Najave

 • Zabavite se uz program Krčkog karnevala!

  07.01.2018
  Kao što tradicija nalaže, u nedjelju, 07. siječnja 2018. godine, u 11.00 sati, na Veloj placi u Krku započenje Krčki karneval, i to podizanjem karnevalske zastave, ali i predajom gradskih ključeva u ruke uvijek raspoloženih maškara. Ovogodišnja manifestacija broji tri karnevalske zabave subotom (06. i 20. siječnja te 03. veljače) i jednako toliko dječjih reduta nedjeljom (07. i 21. siječnja te 04. veljače), kada će u šatoru smještenom na autobusnom kolodvoru sve one željne dobre zabave redom razveseljavati Mladen Grdović, Dražen Zečić i Jole. Maskirane zabave subotom startaju u 21.00, dok je mališanima karnevalski šator na raspolaganju od 16.00 sati gdje ih uz dobru svirku očekuju i nagrade za najbolje maske. Zatvaranje kranevala uz spuštanje karnevalske zastave, vraćanje gradskih ključeva i spaljivanje pusta, a sve to uz dobru maskiranu feštu, krafne, fritule i ostale krčke delicije, bit će u utorak, 13. veljače, u popodnevnim satima, priređeno na Gradskoj rivi i Veloj placi. Za režiju svih karnevalskih zabava, kao i prethodnih godina, zaduženi su članovi Karnevalske udruge Povero Krko.
 • Ćiro i Gospođica Neću kao uvod u treću sezonu programa Vama glumimo

  19.01.2018
  Krčki Centar za kulturu, od siječnja 2018. godine, iznova započinje s programom Vama glumimo kojim će biti obuhvaćeni kazališni programi za djecu i odrasle, a odvijat će se sve do travnja, i to trećeg petka i subote u mjesecu, s time da je petak rezerviran za gostovanja predstava namijenjenih odraslima, dok je subota posvećena djeci.
 • Info dan HBOR-a u gradu Krku: Savjetovanje namijenjeno poduzetnicima

  22.01.2018
  HBOR-ov Područni ured za Primorje i Gorski kotar u suradnji s LAG-om Kvarnerski otoci te Udruženjem obrtnika otoka Krka organizira individualne razgovore poduzetnika s voditeljicom Područnog ureda Vesnom Bartolović Staničić, koji će se, 22. siječnja 2018. godine, između 10.00 i 14.00 sati, odvijati u sjedištu LAG-a Kvarnerski otoci, Vršanska 14, u gradu Krku.
 • 13. Noć muzeja: Život Salpe, izložba fotografija Srđana Hulaka

  26.01.2018
  Povodom popularne nacionalne inicijative Noć muzeja koju i ove godine, 13. put za redom, provodi Hrvatsko muzejsko društvo, Centar za kulturu Grada Krka u suradnji s krčkim fotografom Srđanom Hulakom, priređuje zanimljiv izložbeni program pod nazivom Život Salpe.

Ugodna ljetna večer uz harfu Diane Grubišić Ćiković

Nakon što su u predivnom ambijentu atrija franjevačkog samostana zajedno zasvirali Edin Karamazov, Aleksandar Milošev i Dani Bošnjak, ondje je, 07. kolovoza 2015. godine, pred punim auditorijem, koncert održala i znana riječka harfistica Diana Grubišić Ćiković.

U svome premijernom predstavljanju krčkoj publici izvela je djela Alberte Suriani, Marcela Grandjanyja, Tomislava Uhlika, Carlosa Salzedoa, Reinholda Glièra i E. A. Waltera Künea, a nježan i elegičan zvuk harfe, takav pomno odabran koncertni program te virtuozna izvadba, u potpunosti su ispunili očekivanja, što je naposlijetku nagrađeno odobravanjem i glasnim aplaudiranjem.

 

 

Diana Grubišić Ćiković osnovno i srednjoškolsko obrazovanje za klavir stekla je u Rijeci, a za harfu u Ljubljani, dok je studij klavira završila 1988. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u klasi prof. Marije Gvozdić Horvat, a studij harfe, 1994. godine, na Akademiji za glasbo u Ljubljani, u klasi prof. Rude Ravnik Kosi. Usavršavala se kod uglednih harfističkih pedagoga, prof. Catherine Michel (Francuska) i prof. Patrizie Tassini (Italija), da bi poslijediplomski studij harfe završila na Visokoj školi za glazbenu umjetnost Ino Mirković u  Lovranu, u klasi prof. Irine Petrovne Pašinskaje (Rusija). Dosad je održala brojne koncerte u zemlji i inozemstvu, a izdvojiti treba četiri zapažena harfistička solo koncerta održana 2013. na Svjetskom harfističkom festivalu u Rio de Janeiru, te zajedno s flautisticom Tamarom Coha nastup na 14. Svjetskom harfističkom festivalu 2014. godine priređen u Sydneyu. S Riječkim klavirskim trijom snimila je nosač zvuka s djelima hrvatskih autora u izdanju GIS Records, nakon kojeg su uslijedili Harfosfera i Slow motion što ih je objavila Croatia Records.