Energetska učinkovitost Sportsko-rekreacijskog centra u gradu Krku

Zbog neefikasne potrošnje električne energije na Sportsko-rekreacijskom centru u gradu Krku, 2019. godine pristupilo se Projektu energetske učinkovitosti Sportskog centra. Odsjek za gospodarstvo sagledao je problematiku i projekt postavio u tri faze.

1. Izrada projekta izvedenog stanja: angažiran je inženjer Robert Dujmović na projektiranju i popisu stanja na čitavom objektu Sportskog centra kako bi se utvrdilo gdje su najveći problemi.

2. Razdvajanje priključaka na elektroenergetsku mrežu u tri nova priključka: Boćarski i Atletski klub u jednom (atletska staza i boćarski teren s pomoćnim objektima), područje Nogometnog kluba Krk (stadion glavni i pomoćni objekt, svlačionice i sanitarni čvor) te ugostiteljski objekt u najmu (Caffe bar Autogol).

3. Modernizacija najvećih potrošača - reflektora, pomoćne rasvjete i slično.

Na natječaj Ministarstva gospodarstva za sufinanciranje projekata energetske učinkovitosti prijavljena je i nabavka sustava grijanja potrošnje tople vode za sanitarni čvor objekta Nogometnog kluba Krk te je za isti ostvarena potpora od 40.000,00 kn.

Proizašlo iz projekta: 2020. godine napravljen je projektni zadatak vezan uz zamjenu najvećeg potrošača na Sportskom centru, a to je rasvjeta pomoćnog stadiona Nogometnog kluba Krk. Postojeći reflektori zamijenjeni su novim efikasnim LED reflektorima te je postignuta ušteda od 70% u potrošnji električne energije. Također, zamijenjena je i nadodana rasvjeta na prostoru boćališta, a reflektori pomoćnog stadiona više ne zagađuju okoliš već svjetlost usmjeravaju prema terenu.