Edukacija o sakralnoj baštini i prirodnim znamenitostima otoka Krka

Turistička zajednica otoka Krka u suradnji sa Biskupijom Krk, točnije tamošnjim Uredom za kulturna dobra te Javnom ustanovom Priroda pripremila je dvije serije zanimljivih predavanja na temu sakralne baštine grada Krka i Omišlja te prirodnih znamenitosti i bio raznolikosti otoka Krka.

Predavanja su prije svega namijenjena turističkim vodičima, agencijama, hotelijerima i predstavnicima turističkih zajednica, s ciljem što kvalitetnijeg i sadržajnijeg predstavljanja otočnih kulturnih i prirodnih vrijednosti. Same teme pažljivo su birane kako bi se polaznike edukacije uputilo u najosnovnija znanja o našem otoku kojima bi trebali raspolagati vodiči, zaposlenici informativnih punktova, agencija i ostalih recepcija.
Program edukacije odvijat će se u dva termina, najprije za licencirane vodiče u gradu Krku, što znači da će se predavanja, 25. veljače 2016. godine, s početkom u 09.00 sati, održati u prostorijama Biskupije Krk. Izlaganje o krčkoj sakralnoj baštini s naglaskom na umjetničko blago Krčke katedrale tako je povjereno Zvonimiru Seršiću, dok će o otočnim prirodnim znamenitostima i njegovoj bio raznolikosti u drugome dijelu kazivati Marko Randić i Ivana Rogić. 
 
Plakat - Krk [.pdf]
 
Druga serija predavanja namijenjena agencijama, hotelijerima i predstavnicima otočnih turističkih zajednica na redu je 17. ožujka, a biti će priređena u Omišlju. Dio programa također čini i terenska edukacija koja je na redu 03. ožujka, a obuhvatit će obilazak grada Krka, Omišlja, Dobrinja, Vrbnika, Baške, Punta i Malinske, naravno uz stručno vodstvo.