnika s voditeljicom Područnog ureda Vesnom Bartolović Staničić, koji će se, 22. siječnja 2018. godine, između 10.00 i 14.00 sati, odvijati u sjedištu LAG-a Kvarnerski otoci, Vršanska 14, u gradu Krku.
 • 13. Noć muzeja: Život Salpe, izložba fotografija Srđana Hulaka

  26.01.2018
  Povodom popularne nacionalne inicijative Noć muzeja koju i ove godine, 13. put za redom, provodi Hrvatsko muzejsko društvo, Centar za kulturu Grada Krka u suradnji s krčkim fotografom Srđanom Hulakom, priređuje zanimljiv izložbeni program pod nazivom Život Salpe.

Amira Medunjanin kao vrhunac ovogodišnje koncertne sezone

Kao dio programa 59. Ljetnih priredbi, 29. srpnja 2015. godine, na Sceni Zidine, pred punim gledalištem, uz gitarsku pratnju Anta Gela, kao vrhunac ovogodišnje koncertne sezone priređeno je predstavljanje Amire Medunjanin, vrsne interpretatorice tradicionalnih bosanskih pjesama - sevdalinki, ali i drugih balada s balkanskih prostora.

Stade se cvijeće rosom kititi, Ah što ćemo ljubav kriti, Prošeta se Jovka Kumanovka, Snijeg pade na behar na voće, Zapjevala šojka ptica, Ima dana kada ne znam šta da radim, Čula jesam da se dragi ženi i Ajde Jano, samo su neke od prelijepih glazbenih numera što ih je krčka publika, obzirom na zaista jedinstvenu interpretaciju i podarenu gotovo magičnu energiju, tijekom dvoiposatne svirke pratila s potpunim oduševljenjem, što je naposlijetku zaključeno glasnim odobravanjem i dugim aplaudiranjem! 

Amira Medunjanin rođena je Sarajevu, a njezina opčinjenost ljepotom usmene tradicije navela ju je da se posveti stvaranju specifičnog umjetničkog izričaja koji nije sastavni dio glazbenih trendova ili kompromisa kako bi se uklopio u postojeće glazbene kalupe. Kroz rad s profesionalnim glazbenicima i sudjelujući na mnogobrojnim koncertima, balkansku tradicijsku glazbu uspješno predstavlja na globalnoj world music sceni. Od samih početaka svoje karijere traži odgovarajući pristup tumačenju i predstavljanju glazbene tradicije jugoistočne Europe, garantirajući uvijek neobičan organski spoj naslijeđenog i suvremenog.

Novinar Garth Cartwright Amiru je nazvao bosanskom Billie Holiday, imajući na umu način kojim se poigrava sevdahom, pronalazeći novi kontekst i formu u tradiciji staroj stotinama godina. Nakon što je 2003. gostovala na albumu A Secret Gate, Mostar Sevdah Reuniona, 2005. u izdanju Snail Recordsa snima svoj debitantski album Rosa, koji je diljem Europe naišao isključivo na odobravanja. Nakon hvaljenih albuma Live, Zumra, Amulette, njezin posljedni studijski uradak Silk and Stone, što ga je producirao i aranžirao nagrađivani jazz pijanist Bojan Zulfikarpašić, prošle je godine objavljen u izdanju Aquarius Recordsa, podijelivši sudbinu prethodnika.