Najave

 • Dani europske baštine: Prezentacija radova na samostanskom kompleksu u Glavotoku

  22.09.2017
  U sklopu manifestacije Dani uropske baštine u Hrvatskoj koja se odvija u organizaciji Uprave za zaštitu kulturne baštine Ministarstva kulture Republike Hrvatske, u samostanu sv. Marije u Glavotoku, 22. rujna 2017. godine, s početkom u 12.00 sati, Damir Sabalić iz Konzervatorskog odjela u Rijeci održat će prezentaciju zaštitnih i istražnih radova na tamošnjoj crkvi i dijelu samostana.
 • Upisi u sportsko-rekreacijske radionice Udruge Pepice

  22.09.2017
  Obzirom da krčka Udruga za sportsku rekreaciju Pepice ulazi u novu sezonu treniranja, upisi u sportsko-rekreacijske radionice (uz mogućnost informiranja) održat će se 22. rujna 2017. godine, u dvorani Sportsko-rekreacijskog centra Josip Uravić Pepi, s početkom u 18.00 sati. Radionice (total body i low total body) vode Gabi Jurešić, Monika Bajčić i Lucija Petrak, a mjesečna naknadna za dva treninga tjedno iznosi 140,00 kn, a tri 160,00 kn.
   
 • Poljica: Smotra klapskog pjevanja u povodu Kuzmanje

  22.09.2017
  Treća po redu Smotra klapskog pjevanja u povodu Kuzmanje - blagdana sv. Kuzme i Damjana, održat će se u Poljicima, nedaleko grada Krka, i to 22. rujna 2017. godine, s početkom u 19.30 sati, u samom srcu mjesta; na Placi. Kao i prethodnih godina organizaciju ovog festivala preuzeli su domaćini iz Klape Kaštadi.
   
 • 03. sjednica Gradskog vijeća Grada Krka

  27.09.2017
  03. sjednica Gradskog vijeća Grada Krka, koju saziva njegov predsjednik Marinko Pavlić, održat će se u srijedu, 27. rujna 2017. godine, u Maloj vijećnici Grada Krka s početkom u 18.30 sati, a predložen je sljedeći Dnevni red.
   
 • Info dan HBOR-a u gradu Krku

  28.09.2017
  HBOR-ov Područni ured za Primorje i Gorski kotar u suradnji s LAG-om Kvarnerski otoci te Udruženjem obrtnika otoka Krka organizira individualne razgovore poduzetnika s voditeljicom Područnog ureda Vesnom Bartolović Staničić, koji će se, 28. rujna 2017. godine, između 10.00 i 14.00 sati, odvijati u sjedištu LAG-a Kvarnerski otoci, Vršanska 14, u gradu Krku. Svi zainteresirani poduzetnici ili oni koji to planiraju postati, mogu se prijaviti za besplatno stručno savjetovanje o mogućnostima kreditiranja, odnosno financiranja investicijskih ulaganja ili drugih aktivnosti putem programa HBOR-a, i to mailom na jovana@kvarnerski-otoci.hr ili telefonom na 095 858 82 31.
 • Štorija o galiji Cristo Ressussitato: proslava 446. godišnjice Lepantske bitke

  06.10.2017
  U jednoj od najvećih i najslavnijih pomorskih bitaka u europskoj povijesti, bitki kod Lepanta, 07. listopada 1571. godine, u kojoj su se sukobile snage kršćana i muslimana sudjelovala je i krčka galija Cristo Ressussitato (Uskrsli Krist).
   
 • Upisi za program prve razine mentalne aritmetike ALOHA

  07.10.2017
  Škola stranih jezika VID objavljuje upise u novi semestar za program prve razine mentalne aritmetike ALOHA (Abacus Learning of Higher Arithmetic). Radionica za djecu s prezentacijom programa i roditeljski sastanak održat će se 07. listopada 2017. godine, s početkom u 10.00 sati, u učionicama škole Vid u gradu Krku, Kvarnerska 15 (zgrada Fani, pored Gradske knjižnice). Nastava kreće 14. listopada.

