Čitanjem i pričanjem do spoznaje svijeta, izložba DV Katarina Frankopan

Otvorenje godišnje izložbe Dječjeg vrtića Katarina Frankopan, pod nazivom Čitanjem i pričanjem do spoznaje svijeta, uz prigodni program, održat će se u petak, 01. ožujka 2019. godine, u Galeriji Decumanus, s početkom u 10.00 sati.

Ovogodišnja izložba nastala je kao rezultat mnogobrojnih aktivnosti vrtićara iz matične i svih područnih jedinica Dječjeg vrtića Katarina Frankopan motiviranih geslom - od rane pismenosti do cjeloživotnog učenja, a u čijem su fokusu upravo čitanje i pričanje! Zato doznajte kako izabrati najprikladniju slikovnicu, odnosno slikovnicu koja odgovara djetetovim razvojnim mogućnostima, te koje su njezine uloge. Osim toga ovo je prilika da se uvjerite zašto je djetetu važno čitati, s obzirom da čitanje predstavlja potporu emocionalnom sazrijevanju, pridonosi izgradnji odnosa bliskosti, zatim upoznavanju različitih osjećaja, stvaranju pozitivne slike o sebi, a prema tome i jačanju samopoštovanja. Dijete dok mu se čita, također, uči izražavati svoje osjećaje i prihvaćati druge te usvajati socijalne i moralne norme, što sve zajedno pozitivno utječe na njegov kognitivni razvoj. No, kako djetetu ispravno čitati doznajte tijekom organiziranih pričaonica što će ih odgojiteljice u prostoru galerije svakodnevno priređivati između 19.00 i 19.30 sati.  

Izložba Čitanjem i pričanjem do spoznaje svijeta, kojom će biti obuhvaćeni radovi što predstavljaju plod kreativnosti djece, roditelja i odgojiteljica, svim zainteresiranim posjetiteljima bit će na raspolaganju sve do 15. ožujka, s time da će se postav moći razgledati svakim radnim danom od 10.00 do 12.00 te od 18.00 do 20.00 sati ili uz prethodnu najavu organizatoru Centru za kulturu Grada Krka, telefonom na 051 220 041 iliti mailom na kultura@gradkrk.net

Prilozi: