Prvi buvljak Savjeta mladih u krčkom Društvenom centru

U krčkom Društvenom centru, 07. veljače 2015. godine, održano je premjerno izdanje buvljaka Uzmi ili ostavi, čiju organizaciju potpisuje prošle godine konstituiran Savijet mladih Grada Krka. Nakon nedavno odžane uspješne prezentacije planiranih aktivnosti, ovom je simpatičnom samjenom događanju prvom udahnut život.

O konceptu buvljaka i nekolicini budućih planova kazivali su članovi Savjeta - predsjednica Maria Elena Brusić i Adrian Morić.
Zamislili smo, ističe Brusić, da ovaj mini buvljak u prostoru Društvenog centra traje tijekom jutra i ranih poslijepodnevnih sati, a njegovo prvo izdanje okupilo je osmero izlagača koji su posjetiteljima na razmjenu i/ili kupnju ponudili uistinu različite stvari, od odjeće, obuće, knjiga, raznih uporabnih predmeta i ostalih potrepština, pa sve do glazbenih instrumenata. Cilj ovog buvljaka koji promovira poticanje na razmjenu još uvijek dobrih i primijenjivih stvari jest i u praksi pružiti podršku principima reciklaže i održivosti te na taj način pridonijeti buđenju i poticanju ekološke svijesti. Tijekom zimskih mjeseci, zaključuje Brusić, sajam bi se trebao zadržati u interijeru, no već na proljeće, planiramo ga prirediti u eksterijeru, i to najvjerojatnije na krčki Kamplin, a što se dinamike održavanja tiče, zasad bi to bilo jednom mjesečno (prve ili posljednje subote).
Sljedeća inicijativa koju čeka realizacija, dodaje Morić, bio bi Street art festival, međutim prije negoli se krene s njegovom relativno zahtjevnom organizacijom u pripremi su programi profesionalne i edukacijske orjentacije namijenjeni našim osnovnoškolcima i srednjoškolcima.
Ovom prigodom, članovi Savjeta pozivaju sve sugrađane da poprate i podrže njihove programe, pa tako i nadolazeća izdanja buvljaka, koja posjetitelje neće obvezati na razmjenu ili kupnju, ali će pružiti izvrstan poligon za druženje, i to uz, još uvijek dobrodošao, topli čaj!