Najave

 • Zabavite se uz program Krčkog karnevala!

  07.01.2018
  Kao što tradicija nalaže, u nedjelju, 07. siječnja 2018. godine, u 11.00 sati, na Veloj placi u Krku započenje Krčki karneval, i to podizanjem karnevalske zastave, ali i predajom gradskih ključeva u ruke uvijek raspoloženih maškara. Ovogodišnja manifestacija broji tri karnevalske zabave subotom (06. i 20. siječnja te 03. veljače) i jednako toliko dječjih reduta nedjeljom (07. i 21. siječnja te 04. veljače), kada će u šatoru smještenom na autobusnom kolodvoru sve one željne dobre zabave redom razveseljavati Mladen Grdović, Dražen Zečić i Jole. Maskirane zabave subotom startaju u 21.00, dok je mališanima karnevalski šator na raspolaganju od 16.00 sati gdje ih uz dobru svirku očekuju i nagrade za najbolje maske. Zatvaranje kranevala uz spuštanje karnevalske zastave, vraćanje gradskih ključeva i spaljivanje pusta, a sve to uz dobru maskiranu feštu, krafne, fritule i ostale krčke delicije, bit će u utorak, 13. veljače, u popodnevnim satima, priređeno na Gradskoj rivi i Veloj placi. Za režiju svih karnevalskih zabava, kao i prethodnih godina, zaduženi su članovi Karnevalske udruge Povero Krko.
 • Ćiro i Gospođica Neću kao uvod u treću sezonu programa Vama glumimo

  19.01.2018
  Krčki Centar za kulturu, od siječnja 2018. godine, iznova započinje s programom Vama glumimo kojim će biti obuhvaćeni kazališni programi za djecu i odrasle, a odvijat će se sve do travnja, i to trećeg petka i subote u mjesecu, s time da je petak rezerviran za gostovanja predstava namijenjenih odraslima, dok je subota posvećena djeci.
 • Info dan HBOR-a u gradu Krku: Savjetovanje namijenjeno poduzetnicima

  22.01.2018
  HBOR-ov Područni ured za Primorje i Gorski kotar u suradnji s LAG-om Kvarnerski otoci te Udruženjem obrtnika otoka Krka organizira individualne razgovore poduzetnika s voditeljicom Područnog ureda Vesnom Bartolović Staničić, koji će se, 22. siječnja 2018. godine, između 10.00 i 14.00 sati, odvijati u sjedištu LAG-a Kvarnerski otoci, Vršanska 14, u gradu Krku.
 • 13. Noć muzeja: Život Salpe, izložba fotografija Srđana Hulaka

  26.01.2018
  Povodom popularne nacionalne inicijative Noć muzeja koju i ove godine, 13. put za redom, provodi Hrvatsko muzejsko društvo, Centar za kulturu Grada Krka u suradnji s krčkim fotografom Srđanom Hulakom, priređuje zanimljiv izložbeni program pod nazivom Život Salpe.

Najmlađi posjetitelji Ljetnih priredbi učili o vrijednostima pravog prijateljstva

Kao posljednji ovoseznski dječji program u sklopu 59. Ljetnih pridbi, 13. kolovoza 2015. godine, na Sceni Zidine odigrana je predstava Životinjsko carstvo - tko se boji straha još, u izvedbi zagrebačkog Kazališta Tvornica lutaka.

I ovog puta, bio je ispunjen čitav gledališni auditorij, a okupljeni mališani s velikim su zaninamanjem pratili i odobravali zanimljive dogodovštine Životinjskog carstva. Panda Amanda tako se pripremala za sudjelovanje u velikom plesnom natjecanju, galeb Stipe spustio je sidro i odlučio se odmoriti od svojih lutanja po svjetskim morima, mladi lav Leopold učio je rikati, krokodil Kroko pripremao se za polufinale u vaterpolu, a žirafa Gracija u panici smišljala kako što bolje urediti naslovnicu svog časopisa Šumska moda. No, svi oni imali su i nešto zajedničko - strah! Svatko se nečega bojao - neuspjeha, gubitka, samoće ili toga da će pred drugima ispasti smiješan te da ga okolina neće prihvatiti. U početku njihovi su strahovi djelovali nenadvladivo, ali s vremenom sve se počelo mijenjati. Zajedno, pomažući jedni drugima, stanovnici našeg šarenog carstva shvatili su kako strah uopće ne mora biti strašan te kako se on vrlo lako može pobijediti upravo uz podršku pravih prijatelja. Životinje su tako, kroz suočavanje sa svojim problemima, postajale sve hrabrije, veselije, maštovitije te spremnije na avanturu i promjene, a svi su se zajedno još jednom mogli uvjeriti kako pravo prijateljstvo doista jest ljekovito. 

Dok dramski tekst potpisuje Dora Delbianco, a režiju Mario Kovač, u ovoj poučnoj kazališnoj igri svoje su glumačke vještine demonstrirali Lara Škrinjar i Marko Hergešić. Slikovite kostime izradila je Tamara Zlatar Šantek, scenografiju Matije Šantić, a u produkcijskom timu svoje su mjesto našli Petra Radin, Danijel Popović i Lara Škrinjar.