EUCF CLINEMI: Anketni upitnik na temu održive mobilnosti i transporta

Tim za provedbu projekta CLINEMI Krk - Cres - Lošinj izrađuje Plan razvoja održive mobilnosti i transporta kojim, na razini grada i otoka Krka, nastoji utvrditi potencijal i interes za nabavom učinkovitijih električnih vozila i punjača, a koji će omogućiti ekološki prihvatljiv promet i utjecati na smanjenje emisija CO2.

Kako biste im pomogli u prikupljanju podataka, potrebno je ispuniti anketni upitnik kojem pristupate: OVDJE. (Vrijeme potrebno za njegovo ispunjavanje je oko tri minute.)


Više o projektu CLINEMI Krk - Cres - Lošinj:

Grad Cres kao nositelj projekta jedan je od pet gradova u Hrvatskoj izabranih za financijsku potporu vrijednu 60.000 EUR kojom će se izraditi investicijski koncept projekta CLINEMI Krk - Cres - Lošinj (CLImate - NEutral Mobility Islands Krk - Cres - Lošinj). U suradnji sa svim općinama otoka Krka, Gradom Krkom i Gradom Malim Lošinjem, projekt je uspješno prijavljen na drugi javni poziv međunarodnog udruženja Energetski gradovi, koje je ujedno i koordinator tzv. inicijative European City Facility (EUCF). Navedeno međunarodno udruženje za cilj ima pomoći jedinicama lokalne samouprave prelazak na učinkovitije i ekološki prihvatljive izvore energije koji ublažavaju nastale klimatske promjene i smanjuju razinu CO2 u zemljinoj atmosferi. 

Provedbom predmetnog projekta izradit će se strateška dokumentacija koja će omogućiti daljnje investicije u sektoru ekološki prihvatljivog prometa na području svih jedinica lokalne samouprave otoka Krka, Cresa i Lošinja. Identificirat će se, dakle, najbolja dostupna tehnologija i koncepti, poput mreže mikro-energetskih sustava u privatnim objektima koji će biti u funkciji punjenja električnih vozila i skladištenja viškova iz obnovljivih izvora energije, zatim rješenja za elektrifikaciju parkirališta ili korištenja sustava javne rasvjete kao punionice bicikala, a koji bi trebali omogućiti mobilizaciju daljih ulaganja od strane domaćih i EU fondova te privatnog sektora.