66. Ljetne priredbe: Percussion Club Project - pulsAtion

Nastavak glazbenog programa 66. Ljetnih priredbi, u četvrtak, 04. kolovoza 2022. godine, na Sceni Zidine (Trg krčkih glagoljaša), s početkom u 21.30 sati, donosi koncert ansambla međunarodnog sastava - Percussion Club Project. Ulaz je slobodan.

Glazbenim segmentom ovogodišnjeg festivala, kojeg možemo predstaviti geslom Darovi glazbe kroz vrijeme, zvuk i glas, obuhvaćeno je deset koncerata raspoređenih u tri cjeline, s time da je prva, Darovi glazbe kroz vrijeme, donijela presjek glazbenih tradicija i stilova u rasponu od srednjovjekovne glazbe, preko svjetovne renesansne glazbe - frottola, pa sve do inovativnih glazbenih slogova baroka i rokokoa. Drugom cjelinom, Darovi glazbe kroz glas predstavit će se suradnje vrhunskih instrumentalista i vokalista, a trećom, Darovi glazbe kroz zvuk ansambli i glazbeni kolektivi posvećeni sviranju neobičnijih instrumenata, s time da ovo uzbudljivo poglavlje otvara upravo Percussion Club Project.

Ovaj glazbeni kolektiv u kojem sviraju Ivana Kuljerić Bilić (Hrvatska), Nikola Krbanyevitch (Srbija/Francuska), Luis Camacho Montealegre (Španjolska) i Francesco Mazzoleni (Italija), u sklopu programa nazvanog pulsAtion, izvest će skladbe različitih autora kao što su Srđan Dedić, Witold Lutosławski, Gueorgui Obretenov i Simeon Serafimov, Gipsy Kings, Astor Piazzolla, Arturo Márquez, Pat Metheny, Tigran Hamasyan, Rodrigo y Gabriela... međusobno povezane nitima virtuoznosti i pulsirajuće životne energije, s time da su inspiraciju za ovo jedinstveno glazbeno putovanje pronašli u radosti muziciranja i izvornoj snazi glazbe. Vibracije materijala poput drva, metala i membrane, pretvoreni u najraznovrsnije udaraljkaške instrumente, kadre su stvoriti sasvim neočekivanu interakciju glazbenih boja, što znači da će dobro poznate melodije i ritmovi ovog puta zazvučati na posve nov, svjež i neočekivan način.

Percussion Club Project predstavlja platformu koja je ujedinila četiri vrsna udaraljkaša s dinamičnim međunarodnim karijerama, i to s ciljem da publici predstave atraktivne i raznovrsne programe, uz čitavu paletu udaraljkaških instrumenata. Nakon izvrsno prihvaćenog debija na prošlogodišnjim Dubrovačkim ljetnim igrama, kreirali su program pulsAtion koji donosi presjek stilova od klasične glazbe, preko etna, pa sve do zavodljivih latino melodija, jazza i rocka.

Financijsku podršku ovogodišnjim Ljetnim priredbama, za čiju se organizaciju već tradicionalno brine Centar za kulturu Grada Krka, pružili su Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Primorsko-goranska županija, Grad Krk i Turistička zajednica Grada Krka.


Programska knjižica [.pdf]