Decumanus 2020.

Dar Krčanima: Predstavljena blagdanska izložba Udruge Rukotvorine Krk

U krčkoj Galerije Decumanus, 10. prosinca 2020. godine, postavljena je i otvorena blagdanska izložba članica Udruge Rukotvorine Krk pod nazivom Dar na kojoj su predstavljene brojne zanimljive rukotvorine inspirirane tradicijom adventa.

Izložba MI.20 - manifestacije + nagrade + suveniri

Iza na prvi pogled kodiranog naziva MI.20 krije se inicijativa Turističke zajednice Grada Krka usmjerena na prezentiranje najznačajnijih gradskih manifestacija, nagrada i novoizabranih suvenira, pored ostalih pažnje vrijednih sadržaja.

Izložbeni projekt Originalna kopija krčke grafičarke Andree Staničić predstavljen u Decumanusu

U Galeriji Decumanus, u organizaciji Centra za kulturu Grada Krka, između 19. i 30. listopada 2020. godine, može se razgledati izložbeni projekt krčke grafičarke Andree Staničić, pod nazivom Originalna kopija, a čija je kustosica riječka umjetnica Vedrana Valenčić.

Predstavljeni kiparski i crtački radovi krčke umjetnice Smiljane Polugić

Povodom izložbe No limits, u posljednjoj etapi ovogodišnjeg službenog dijela programa Galerije Decumanus, 11. rujna 2020., priređeno je druženje s krčkom umjetnicom Smiljanom Polugić. Izložbu za čiju je organizaciju zadužen Centar za kulturu Grada Krka, kustoski je popratila povjesničarka umjetnosti Bruna Justinić, ujedno i autorica recenzije publicirane u katalogu kojeg možete preuzeti u nastavku priloga.

Povodom izložbe No limits, druženje s kiparicom Smiljanom Polugić

Povodom samostalne izložbe No limits, u Galeriji Decumanus, i to u petak, 11. rujna 2020., s početkom u 19.00 sati, u posljednjoj etapi ovogodišnjeg službenog dijela galerijskog programa, održat će se druženje s krčkom kiparicom Smiljanom Polugić. Izložbu organizira Centar za kulturu Grada Krka, a kustosica je povjesničarka umjetnosti Bruna Justinić, ujedno i autorica recenzije publicirane u katalogu kojeg možete preuzeti u nastavku.

Otvorena izložba Poklonstvo glagoljici splitskog slikara Matka Trebotića

U krčkoj Galeriji Decumanus, u organizaciji Centra za kulturu Grada Krka, između 28. kolovoza i 10. rujna 2020. godine, može se razgledati izložba suvremenog splitskog slikara međunarodne reputacije  Matka Trebotića pod nazivom Poklonstvo glagoljici, a čiji je kustos likovni (i književni) kritičar i esejist Milan Bešlić.

Izložba Terce jadranskih brodica Velimira Salamona vratila komadić izgubljenog identiteta hrvatskog Jadrana

Izložba tehničkih crteža Velimira Salamona pod nazivom Terce jadranskih brodica, čija je organizacija povjerena Centru za kulturu Grada Krka, u krčkoj Galeriji Decumanus otvorena je 14. kolovoza 2020. godine. Time je ovaj vrijedan izložbeni projekt posto svojevrsnim pretprogramom 23. regate tradicijskih barki Krčka jedra, koja će startati dan kasnije, 15. kolovoza, i to nakon posljednjeg otkucaja dvanaestog sata sa zvonika Katedrale.

U završnici projekta LINK IN ART izložba ilustracija Zdenka Bašića

Izložbom ilustracija pod nazivom Tišina legendi, autora Zdenka Bašića, za javnost otvorene u petak, 24. srpnja 2020. godine, u krčkoj Galeriji Decumanus, nastavljeno je šesto izdanje dvomjesečnog izložbenog projekta LINK IN ART tijekom kojeg su se, na temu Arhetipsko i mitološko u suvremenim likovnim praksama, već prethodno predstavile Margareta Peršić i Iva Lulić.

LINK IN ART nastavljen fotografijama Mistične Hrvatske Ive Lulić

Fotografskom izložbom pod nazivom Mistična Hrvatska, autorice Ive Lulić, za javnost otvorene u petak, 03. srpnja 2020. godine, u krčkoj Galeriji Decumanus, nastavljeno je šesto izdanje dvomjesečnog izložbenog projekta LINK IN ART tijekom kojeg će se do sredine kolovoza, na temu Arhetipsko i mitološko u suvremenim likovnim praksama, kao posljednji od troje autora, predstaviti ilustrator Zdenko Bašić.

LINK IN ART 6: Prilog povezivanju arhetipskog, mitološkog i simboličkog

Multimedijskom izložbom pod nazivom Brodarica, autorice Margarete Peršić, 19. lipnja 2020. godine, u krčkoj Galeriji Decumanus započelo je šesto izdanje dvomjesečnog izložbenog projekta LINK IN ART tijekom kojeg će se do sredine kolovoza, na temu Arhetipsko i mitološko u suvremenim likovnim praksama, također, predstaviti fotografkinja Iva Lulić te ilustrator i filmaš Zdenko Bašić.

  • 1
  • -
  • 2