Međunarodna kulturna suradnja

Štorija o galiji Cristo Ressussitato: Kotorani dokumentarnim postavom rekapitulirali sedam desetljeća rada i postojanja Pomorskog muzeja Crne Gore

Kao središnji dio manifestacije Štorija o galiji Cristo Ressussitato, u sklopu programa međunarodne kulturne suradnje koju već dvanaest godina zajednički provode gradovi Krk i Kotor, 06. listopada 2023., u Galeriji Decumanus, otvorena je izložba Hod kroz vrijeme i događanja Pomorskog muzeja Crne Gore u Kotoru.

Međunarodna kulturna suradnja: U Krku otvorena izložba njemačke umjetnice Bärbel Rothhaar kojom je utjelovljena sinteza likovnosti, ekologije, biologije i etike

U sklopu programa međunarodne kulturne suradnje koji je združio gradove Krk i Rockenhausen, u Galeriji Decumanus, 12. svibnja 2023. godine, otvorena je multimedijalna izložba pod nazivom All Connected - The Golden Island 2023 (Sve povezano - Zlatni otok 2023.) njemačke umjetnice Bärbel Rothhaar. Realizacija ove suradnje povjerena je Centru za kulturu Grada Krka i Gradu Krku uz partnersku podršku Grada Rockenhausena.

Međunarodna kulturna suradnja: Izložba All Connected - The Golden Island 2023 (Sve povezano - Zlatni otok 2023.) njemačke multimedijalne umjetnice Bärbel Rothhaar otvara se u Galeriji Decumanus

U sklopu programa međunarodne kulturne suradnje koji je združio gradove Krk i Rockenhausen, multimedijalna izložba pod nazivom All Connected - The Golden Island 2023 (Sve povezano - Zlatni otok 2023.) njemačke umjetnice Bärbel Rothhaar u krčkoj Galeriji Decumanus otvara se u petak, 12. svibnja 2023. godine, s početkom u 20.00 sati. Realizacija ove kulturne suradnje povjerena je Centru za kulturu Grada Krka, Gradu Krku i Gradu Rockenhausenu.

Međunarodna kulturna suradnja: U Kotoru otvorena izložba pejzažne fotografije Jörga Heiecka

Kao rezultat suradnje Centra za kulturu Grada Krka i Pomorskog muzeja Crne Gore u Kotoru, u kamenom interijeru galerije Pomorskog muzeja, 14. listopada 2022. godine, u sklopu programa obilježavanja 451. obljetnice Lepantske bitke, otvorena je izložba pejzažne fotografije njemačkog autora Jörga Heiecka, pod nazivom Plavo - Krk Cyanotypen, prethodno postavljena u Krku, ali i njemačkom gradu Rockenhausenu.

Izložba Plavo - Krk Cyanotypen Jörga Heiecka ovog tjedna otvara se u Pomorskom muzeju Crne Gore u Kotoru

Kao rezultat međunarodne kulturne suradnje na relaciji Krk - Kotor, a čemu su već više od desetljeća predani Centar za kulturu Grada Krka i Pomorski muzej Crne Gore u Kotoru, u galeriji Pomorskog muzeja Crne Gore, u petak, 14. listopada 2022. godine, s početkom u 19.00 sati, otvara se izložba njemačkog fotografa Jörga Heiecka, nazvana Plavo - Krk Cyanotypen, prethodno postavljena u Krku, ali i njemačkom gradu Rockenhausenu.

Međunarodna kulturna suradnja: U Rockenhausenu predstavljena izložba Terce jadranskih brodica autora Velimira Salamona

U zajedničkoj organizaciji Centra za kulturu Grada Krka, Grada Rockenhausena i Muzeja Pachen, u kompleksu spomenute ustanove poznate po vrijednoj zbirci europske moderne umjetnosti, u sklopu projekta međunarodne kulturne suradnje uspostavljene na relaciji Hrvatska - Njemačka, 13. svibnja 2022. godine, otvorena je izložba Terce jadranskih brodica autora Velimira Salamona.

Međunarodna kulturna suradnja: Izložba Terce jadranskih brodica Velimira Salamona gostuje u Muzeju Pachen u Rockenhausenu

U sklopu programa međunarodne kulturne suradnje koji je združio gradove Krk i Rockenhausen, u Muzeju Pachen u Rockenhausenu koji je poznat po vrijednoj zbirci europske moderne umjetnosti, u petak, 13. lipnja 2022., otvara se izložba tehničkih crteža Velimira Salamona pod nazivom Terce jadranskih brodica, premijerno, u kolovozu 2020., predstavljena u krčkoj Galeriji Decumanus, a godinu dana kasnije i u Pomorskom muzeju Crne Gore u Kotoru. Realizacija ove kulturne suradnje povjerena je Centru za kulturu Grada Krka, Gradu Rockenhausenu i Muzeju Pachen.

Štorija o galiji Cristo Ressussitato: Kotorani predstavili priču o lavu sv. Marka u umjetnosti Kotora

Kao središnji dio manifestacije Štorija o galiji Cristo Ressussitato, u sklopu programa međunarodne kulturne suradnje koju već deset godina zajednički provode gradovi Krk i Kotor, 08. listopada 2021., u Galeriji Decumanus, otvorena je izložba Lav sv. Marka - simbol Serenissime, predstavljen u umjetnosti grada Kotora Pomorskog muzeja Crne Gore u Kotoru, čija je autorica tamošnja muzejska savjetnica mr. sc. Radojka Abramović.

Međunarodna kulturna suradnja: Otvorena izložba Plavo - Krk Cyanotypen Jörga Heiecka; održana i radionica cijanotipije

U sklopu programa međunarodne kulturne suradnje, 27. kolovoza 2021. godine, u krčkoj Galeriji Decumanus otvorena je izložba cijanotipija njemačkog fotografa Jörga Heiecka, nazvana Plavo - Krk Cyanotypen, čiju organizaciju, u suradnji s pobratimskim Gradom Rockenhausenom, potpisuje Centar za kulturu Grada Krka.

Međunarodna kulturna suradnja: Izložba Plavo - Krk Cyanotypen Jörga Heiecka uskoro u Galeriji Decumanus

U sklopu programa međunarodne kulturne suradnje koji je združio gradove Krk i Rockenhausen, izložba cijanotipija naziva Plavo - Krk Cyanotypen njemačkog fotografa Jörga Heiecka u krčkoj Galeriji Decumanus otvara se u petak, 27. kolovoza 2021. godine, s početkom u 20.00 sati. Realizacija ove kulturne suradnje povjerena je Centru za kulturu Grada Krka i Gradu Rockenhausenu.