Decumanus 2013.

Prigodnim programom Krčani proslavili badnje jutro

Na inicijativu krčkog Centra za kulturu, na prostoru Vele place i obližnjoj Galeriji Decumanus, 23. i 24. prosinca 2013. godine, odvijalo se prvo izdanje blagdanskog programa sačinjenog od humanitarnih, izložbenih i koncertnih sadržaja, prigodno nazvanog Krčko badnje jutro.

Otvorena dokumentarna izložba MI.13 - nagrade & događanja

U Galeriji Decumanus, 15. studenog 2013. godine, otvorena je dokumentarna izložba MI.13 - nagrade & događanja koja će svojim posjetiteljima, možda ponajviše djelatnicima u turizmu, pomoći u cjelovitijem sagledavanju i promišljanju grada kao sve atraktivnije turističke destinacije.

Izložba MI.13 - nagrade & događanja

Iza na prvi pogled kodiranog naziva MI.13 krije se inicijativa Turističke zajednice Grada Krka usmjerena ka prezentaciji najznačajnijih gradskih manifestacija, na natječaju izabranih suvenira, ali i nagrada koje su Krk i Krčani zaslužili u proteklom jednogodišnjem periodu.

Otvorena izložba fantastičnih ambijenata Zdravka Đereka

Nakon što je u Krku izlagao 2003., u Galeriji Decumanus, 25. listopada 2013. godine, postavljena je malena slikarska retrospektiva labinskog/zagrebačkog autora Zdravka Đerka, prigodnog naziva Deset godina poslije.

Izlaganjem replike vesla i izložbom Tee Paškov Vukojević krenula Štorija o galiji

U jednoj od najvećih i najslavnijih pomorskih bitaka u povijesti, bitki kod Lepanta, 07. listopada 1571. godine, u kojoj su se sukobile snage kršćana i muslimana sudjelovala je i krčka galija Cristo Ressussitato (Uskrsli Krist).

Predstavljeno likovno istraživanje strukture kamena

U Galeriji Decumanus, u organizaciji Centra za kulturu Grada Krka, 14. rujna 2013. godine, otvorena je izložba slika otočanke Nede Petrić Stroligo naziva Rastvaranje kamena, kojom je autorica dala zanimljiv prilog likovnom istraživanju mnogima inspirativnih struktura kamena.

Idilični vilinski prizori probudili maštu brojnih posjetitelja

U Galeriji Decumanus, 23. kolovoza 2013. godine, pred nizom okupljenih posjetitelja, otvorena je druga izložba fotografija iz ciklusa Krk - otok vila, zagrebačke autorice Ive Lulić.

Predstavljeno likovno združivanje Ruže Hodak i Damira Brčića

U krčkoj Galeriji Decumanus, 02. kolovoza 2013. godine, predstavljeno je likovno združivanje dizajnerice odjeće Ruže Hodak i akademskog slikara/grafičara Damira Brčiča, i to kao prve u nizu izložbi vezanih uz projekt (in progress) Media Connexa, povjesničarke umjetnosti i kustosice Višnje Slavice Gabout.

Dan na Zemlji Lade Sege u Galeriji Decumanus

U krčkoj Galeriji Decumanus, 12. srpnja 2013. godine, otvorena je multimedijalna izložba - ambijent Dan na Zemlji, Lade Sege. O izložbi su pored autorice kazivali Maja Parentić, ravnateljica Centra za kulturu Grada Krka i Sabrina Žigo, povjesničarka umjetnosti i kustosica izložbe. 

Portreti Antonije Čačić povodom ulaska Hrvatske u Europsku uniju

Kao dio programa kojim se u gradu Krku obilježava ulazak Hrvatske u asocijaciju europskih zemalja, u Galeriji Decumanus, 19. lipnja 2013. godine, otvorena je izložba zagrebačke slikarice Antonije Čačić Welcome Croatia, Willkommen Croatia, Benvenuti Croatia, koju organizira krčki Centar za kulturu.

  • 1
  • -
  • 2
  • -
  • 3