Besplatne interpretacijske šetnje gradom Krkom novi su kulturno-turistički proizvod

Storytellling (ili pripovijedanje), kao kulturno-turistički proizvod, pruža iskustveni turistički doživljaj priča i legendi iz grada i s otoka Krka koje su povijesno autentične, ali su prilagođene sadašnjem mjestu i vremenu. Riječ je, dakle, o inovativnom doživljajnom proizvodu koji je u isto vrijeme marketinški alat i komunikacijsko sredstvo.

Storytelling u Krku - gradu povijesti i kulture - svim će zainteresiranim posjetiteljima destinacije omogućiti jedinstveno putovanje kroz vrijeme, odmak od klasične turističke ponude isticanjem kulturnih specifičnosti te prezentiranje baštine na suvremen način.

U organizaciji Turističke zajednice Grada Krka, tijekom srpnja i kolovoza ove godine odvijat će se besplatna tematska vođenja gradom Krkom, na hrvatskom, engleskom, poljskom i njemačkom jeziku. Prva će se šetnja tako održati u srijedu, 07. srpnja, i to kao prezentacijsko vođenje za turističke djelatnike, prvenstveno one zaposlene u turističkim agencijama te na recepcijama hotela i kampova, koji će, u konačnici, sadržaje s kojima će se upoznati prenositi svojim gostima.

Kroz vođene interpretacijske šetnje gosti će, na zanimljiv i interaktivan način, saznati mnoge zanimljivosti i crtice iz života knezova Krčkih Frankopana kao najslavnijih stanovnika grada Krka. Po završetku jednosatne šetnje, sve sudionike očekuje i kratko uprizorenje u režiji Udruge Knezova Krčkih Frankopana.

Interpretacijske šetnje, pod motom Frankopani, koji i dalje žive kroz nas, vodit će licencirani turistički vodiči Slavica Peričić i Monika Mikolajska, a odvijat će se prema sljedećem rasporedu:

  • 07. srpnja, vođenje na hrvatskom jeziku
  • 14. srpnja, vođenje na engleskom jeziku
  • 21. srpnja, vođenje na poljskom jeziku
  • 28. srpnja, vođenje na poljskom jeziku
  • 04. kolovoza, vođenje na njemačkom jeziku
  • 18. kolovoza, vođenje na engleskom jeziku
  • 25. kolovoza, vođenje na njemačkom jeziku

Interpretacijske šetnje započinju u 19.30 sati, a mjesto okupljanja je ispred Sunčanog sata na rivi u gradu Krku. Šetnja uključuje ulaznice za posjet Frankopanskom kaštelu i Interpretacijskom centru Krk, otvorenom u sklopu Kulturno-turističke rute Putovima Frankopana. Za grupe do 20 osoba obavezna je prijava telefonom na 00385 (0)51 220 226 iliti e-mailom na tic@tz-krk.hr (Turistički informativni centar), dok se za sve ostale prijavljivanje preporučuje zbog ograničenog broja polaznika, s obzirom na poštivanje trenutnih epidemioloških mjera. Vođenje je besplatno!