Energetika

KrkBike: S radom iznova krenuo sustav najma e-bicikala

Od subote, 24. travnja ove godine, s radom je iznova krenuo sustav najma e-bicikala KrkBike, a čija je zadaća unaprjeđenje turističke i prometne infrastrukture otoka Krka, odnosno podizanje kvalitete života otočana te brendiranje otoka kao eko-destinacije.

Potpisan Ugovor o izvođenju radova na energetskoj obnovi administrativne zgrade u gradskom vlasništvu vrijedan 932.903,13 kuna

U Velikoj gradskoj vijećnici, 18. ožujka 2021. godine, održana je press konferencija tijekom koje je, po provedenom postupku javne nabave, potpisan Ugovor o izvođenju radova na energetskoj obnovi administrativne zgrade u gradskom vlasništvu, inače sjedišta Komunalnog društva Vecla d.o.o., smještenog na adresi Lukobran 5 u gradu Krku.

Online konferencija u sklopu projekta DEEP SEA Interreg ITA-CRO

Komunalno društvo Ponikve eko otok Krk d.o.o., kao partner u projektu DEEP SEA Interreg ITA-CRO, sve zainteresirane poziva na online konferenciju, koja će se održati u srijedu, 03. veljače 2021. godine, s početkom u 09.00 sati, i to putem platforme ZOOM Meeting. Neke od tema o kojima će se raspravljati su: elektromobilnost, upotreba tehnologija alternativnih goriva te održiva mobilna rješenja u nautičkoj industriji i marinama diljem Jadrana. 

Javni poziv za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije u turizmu fizičkim osobama građanima - registriranim iznajmljivačima i OPG-ovima

Temeljem Zakona o Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Statuta Fonda te članka 6. stavka 2. Zakona o energetskoj učinkovitosti, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavljuje Javni poziv za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije (fotonaponskih sustava) u turizmu fizičkim osobama građanima - registriranim iznajmljivačima i OPG-ovima.

Pogledajte snimku webinara na temu jačanja položaja otočnih zajednica pri ostvarivanju energetskih i klimatskih ciljeva

Regionalna energetska agencija Kvarner i Ured Sporazuma gradonačelnika, u suradnji s međunarodnim udruženjima FEDARENE i DAFNI, tijekom lipnja organizirali su webinar na temu jačanja položaja otočnih zajednica pri ostvarivanju energetskih i klimatskih ciljeva.

FZOEU: Za sufinanciranje fotonaponskih elektrana osigurano 10 milijuna kuna

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU) krajem lipnja objavio je Javni poziv za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora za proizvodnju električne energije u kućanstvima za vlastitu potrošnju. Ovisno o lokaciji, građani mogu dobiti 40, 60 ili 80 posto sufinanciranja, odnosno do najviše 75.000 kuna.

Energetska obnova obiteljskih kuća: Poziv 25. lipnja, prijave krajem ljeta!

Raspisivanje Javnog poziva za energetsku obnovu obiteljskih kuća očekuje se 25. lipnja ove godine, s time da će građani na predmetni natječaj moći aplicirati tek krajem ljeta. Riječ je o nastavku Programa (sufinanciranja) energetske obnove obiteljskih kuća, temeljenog na njegovim izmjenama i dopunama što ih je Vlada Republike Hrvatske donijela još 14. svibnja.

Predstavljena Analiza troškova javne rasvjete Grada Krka za 2019. godinu

Tijekom 116. sastanka Kolegija, održanog 17. veljače 2020. godine, gradonačelnikov zamjenik Čedomir Miler, predstavio je Analizu troškova javne rasvjete Grada Krka za 2019. godinu, navodeći kako se već deset godina intenzivno radi na prikupljanju podataka, analizi i poduzimanju konkretnih aktivnosti s ciljem smanjenja potrošnje energenata.

REA Kvarner domaćin prve ManagEnergy ekspertne misije u Hrvatskoj

Između 13. i 15. veljače 2019. godine Regionalna energetska agencija Kvarner bit će domaćin šeste po redu ManageEnergy ekspertne misije, i to prve koja se odvija u Hrvatskoj, a u okviru koje će ugostiti direktora irske agencije Tipperary Energy Agency (TEA) Paula Kennyja. 

Prijave kvarova na sustavu javne rasvjete

Zbog unapređenja sustava i usklađenja s ISO standardima, sve prijave kvarova javne rasvjete krčko Trgovačko-komunalno društvo Ponikve eko otok Krk zaprimat će preko dispečarskog centra, kako bi iste bile pravovremeno zaprimljene, a potom i evidentirane.