Dodjela nagrada i priznanja u sklopu akcije Otočna rožica

Uoči blagdana sv. Franja Asiškog, zaštitnika prirode, Turistička zajednica otoka Krka i Franjevački samostan Košljun organiziraju dodjelu nagrada i priznanja za najljepši vrt, balkon, balaturu i javnu površinu u osmom izdanju akcije Otočna rožicu, koja će se na otočiću Košljunu održati 02. listopada 2015. godine s početkom u 11.00 sati. Za sve zainteresirane prijevoz je osiguran katamaranom TIM2, s polaskom iz Punta u 10.00 sati.

Nakon pozdravnih riječi domaćina, predstavnika košljunskog Franjevačkog samostana i Turističke zajednice otoka Krka, okupljene će s vrijednostima ove inicijative upoznati Hrvoje Skorup, dok će prijavljene vrtove prezentirati Dobrila Kraljić. Nakon podjele nagrada i priznanja u atriju samostana bit će otvorena izložba fotografske dokumantacije nagrađenih vrtova. U glazbenom dijelu programa sudjeluju Diana Grubišić (harfa) i Tea Grubišić Mihalić (violina), dok je vođenje povjereno Diani Blažević.
 
 
Akcija Otočna rožica provodi se s ciljem unaprjeđenja kvalitete uređenja okoliša i vrtne kulture, kao i podizanja svijesti, koliko o zaštiti okoliša, toliko i o potrebi unapređenja turističkog proizvoda, posebice u privatnom smještaju.