Najave

 • Zabavite se uz program Krčkog karnevala!

  07.01.2018
  Kao što tradicija nalaže, u nedjelju, 07. siječnja 2018. godine, u 11.00 sati, na Veloj placi u Krku započenje Krčki karneval, i to podizanjem karnevalske zastave, ali i predajom gradskih ključeva u ruke uvijek raspoloženih maškara. Ovogodišnja manifestacija broji tri karnevalske zabave subotom (06. i 20. siječnja te 03. veljače) i jednako toliko dječjih reduta nedjeljom (07. i 21. siječnja te 04. veljače), kada će u šatoru smještenom na autobusnom kolodvoru sve one željne dobre zabave redom razveseljavati Mladen Grdović, Dražen Zečić i Jole. Maskirane zabave subotom startaju u 21.00, dok je mališanima karnevalski šator na raspolaganju od 16.00 sati gdje ih uz dobru svirku očekuju i nagrade za najbolje maske. Zatvaranje kranevala uz spuštanje karnevalske zastave, vraćanje gradskih ključeva i spaljivanje pusta, a sve to uz dobru maskiranu feštu, krafne, fritule i ostale krčke delicije, bit će u utorak, 13. veljače, u popodnevnim satima, priređeno na Gradskoj rivi i Veloj placi. Za režiju svih karnevalskih zabava, kao i prethodnih godina, zaduženi su članovi Karnevalske udruge Povero Krko.
 • Ćiro i Gospođica Neću kao uvod u treću sezonu programa Vama glumimo

  19.01.2018
  Krčki Centar za kulturu, od siječnja 2018. godine, iznova započinje s programom Vama glumimo kojim će biti obuhvaćeni kazališni programi za djecu i odrasle, a odvijat će se sve do travnja, i to trećeg petka i subote u mjesecu, s time da je petak rezerviran za gostovanja predstava namijenjenih odraslima, dok je subota posvećena djeci.
 • Info dan HBOR-a u gradu Krku: Savjetovanje namijenjeno poduzetnicima

  22.01.2018
  HBOR-ov Područni ured za Primorje i Gorski kotar u suradnji s LAG-om Kvarnerski otoci te Udruženjem obrtnika otoka Krka organizira individualne razgovore poduzetnika s voditeljicom Područnog ureda Vesnom Bartolović Staničić, koji će se, 22. siječnja 2018. godine, između 10.00 i 14.00 sati, odvijati u sjedištu LAG-a Kvarnerski otoci, Vršanska 14, u gradu Krku.
 • 13. Noć muzeja: Život Salpe, izložba fotografija Srđana Hulaka

  26.01.2018
  Povodom popularne nacionalne inicijative Noć muzeja koju i ove godine, 13. put za redom, provodi Hrvatsko muzejsko društvo, Centar za kulturu Grada Krka u suradnji s krčkim fotografom Srđanom Hulakom, priređuje zanimljiv izložbeni program pod nazivom Život Salpe.

U fokusu interesa i nadalje muško - ženski odnosi

Komedija zagrebačkog kazališta Teatroman Muškarci su s Marsa, žene su s Venere, na Sceni Zidine, uprizorena je 11. kolovoza 2015. godine, oduševivši prepun auditorij, kako duhovitim skeniranjem muško - ženskih odnosa, tako i svojim interaktivnim karakterom.

Naime, Muškarci su s Marsa, žene su s Venere naslov je gotovo kultne knjige iz područja popularne psihologije doktora Johna Graya prvi put objavljen 1993. godine. Polazeći od svog osobnog iskustva doktor Gray inzistirao je na ideji da muškarci i žene imaju različite mentalne sklopove koji se mogu sistematizirati i prilagoditi jedan drugome, pritom nudeći praktične savjete, karakteristično za takav tip literature, organizirane u korake praćene zadacima. Paul Dewandre jednom je prilikom prisustvovao Grayevu predavanju što ga je nadahnulo ne samo da dublje prouči tu problematiku, već i da organizira vlastite radionice namijenjene parovovima na kojima je pokušao prenijeti (novo)stečena znanja. Potaknut uspjehom naposljetku je odlučio tu praksu pretvoriti u interaktivni spektakl, svojevrstan hibrid stand-up komedije i edukativnog seminara.

Na krčkoj pozornici prilagođenu hrvatsku verziju Dewandreova dramskog teksta, u režiji Borisa Kovačevića, izveo je Roman Šušković Stipanović, i to u ulozi voditelja čitavo vrijeme usmjerenog na publiku, tražeći od njih aktivno sudjelovanje, što mu je opuštenim nastupom i karizmom ubrzo i pošlo za rukom. Sama izvedba uvelike je oslonjena na Dewandreov predložak iz kojeg su preuzete ideje i primjeri, a komički efekt proizlazi iz opisa svakodnevnih situacija što ih oblikuju muško - ženski odnosi s kojima se prosječan gledatelj može brzo poistovjetiti. Osim lake identifikacije s problemima i načinima reagiranja u braku, predstavom su bila ponuđena i moguća rješenja vezana uz prevladavanje nesporazuma te izbjegavanje nezadovoljstva i frustracije neočekivanim ponašanjem druge strane. 

Dramski program 59. Ljetnih priredbi nastavlja se komičnom monodramom Ja, deda, 17. kolovoza, te za kraj komedijom U tom mailu piše…, 24. kolovoza.