Decumanus 2012.

XXI. pravilo disanja (klopka za Velog Jožu), izložba Nemanje Cvijanovića

XXI. pravilo disanja (klopka za Velog Jožu) ambijentalna je instalacija koja se odnosi na kopiju Bašćanske ploče postavljene kao klopka pod kojom kao mamac ili ješka leži novčanica od pedeset eura.

Vlakići noćnih tmina, izložba Bojana Tankosića

Fascinantni, fantazmagorični ciklus Vlakići noćnih tmina Bojana Tankosića, koji vizualizira jedan uznemirujući, halucinantni svijet snova, počeo je nastajati 2006. godine, a inspiriran je njegovim sjećanjem na priče iz djetinjstva. Ali ne na one poetične i milozvučne priče o cvijeću i umilnim životinjama, već na one zastrašujuće i dramatične priče, koje izazivaju nelagodu i kvare snove.

U Krku izložena suvremena crnogorska grafika

Nakon što je predstavljena u riječkom Državnom arhivu, labinskom Narodnom muzeju i pulskoj Galeriji Cvajner, izložba Aktualnosti u crnogorskoj suvremenoj umjetnosti stigla je i u krčku Galeriju Decumanus. 

Tragovima po Krku, izložba Matka Kezelea

Slikarski doživjeti krajobraz, tekućom materijom boje poput krvi što nam kola ljudskim obličjem, predstavka je koju si mogu prispodobiti odabrani. Slikarski, bojom oživjeti živo okružje u mrtvoj i statičnoj materiji blisko je većini promatrača, onih nadarenih za vizualno poimanje stvarnosti i onih nešto užih vizura.

Simptomi tranzicije, izložba Grupe ABS

Postaviti nečemu okvir znači zadati mjeru, odrediti granice. Subjektivan osjećaj da su granice nesimpatična manifestacija neprilagođena uma samo je simptom hiperkapitalizma. Ograničenja nisu suprotna univerzalnosti - ni slobode, ni ljepote, ni ljubavi, niti spoznaje, ona se protive samo ekscesivnoj (pri)sili novčane razmjene.

Prvomajski inkubator, Međunarodna skupna izložba na temu PRIVATNOST? SLOBODA?

Naziv Prvomajski inkubator krije glazbeno-likovno događanje koje se u gradu Krku sada već tradicionalno održava krajem travnja i početkom svibnja s ciljem okupljanja, druženja i razvijanja rasprave među mladim glazbenicima, likovnjacima, ali i ostalim entuzijastima.

Prozračne forme 2, izložba Erike Šmider

Erika Šmider pripada onim prvim generacijama školovanih hrvatskih fotografa,  koje su se šezdesetih godina prošloga stoljeća školovale na respektabilnoj Školi primijenjene umjetnosti u Zagrebu, kod poznatih fotografskih stručnjaka - Laure Mizner, Milana Fizija i Aleksandra Kukeca.

Predstavljena kreativna radionica Kluba 60+ iz Omišlja

Povodom nadolazećeg blagdana zaljubljenih, Valentinova, u krčkoj Galeriji Decumanus otvorena je izložba kreativne radionice Kluba 60+ iz Omišlja.

Poetika svakodnevice, izložba Petra Đakulovića

Vratimo se na trenutak vremenu kada su nebrojene segmente popularne kulture, odosno više ili manje slikopisnu svakodnevicu, početkom druge polovice prošlog stoljeća bilježili neki od velikana još jednom revitilizirane figurativne likovnosti.

Obilježen Međunarodni dan sjećanja na žrtve Holokausta

Otvaranjem prigodne izložbe naziva U paklu su zvjezde ravnodušno sjale u Galeriji Decumanus, čiju organizaciju potpisuje Udruga antifašističkih boraca i antifašista otoka Krka, obilježen je Međunarodni dan sjećanja na žrtve Holokausta koji se od 2005., sukldno odluci Ujedinjenih naroda, obilježava 27. siječnja. 

  • 1
  • -
  • 2