Elogio demonstrirao šarolik gitarski repertoar

Program klasične glazbe ovogodišnjih, 58. Ljetnih priredbi, nakon Papandopulo kvarteta nastavljen je, 17. srpnja 2014. godine, izvrsnim koncertom Gitarskog trija Elogio čiji su članovi Kosovar Petrit Çeku, Portugalac Pedro Ribeiro Rodrigues i Hrvat Tomislav Vukšić, svi izašli iz klase Darka Petrinjaka na Muzičkoj akademiji u Zagrebu koji je glazbenike i potaknuo na zajedničku svirku.

 
 
Trio je već u startu, 2008. godine, imao zavidan repertoar što u obradama, što u originalima namijenjenim gitari, kao i nisku uspješnih nastupa, ne samo u nas (64. Dubrovačke ljetne igre; Glazbeni salon Gvozdanović; Scena Amadeo), već i inozemstvu (Graachten Festival, Amsterdam; Ljetne priredbe u Palacio da Foz, Lisabon; Dani Europe, Narodno kazalište, Priština). U atriju krčkog franjevačkog samostana Elogio je odsvirao poznata djela Domenica Scarlattija (1685.-1757.), Miroslava Miletića (1925.), Alfonsa Montesa (1955.), Sergeja Rahmanjinova (1873. - 1943.), Krešimira Seletkovića (1974.) i Isaaca Albéniza (1860.-1909.), demonstriravši svu šarolikost repertoara, od baroka pa sve do suvremenih skladatelja, što je vidno oduševilo publiku koja je glazbenike, nakon dva odsvirana bisa, ispratila snažnim pljeskom!
Ovaj virtuozni trio uglavnom je usmjeren prema orkestralnim i klavirskim kompozicijama velikih majstora prerađenim za tri gitare, kao i izvornim kompozicijama domaćih skladatelja. Njihovu važnost već su prepoznali i suvremeni autori poput Krešimira Seletkovića koji im je posvetivo skladbu PerPETuum Mobile, izvedenu i u Krku, a praizvedenu na prošlogodišnjim, 64. Dubrovačkim ljetnim igrama. Snimku hvaljenog koncerta u Glazbenom salonu Gvozdanović nedavno im je izdala diskografska kuća Orfej.