Edukacija: Camino Krk - prilika za produljenje sezone u situaciji pandemije

Turistička zajednica Grada Krka poziva sve zainteresirane Krčane da se u četvrtak, 22. travnja 2021. godine, s početkom u 11.00 sati, priključe predavanju pod nazivom Kako povećati direktne rezervacije u situaciji pandemije, a kojeg će, putem ZOOM platforme, održati marketinški stručnjak Vedran Pražen.

Ova online edukacija bit će fokusirana na Camino Krk kao priliku za produljenje sezone u specifičnoj situaciji pandemije. Naime, Camino Krk novi je turistički proizvod, odnosno dodatni motiv dolaska gostiju u pred i posezoni, koji omogućava upoznavanje brojnih otočnih kulturno-povijesnih lokacija, ali i jedinstveno duhovno iskustvo motivirano, uz ostalo, i ljepotama krčkog krajolika. O popularnosti Camino ruta, uopće, govori i podatak o čak 2,5 milijuna pretraživanja mjesečno, i to putem Google internetske tražilice. A dodajmo tome i kako je tijekom 2020. godine zabilježen značajan interes javnosti za krčku Camino rutu, posebice domaćih gostiju te gostiju s područja Slovenije, Italije i Austrije. Krčka Camino ruta, stoga, predstavlja priliku za: pozicioniranje otoka na europskoj mreži Camino puteva, ali i razvoj novog turističkog proizvoda izvan sezone.

Tijekom edukacije bit će riječi i o turističkom marketingu u situaciji pandemije, uz namjeru da se odgovori na sljedeća pitanja: tko su ciljani gosti i kako do njih doći te kako si osigurati direktne rezervacije. Također, uz internetske marketing savjete, bit će više riječi i o aplikaciji Google Maps u kontekstu neiskorištene prilike za dolazak do većeg broja gostiju.

Edukaciju će, kao što je prethodno navedeno, provesti Vedran Pražen, tajnik Bratovštine Sv. Jakova, hodočasnik i konzultant u digitalnom marketingu. Taj je marketinški stručnjak dosad prešao više od 3.000 kilometara Camino ruta diljem Španjolske, Portugala, Francuske i Hrvatske, a može se pohvaliti i dugogodišnjim iskustvom u primjeni digitalnog marketinga u turizmu. Autor je dviju knjiga na temu internetskog marketinga, a čest je i kao gost predavač na konferencijama, fakultetima i stručnim radionicama. Tijekom predavanja jednostavnim će jezikom, bez korištenja stručnog informatičkog rječnika, pojasniti konkretne korake putem kojih se može povećati zarada u turizmu.

 

Za sudjelovanje u ovome edukativnom programu zabilježite se putem online prijavnice dostupne: OVDJE.