64. Ljetne priredbe: Predstava za djecu Bibi i Bubi, Kerekesh teatar

Prvi ovogodišnji program namijenjen najmlađim posjetiteljima Ljetnih priredbi, točnije predstava Bibi i Bubi kreirana u produkciji Kerekesh teatra, održat će se u srijedu, 08. srpnja 2020. godine, na Sceni Zidine (Trg krčkih glagoljaša), s početkom u 21.00 sat. Cijena ulaznice iznosi 30,00 kn.

Godina je 2034. i naš planet postao je jedno veliko odlagalište otpada. Od smrada se više ne može disati, a od količine smeća hodati. Litra čiste vode košta 99,99 kuna. Sve tvornice za razvrstavanje otpada prestale su s radom, što znači da je svakim danom smeća sve više i više. Upravo u takvom svijetu žive naši junaci, simpatični dječaci Bibi i Bubi, koji većinu svog djetinjstva provode upravo na smetlištu. A koliko god im roditelji to nedopuštali, njih veseli što dolaze doma prljavi i neuredni. Kroz igru i čitav niz duhovitih situacija oni će pokušati sastaviti podmornicu i pronaći škrinju u kojoj se nalazi plan za spas svijeta. No, taj je put prepleten brojnim problemima praćenim stalnim verbalnim bullyingom koji će naposljetku rezultirati svađom najboljih prijatelja i rastankom. Ali na sreću, taj će rastanak biti jako kratak...

Ovu svakako zanimljivu kazališnu igru eko predznaka napisao je i režirao Jan Kerekeš, dok u njoj glume Jan Kerekeš i Matko Knešaurek, s time da je scenografija djelo Darija Horvata, kostimografija Mladena Jeremića, a glazba Marina Kereša i Jana Kerekeša.

S obzirom na trenutne epidemiološke prilike, organizatori mole da se ulaznice za kazališne predstave kupuju na prodajnom mjestu u Galeriji Decumanus, J. J. Strossmayera 2 (stari grad), unutar njezinog redovnog radnog vremena, od ponedjeljka do subote, između 10.00 i 12.00 te 19.00 i 22.00 sata, a sve kako bi se izbjeglo stvaranje gužvi na blagajni (tj. ulazu) Scene Zidine. U suprotnom, ulaznice se, ali samo iznimno, mogu rezervirati telefonom na 051 220 041. Također, potrebno je voditi računa o tome kako će broj ulaznica biti ograničen s obzirom na smanjeni broj mjesta, radi provođenja epidemioloških mjera. Publici se preporučuje nošenje zaštitnih maski uz obvezno poštivanje socijalne distance, i napomenu kako će se gledalište otvarati čak 45 minuta prije početka programa.

Financijsku podršku ovogodišnjim Ljetnim priredbama, za čiju se organizaciju već tradicionalno brine Centar za kulturu Grada Krka, pružili su Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Primorsko-goranska županija, Grad Krk i Turistička zajednica Grada Krka.