10. Dan turizma Grada Krka: Zajedničko skeniranje svih segmenata destinacijskog proizvoda

Na kraju još jedne uspješne sezone, u organizaciji Turističke zajednice Grada Krka, 10. po redu okupljanje svih dionika turističke ponude poznato kao Dan turizma, održat će se 12. listopada 2016. godine, s početkom u 10.00 sati, u Valamar Koralj Romantic hotelu. 

Zadaća ovog sada već tradicionalnog susreta, uz osvrt na netom završenu turistički sezonu tijekom koje je još ranije nego li prethodne na području Grada Krka ostvareno milijun noćenja, jest zajedničko kreiranje planova za buduće razdoblje, što bi trebalo pridonijeti ujednačenom razvoju svih segmenata destinacijskog proizvoda. Drugim riječima, cilj je, kao i dosad, okupiti sve predstavnike gospodarskog i građanskog sektora da iz vlastitog diskursa rasprave predložene teme kako bi se dobila što jasnija slika funkcioniranja destinacije, odnosno kako bi se sa što više konkretnih zaključaka krenulo u planiranje nadolazećeg razdoblja.
U odnosu na prethodna izdanja Dana turizma, ovogodišnji će imati nešto drugačiji hodogram obzirom da je trenutno u izradi Strategija razvoja turizma Grada Krka za razoblje od 2016. do 2020. godine. Kako se radi o jednome od strateških gradskih dokumenata, početak druženja bit će posvećen upravo raspravi na temu budućeg razvoja te za grad najvažnije gospodarske grane, a nakon predstavljanja dosad definiranog sadržaja Strategije, uslijedit će analiza netom završene turističke sezone tijekom koje se očekuje da svi okupljeni dionici turističke ponude, vodeći se vlastitim interesima, iznesu reference na (dolje) predložene teme. Mišljenja se, također, Turističkoj zajednici Grada Krka mogu dostaviti i u pisanoj varijanti, i to mailom na: tz@tz-krk.hr.
Planirano je da se rasprava moderira temeljem sljedećih tematskih cjelina: (1) komunalna problematika, (2) sigurnost u prometu, (3) funkcioniranje luke, (4) kvaliteta turističkog proizvoda, (5) manifestacije, programi i ostala događanja, (6) turistička ambulanta i zdravstveni servis u turizmu, (7) udruge građana i njihova uloga u turizmu, te (8) autohtoni proizvodi kao gospodarski potencijal i dio turističkog ideniteta.
Radna verzija Strategije razvoja turizma Grada Krka može se preuzeti iz priloga ove obavijesti, s time da je uz nju vezana javna rasprava otvorena sve do 31. listopada. Prijedlozi i komentari na tu temu šalju se u pisanoj varijanti, mailom na tz@tz-krk.hr ili igor.hrast@grad-krk.hr, a oni dostavljeni do 11. listopada bit će obrađeni tijekom Dana turizma.
 
Hodogram 10. Dana turizma Grada Krka:
 
10.00 - 11.00
Predstavljanje prijedloga Strategije razvoja turizma Grada Krka 2016. - 2020.  
 
11.00 - 12.00
Rasprava o prijedlogu Strategije 
 
12.00 - 12.30
Pauza
 
12.30 - 14.00
Analiza netom završene sezone: dojmovi, prijedlozi i sugestije