Izložba Lokve otoka Krka i barjanska okna u Ljubljanskom barju

Otvorenje izložbe fotografija čija su tema Lokve otoka Krka i barjanska okna u Ljubljanskom barju održat će se 01. travnja 2016. godine u krčkoj galeriji Decumanus s početkom u 10.30 sati.

Ovaj dokumentarni postav dijelom je projekta Očuvanje i promocija vodenih biotopa - lokvi i barjanskih okna - za budućnost, a kojeg u sklopu Operativnog programa IPA Slovenija - Hrvatska 2007. - 2013., zajednički provode Krajinski park Ljubljansko barje, Geodetski institut Slovenije, Javna ustanova Priroda i Grad Krk. Na području naše županije projektne aktivnosti vezane su upravo za područje otoka i grada Krka sa zadaćom očuvanja i revitalizacije lokvi, i to putem zajedničkog, prekograničnog pristupa njihovu vrednovanju, inventarizaciji, revitalizaciji i promociji.
 
Plakat [.pdf]
Pozivnica [.pdf]
 

Izložba, koja nakon ljubljanske postaje dostupna i otočnoj javnosti, ostaje otvorena sve do 14. travnja, s time da je fotografije koje dokumentiraju vodene biotope s ljubljanskog (barjanska okna) i krčkog (lokve) područja moguće razgledati od ponedjeljka do subote između 10.00 i 12.00 te 18.00 i 20.00 sati.