Izložbom slikarskih objekata Nikoline Ivezić krenuo ovogodišnji LINK IN ART

Izložbom slikarskih objekata Nikoline Ivezić All you need is luck, u krčkoj Galeriji Decumanus postavljenoj 04. kolovoza 2017. godine, otpočeo je gotovo dvomjesečni izložbeni projekt LINK IN ART tijekom kojeg će se do sredine rujna, na temu suvremenog pristupa pop-art idiomu publici predstaviti i Željko Badurina.
LINK IN ART, ističe kustosica Višnja Slavica Gabout, predstavlja projekt osmišljen (2014. godine) tako da funkcionira kao svojevrsni modul - informacijski sustav vizualne komunikacije, koji po uzoru na koncept internetskog umrežavanja i time direktnog, brzog i globalnog komuniciranja na društvenim mrežama uspostavlja suvremenu interakciju s okolinom, ali i jednu novu percepciju zbilje. U suglasju s novim strategijama i novomedijskim praksama u suvremenoj umjetnosti i danas sveprisutnom slojevitošću i isprepletenošću medija, disciplina, stilova, tehnika i tehnologija, ovaj model kreativnog umrežavanja projekata, kao vrsta multidimenzionalne i multisegmentne vizualne spajalice, odlikuje se suvremenim vizualnim izričajem i bogatstvom pristupa te intermedijskim dodirima i interakcijama. Suvremena umjetnost, tumači Gabout, danas pruža mnoštvo novih i često alternativnih mogućnosti propitivanja zbilje, postajući tako za sve znatiželjne kreativce svojevrsni - research laboratory. Zato uklanja stroga usmjerenja, briše ograničenja i okvire likovnih područja, tehnika i pristupa, združujući ih i dajući im slobodu izražavanja, intermedijski i interdesciplinarno. Upravo to pokazuje i LINK IN ART, jer tu se unutar izložbenih projekata ujedinjuju i sinergijski vežu različiti mediji, discipline i tehnike, kako bi se umjetnička nakana na pravi način prezentirala, kako bi se koncepcija percipirala iz pravoga diskursa i kako bi se sagledala njezina suvremena vizualna paradigma. 
Nikolina Ivezić, kao prva od dvoje autora okupljenih ovogodišnjim izdanjem platforme za umrežavanje različitih suvremenih vizualnih i primijenjenoumjetničkih praksi, svojim se originalnim, prepoznatljivim i angažiranim stvaralaštvom već niz godina ubraja u sam vrh hrvatske suvremene umjetnosti, nastavlja Gabout. Ova svestrana umjetnica, koja se uz slikarstvo bavi i ilustracijom, scenografijom u kazalištu i na filmu, dizajnom, video artom te konceptualom i multimedijom, znana je ponajviše po svojim sliko-reljefima (slikarskim objektima), u kojima na specifičan način, spajajući elemente slikarstva, kiparstva (reljefa), ilustracije i stripa, ocrtava aktualne teme iz naše svakodnevice. Ocrtava ih kritički i ironično - ali i s dozom humora, provokativno upirući prstom i rugajući se senzacionalizmu, površnosti i gubljenju sadržajnosti u suvremenom društvu. Kritizirajući konzumerizam, poplavu klišeja i suvremenih fetiša, malograđanštinu, a posebno seksističko iskorištavanje ženskoga tijela. Ona je tako, kao angažirani umjetnik-kroničar, stalno prisutni akter hrvatske suvremene likovne scene, pa njezina djela s pravom nalaze svoje mjesto u svim relevantnim umjetničkim zbirkama, kao i u fundusima muzeja i galerija suvremene umjetnosti. U svom novom ciklusu, navodi Gabout, koji je pod nazivom All you need is luck (Sve što trebaš je sreća) u travnju ove godine bio izložen u zagrebačkim Klovićevim dvorima, Nikolina Ivezić obraća nam se na jedan novi - prisniji i emotivniji način. Obraća nam ne više aktivistički-buntovno, već smirenije i nakon svih životnih borbi utišanije. Jer ono što je ovdje zanima nije više oštra kritika anomalija svakodnevice, nego kako u toj svakodnevici preživjeti. Premda je njezina neposredna inspiracija ovdje bila ta učestalo korištena rečenica za samopomoć, novi radovi proizašli su iz jednog šireg, ali istovremeno dubljeg i filozofski-pozitivnog shvaćanja života. Takvog koje prihvaća da život ima i sretna i nesretna poglavlja, koja se ciklički smjenjuju, pa iskustvo života nije samo nesreća, nego i sreća. Umjetnica ovim ciklusom i spajanjem dviju tema suprotstavljenih emocija - sreće i nesreće, problematizira život kao dihotomiju tragičnog i humorističnog, zgrčenog i opuštenog, javnog i privatnog, te nepoznatog i iskustvenog, zaključuje Gabout.
Izložba All you need is luck, čiju organizaciju potpisuje Centar za kulturu Grada Krka, ostaje otvorena do 25. kolovoza, a postav je moguće razgledati svakim danom (izuzev nedjelje) od 10.00 do 12.00 te od 19.00 do 22.00 sata, odnosno uz prethodnu najavu organizatoru telefonom na 051 220 041 ili mailom na kultura@gradkrk.net.