Čelist Maxim Beitan i pijanist Domagoj Gušćić zaslužili ovacije

Klasično-glazbene sesije 61. Ljetnih priredbi, 10. kolovoza 2017. godine, nastavljene su koncertom proslavljenog latvijskog čelista Maxima Beitana u pratnji našeg pijanista Domagoja Gušćića, s time da je program održan u kontemplativnom ambijentu krčkog franjevačkog samostana.

Svojom virtuoznom svirkom ovaj uigrani dvojac publici je priskrbio ono najbolje od klasike, čemu u prilog govore ne samo izvedena djela R. Schumanna (Adagio i Allegro op.70), S. Rahmanjinova (Vocalise op.34 br. 14), J. Brahmsa (Mađarski ples br. 1), G. Faurea (Elegija), P. I. Čajkovskog (Arija Lenskog iz opere Evgenij Onjegin), E. Granadosa (Andaluza), F. Schuberta (Serenada u d-molu), A. Piazzolle (Le Grand Tango) ili E. Morriconea (Cinema Paradiso), već i zaslužene ovacije što su, naposljetku, izvođače natjerale na bis. 

Svoju međunarodnu karijeru Maxim Beitan započeo je još kao desetogodišnji solist nakon pobjede na prestižnom međunarodnom violončelističkom natjecanju u Liezenu, gdje je ovjenčan Grand Prixom. Studirao je u klasi Johannesa Goritzkog, a surađivao je i s legendarnim pijanistom Ivom Pogorelićem koji mu je prenio temelje razumijevanja Beethovenove i Lisztove glazbe. Majstorske tečajeve pohađao je kod priznatih čelista poput Natalie Gutman i Daniila Shafrana. Beitan je, inače, latvijski čelist rođen u Rusiji 1986. godine. S četiri godine započeo je sa sviranjem violončela na Jelgava Music Collegu u Litvi. U petoj godini imao je svoj prvi solo koncert, dok je sa šest pozvan da svira na koncertu kojeg je prenosila Nacionalna latvijska televizija. Od ranog djetinjstva svirao je diljem Europe i osvojio čak 17 međunarodnih glazbenih natjecanja. Te su ga nagrade dovele do studija kod svjetski renomiranog čelista Daniila Shafrana, a nakon završenog Glazbenog koledža u Latviji započeo je školovanje na Royal College of Music u Londonu, diplomiravši na Konzevatoriju u Luganu. Beitan danas nastupa u najpoznatijim koncertnim dvoranama Latvije i Europe, a pored klasičnog i suvremenog glazbenog programa kreirao je i nešto nestandardniji repertoar za violončelo koji objedinjuje filmsku i jazz glazbu te mnoge virtuozne fantazije na poznate klasične teme. 

Domagoj Gušćić diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi Đure Tikvice. Usavršavao se kod uglednih pijanista i pedagoga, među kojima se izdvajaju Eugene Indjic, Noel Flores, Boris Romanov, Irina Osipova, Zinaida Ignateva, Ivan Urvalov i Irina Kataeva. Tijekom i poslije studija osvaja vrijedne nagrade na međunarodnim natjecanjima u Italiji, Makedoniji i Rusiji. Aktivan je kao solisti i komorni glazbenik, a dosad je nastupao u Austriji, SAD-u, Norveškoj, Rusiji, Švicarskoj, Njemačkoj, Italiji, Mađarskoj i Sloveniji. Uz to, bilježi solističke nastupe uz pratnju Zagrebačke filharmonije, Simfonijskog orkestra Muzičke akademije, Zagrebačkog omladinskog komornog orkestra te komornog orkestra glazbene škole Pavla Markovca. Od 2008. član je Hrvatskog društva glazbenih umjetnika, a od 2014. godine djeluje kao orkestralni pijanist Simfonijskog orkestra HRT-a.

Glazbeni program krčkog festivala nastavlja se svečanom izvedbom Monteverdijeve Večernje molitve Blažene Djevice (Vespro della Beata Vergine 1610) povjerene Vokalnom ansamblu Antiphonus - 18. kolovoza, te za kraj zajedničkim nastupom flautista Danija Bošnjaka i violinista Aleksandra Miloševa - 24. kolovoza.