Centar za poljoprivredu i ruralni razvoj Primorsko-goranske županije: Poziv za iskaz interesa za sudjelovanje na radionici

Centar za poljoprivredu i ruralni razvoj Primorsko-goranske županije objavljuje Poziv za iskaz interesa za sudjelovanje na radioni čije je tema: Najava natječaja za provedbu operacije tipa 6.1.1. Potpora mladim poljoprivrednicima i 6.3.1. Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava.

 

Podtema 1 - Potpora mladim poljoprivrednicima:

U sklopu ove podteme planira se predstaviti i najaviti natječaj za provedbu operacije tipa 6.1.1. Potpora mladim poljoprivrednicima na koji mogu aplicirati mladi poljoprivrednici s odgovarajućim stručnim znanjima i vještinama, a koji namjeravaju financirati neke od mnogobrojnih aktivnosti poput kupnje poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme, kupnje domaćih životinja, višegodišnjeg bilja, sjemena i sadnog materijala višegodišnjeg bilja, kupnje, građenja ili opremanja zatvorenih i zaštićenih prostora i objekata, podizanja novih i restrukturiranje postojećih višegodišnjih nasada i slično.

Visina potpore iznosi 20.000,00 eura, odnosno 50.000,00 eura u kunskoj protuvrijednosti.

 

Podtema 1 - Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava:

U sklopu ove podteme planira se predstaviti i najaviti natječaj za provedbu operacije tipa 6.3.1. Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava čija je svrha pomoći malim poljoprivrednim gospodarstvima u njihovu prijelazu na tržišno orijentiranu proizvodnju i održivi razvoj te uključenje članova gospodarstva u rad na poljoprivrednom gospodarstvu, kao i osiguravanje zarade dovoljne za dostojanstven život na ruralnom području čime se pridonosi smanjenju nezaposlenosti.

Visina potpore iznosi 15.000,00 eura u kunskoj protuvrijednosti.

 

Kroz navedene podteme obradit će se sljedeća poglavlja:

  • predmet natječaja,
  • uvjeti prihvatljivosti korisnika,
  • uvjeti prihvatljivosti aktivnosti,
  • prihvatljivi sektori,
  • broj projekata po korisniku,
  • potrebna dokumentacija,
  • kriteriji odabira,
  • način podnošenja zahtjeva za potporu,
  • pitanja i odgovori.

 

O obje podteme kazivat će Miro Kasipović, dipl. ing. tehnologije iz riječke tvrtke KAM Consulting d.o.o. Radionica se planira održati krajem rujna ili početkom listopada ove godine u sjedištu Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj Primorsko-goranske županije (Ravna Gora, Stara Sušica, Karolinska cesta 87) ili u gradu Krku, što ovisi o iskazanom interesu. Prema tome, mole se svi zainteresirani sudionici s područja Grada Krka da svoj interes za sudjelovanje na ovoj radionici potvrde e-mailom na: grbac@hi.ht.hr ili telefonom na: 099 80 50 113, i to najkasnije do 15. rujna ove godine kako bi se na vrijeme organiziralo mjesto njezinog održavanja i definirao broj grupa sukladno broju prijavljenih sudionika.