Najave

 • Zabavite se uz program Krčkog karnevala!

  07.01.2018
  Kao što tradicija nalaže, u nedjelju, 07. siječnja 2018. godine, u 11.00 sati, na Veloj placi u Krku započenje Krčki karneval, i to podizanjem karnevalske zastave, ali i predajom gradskih ključeva u ruke uvijek raspoloženih maškara. Ovogodišnja manifestacija broji tri karnevalske zabave subotom (06. i 20. siječnja te 03. veljače) i jednako toliko dječjih reduta nedjeljom (07. i 21. siječnja te 04. veljače), kada će u šatoru smještenom na autobusnom kolodvoru sve one željne dobre zabave redom razveseljavati Mladen Grdović, Dražen Zečić i Jole. Maskirane zabave subotom startaju u 21.00, dok je mališanima karnevalski šator na raspolaganju od 16.00 sati gdje ih uz dobru svirku očekuju i nagrade za najbolje maske. Zatvaranje kranevala uz spuštanje karnevalske zastave, vraćanje gradskih ključeva i spaljivanje pusta, a sve to uz dobru maskiranu feštu, krafne, fritule i ostale krčke delicije, bit će u utorak, 13. veljače, u popodnevnim satima, priređeno na Gradskoj rivi i Veloj placi. Za režiju svih karnevalskih zabava, kao i prethodnih godina, zaduženi su članovi Karnevalske udruge Povero Krko.
 • Ćiro i Gospođica Neću kao uvod u treću sezonu programa Vama glumimo

  19.01.2018
  Krčki Centar za kulturu, od siječnja 2018. godine, iznova započinje s programom Vama glumimo kojim će biti obuhvaćeni kazališni programi za djecu i odrasle, a odvijat će se sve do travnja, i to trećeg petka i subote u mjesecu, s time da je petak rezerviran za gostovanja predstava namijenjenih odraslima, dok je subota posvećena djeci.
 • Info dan HBOR-a u gradu Krku: Savjetovanje namijenjeno poduzetnicima

  22.01.2018
  HBOR-ov Područni ured za Primorje i Gorski kotar u suradnji s LAG-om Kvarnerski otoci te Udruženjem obrtnika otoka Krka organizira individualne razgovore poduzetnika s voditeljicom Područnog ureda Vesnom Bartolović Staničić, koji će se, 22. siječnja 2018. godine, između 10.00 i 14.00 sati, odvijati u sjedištu LAG-a Kvarnerski otoci, Vršanska 14, u gradu Krku.
 • 13. Noć muzeja: Život Salpe, izložba fotografija Srđana Hulaka

  26.01.2018
  Povodom popularne nacionalne inicijative Noć muzeja koju i ove godine, 13. put za redom, provodi Hrvatsko muzejsko društvo, Centar za kulturu Grada Krka u suradnji s krčkim fotografom Srđanom Hulakom, priređuje zanimljiv izložbeni program pod nazivom Život Salpe.

Krčki koncert spojio tri znana glazbena virtuoza

Nakon Ansambla Acoustic project i Trija Osor, klasično-glazbeni program 59. Ljetnih priredbi, 31. srpnja 2015. godine, u konteplativnom ambijentu atrija franjevačkog samostana, nastavljen je zajedničkim koncertnim predstavljanjem trojice vrhunskih glazbenika Edina Karamazova (gitara), Aleksandra Miloševa (viola) i Danija Bošnjaka (flauta).

Trio, čije članove krasi bogato koncertno iskustvo na mnogim svjetskim pozornicama, za krčko su predstavljanje izabrali djela Wolfganga Amadeusa Mozarta (izbor iz opere Čarobna frula), Johanna Sebastiana Bacha (Trio sonata u D-duru) te za kraj Lea Brouwera (Paisajes, Retratos Y Mujeres), najpoznatijeg živućeg kubanskog suvremenog skladatelja, evocirajući, u izvedbi njegove numere, najrazličitija raspoloženja, od sjetnih, izrazito energičnih, pa sve do melodijski i ritmički inventivnih dijelova. Bio je to pogođen izbor za kraj koncerta koji je svojim neposrednom ljepotom u cijelosti zaokupio pažnju posjetitelja. Nakon glasnog aplauza i poziva na bis karizmatični glazbenici naposlijetku su publici poklonili izvedbu Tanga poznatog španjolskog kompozitora Isaaca Albéniza.

 

 

Zavidna karijera Edina Karamazova uključivala je nastupe s najvažnijim ansamblima i solistima za ranu i baroknu glazbu kao i solo repertoar s nebrojeno za njega napisanih skladbi. Aleksandar Milošev je uz orkestralno muziciranje razvio karijeru komornog muzičara (Kvartet Tartini), a u posljednje vrijeme posvetio se pedagoškom radu na akademijama u Zagrebu i Londonu. Dani Bošnjak također je komorni muzičar koji se uz veliki broj ansambala usavršio u sviranju glazbe različitih žanrova i epoha od renesansne i barokne, preko folklora i jazza, pa sve do one suvremene. Spoj tih triju osobnosti dao je potpuno novu dimenziju u tumačenju i interpretaciji najrazličitijih glazbenih stilova, ali i omogućio jedinstvenu boju zvuka ovog jedinstvenog ansambla.