Iz medija

U izradi je Registar otoka i Plan razvoja za idućih šest godina. Otočne projekte čeka 8 milijardi kuna

U organizaciji Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije prošli su mjesec u Dobrinju predstavljeni Registar otoka i Nacionalni plan razvoja otoka za razdoblje od 2021. do 2027. godine.

Krk već treći put najbolji mali grad u Hrvatskoj

Grad Krk je već treću godinu zaredom proglašen najboljim gradom za život njegovih stanovnika u akciji koju tradicionalno organizira i provodi ineternetski portal Gradonačelnik.hr. 

Dobre vijesti s otoka! Gotovo sve krčke škole imat će više učenika nego lani

I dok su misli svih, pa tako i krčkih, mališana u ovim trenucima još uvijek okupirane (kasno)ljetnim radostima i uživanjem u završnici ljetnih praznika, misli i djela prosvjetara kao i svih nadležnih za organiziranje obrazovnih aktivnosti koje će se diljem naše zemlje početi provoditi s prvim rujanskim ponedjeljkom već su duboko u pripremama početka nove nastavne godine, one koja kreće 06. rujna.

Krk nadomak rekorda. U srpnju čak 95 posto posjeta u odnosu na 2019. godinu

Tijekom prvih 25 dana ovogodišnjeg srpnja, u Gradu Krku je ostvareno 45,6 tisuća turističkih dolazaka, što je za četvrtinu više u odnosu na prošlu godinu te čak 95 posto terminski usporedivog ostvarenja dolazaka rekordne 2019. godine. Otkrila nam je to takvim brojkama, ali i trenutačnim ulično-turističkim ozračjem i više no zadovoljna, direktorica Turističke zajednice Grada Krka Ivana Kovačić.

U Ponikvinim e-punionicama krenula naplata usluge punjenja električnih automobila

Od početka srpnja započela je naplata usluge punjenja elektrovozila na svim e-punionicama na otoku Krku koje su u vlasništvu otočne komunalne tvrtke Ponikve eko otok Krk.

Domaćih gostiju u lipnju na Krku je bilo dvostruko više nego lani

Tijekom lipnja je na otoku Krku bilo registrirano 97 tisuća posjetitelja koji su, pokazuju to službene statistike Turističke zajednice otoka Krka, ondje u tom mjesecu ostvarili 460,7 tisuća noćenja.

Krk želi postati prvi europski Zero Waste otok

U zajedništvu komunalnog društva Ponikve eko otok Krk i organizacije Zelena akcija, u Krku je održano potpisivanje Odluke o pristupanju otoka Krka međunarodnoj strategiji Zero Waste.

Sv. Kvirinu u čast: Bogat program u Krku trajao je cijeli tjedan

Nizom prigodnih događanja, kulturnih, znanstveno-stručnih ali i vjerskih zbivanja Krčani su obilježili i proslavili dan svoga grada, ali i biskupije. Programom posvećenom svetom Kvirinu, nebeskom zaštitniku najvećeg krčkog lokalnog središta i biskupije koja u njemu već stoljećima stoluje, u suorganizaciji Grada Krka, Centra za kulturu Grada Krka, Biskupije Krk, ali i nekoliko lokalnih udruga, i ovog se puta protegnuo na gotovo cijeli protekli tjedan.

Završen najveći infrastrukturni zahvat nakon Krčkog mosta: Šest krčkih aglomeracija premreženo kanalizacijom

Jučerašnjom tiskovnom konferencijom prigodno je označen završetak višegodišnjih radova te, nakon izgradnje Krčkog mosta vjerojatno najvećeg, najvrjednijeg i najvažnijeg infrastrukturnog zahvata na Krku - Projekt prikupljanja, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda na području otoka Krka.

Nova aplikacija na Krku: Uvid u svaki gradski potrošeni novčić

Grad Krk sad se i službeno priključio još uvijek ne predugoj listi lokalnih jedinica koje su, koristeći se suvremenim, digitalnim alatima, javnosti u potpunosti otvorile svoje financijske, odnosno proračunske tokove.