Najave

 • Priključite se četverodijelnom naprednom tečaju fotografije

  04.11.2017
  Foto klub Krk, od 04. do 25. studenog 2017. godine, organizira napredni tečaj fotografije koji će se na različitim krčkim lokacijama - u prirodi ili predavaonici (smještenoj u prostorijama Društvenog centra Krk) - odvijati svake subote (uglavnom) između 11.00 i 13.00 sati, uz mogućnost pomicanja termina, i to u prethodnom dogovoru sa svim polaznicima.
   
 • Posljednji ovogodišnji ciklus besplatnog tečaja za trudnice

  13.11.2017
  Posljednji ovogodišnji ciklus višednevnog tečaja pripreme trudnica za porod i roditeljsku funkciju kojeg organizira Patronažna služba Doma zdravlja Primorsko-goranske županije, Ispostava Krk, započinje 13. studenog u biblioteci Doma zdravlja Krk, na adresi Vinogradska bb u gradu Krku, s početkom u 17.30 sati.
 • Izložba MI.17 - manifestacije + nagrade + suveniri

  14.11.2017
  Iza na prvi pogled kodiranog naziva MI.17 krije se inicijativa Turističke zajednice Grada Krka usmjerena na prezentiranje najznačajnijih gradskih manifestacija, nagrada i novoizabranih suvenira, pored ostalih pažnje vrijednih sadržaja. Dokumentarno-izložbeni projekt MI.17 tako predstavlja svojevrsnu valorizaciju odrađenog koja posjetiteljima, ponajviše djelatnicima u turizmu, pomaže u cjelovitijem sagledavanju i promišljanju grada kao atraktivne turističke destinacije koja svojim gostima, ali i lokalnom stanovništvu, nudi širok spektar događanja namijenjenih različitim generacijama i afinitetima.
   

Popularnom Đurologijom zaključen dramski program ovogodišnjeg festivala

Kao posljednji kazališni program 61. Ljetnih priredbi, 21. kolovoza 2017. godine, na Sceni Zidine, održana je autorska komedija Branka Đurića Đure - Đurologija, koja još uvijek, gdje god gostovala, nastavlja obarati sve rekorde, i tako potvrđujući status najgledanije predstave diljem regije.

Obzirom na prepoznatljivi bosanski šarmom i dugogodišnje glumačko iskustvo koje se posebno ogleda u kultnim projektima poput Top liste nadrealiste i Audicije, Đurologija je ipak donijela jednog novog, drugačijeg, a opet prepoznatljivog Đuru koji je tijekom 90-minutnog nastupa, komunicirajući s publikom, doista dao ono najbolje od sebe. Ovaj svojevrsni (anti)stand up show, kako ga i sam Đuro voli nazivati, predstavio je zbirku njegovih razmišljanja i pogleda na život koji su Krčane do samog kraja držali u potpunom oduševljenju, uz gotovo neprekidne salve smijeha. Jer kako sam kaže, na svakoj predstavi svi se uspjevaju prepoznati u situacijama o kojima govorim, bilo da se dotaknem jutarnjeg tuširanja ili vožnje tramvajem. Na sceni, tako, demistificiram samog sebe pa ljudima iskreno progovaram o svojim osjećajima i promišljanjima, o tome što volim, ali i onome što me nervira! Osim toga, u mnogim se skečevima Đurić pozvao i na poznate prijatelje i kolege, omogućavajući pritom publici da svoje glumačke i glazbene idole vide upravo kroz jedinstvenu prizmu njegovog humora.

Karizmatični sarajevski glumac s hollywoodskom karijerom, redatelj i rock glazbenik, svojom je Đurologijom u Ljubljani više puta rasprodao Cankarjev dom, u Zagrebu malu i veliku dvoranu Koncertnog centra Vatroslav Lisinski, u Beogradu dvoranu Doma sindikata, u Sarajevu Bosanski kulturni centar, što, međutim, nije sve. Đurologija je u sarajevskoj dvorani Skenderija dostigla sve rekorde gledanosti, iznova potvrđujući kako se radi o predstavi - svojevrsnom regionalnom fenomenu - koju je dosad pogledalo više od 80 tisuća redom zadovoljnih gledatelja. Uz sve te rasprodane dvorane diljem regije, valja izdvojiti i nekoliko uspješnih turneja po SAD-u, Kanadi, Austriji, Nizozemskoj, Švicarskoj te brojnim europskim državama gdje se također za svaku izvedbu Đurologije redovito tražila ulaznica više.

Nastavno na netom završen dramski program 61. Ljetnih priredbi, Centar za kulturu Grada Krka, od siječnja naredne godine, po treći put kreće u realizaciju projekta Vama glumimo! kojim će biti obuhvaćeni kazališni sadržaji za djecu i odrasle, a odvijat će se sve do travnja, i to trećeg petka i subote u mjesecu, s time da je petak rezerviran za gostovanja predstava namijenjenih odraslima, dok je subota posvećena djeci. Poprište tih događanja, kao i dosad, bit će osnovnoškolska sportska dvorana.