41. Kolegij: Nagrađeni mladi krčki atletičari

U uredu gradonačeknika, 26. svibnja 2014. godine, održan je 41. sastanak Kolegija kojem su pored Darija Vasilića nazočili njegov zamjenik Čedomir Miler i Marinko Bajčić, pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Grada Krka.

Od ostalih prisutni su bili Josip Staničić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Krka, Đimi Skomeršić, voditelj Odsjeka za komunalno gospodarstvo, Radmila Živanović Čop, voditeljica Imovinsko-pravne službe, Marinka Margan, stručna suradnica za društvene djelatnosti, Ines Galjanić, stručna suradnica za prostorno uređenje i zaštitu okoliša te Mladena Cvitković, viša stručna referentica.
Ovotjedni sastanak započeo je rješavanjem predmeta Imovinsko-pravne službe, i to odgodom ugovaranja radova vezanih uz izradu sunčališnih platoa na kupalištu Dražica koji su u procesu nabave bagatelne vrijednosti, na prošlotjednom Kolegiju, dodijeljeni Građevinskom obrtu Gratel iz Krasa. Obzirom da se bliži turististička seuona, radovi će krenuti najesen. U postupku nabave za ustupanje radova na asfaltiranju odvojka Ulice Ivana Meštrovića u gradu Krku te pristupnog puta od Place do obiteljske kuće Antona Bajčića u naselju Nenadići, pored dvije zaprimljene ponude kao povoljnija izabrana je ona tvrtke Građevinar d.o.o. iz Rijeke u iznosu od 251.148.00 kn (s PDV-om). Nakon što je zaključena procedura posljednjeg natječaja za davanje u zakup javnih površina za postav privremenih objekata na području Grada Krka kojim su se potencijalnim zakupcima nudile tri lokacije (dva parkirna mjesta na sjevernoj strani Velikog parka za iznajmljivanje automobila, mjesto na Staroj tržnici za prodaju nakita, suvenira i keramike te mjesto kod spomenika Pralji za iznajmljivanje električnih bicikala), ona na Staroj tržnici dodijeljena je Luki Dekaniću iz Krka s ponuđenom zakupninom od 10.010,00 kn, a parkirna mjesta nadomak Velikog parka tvrtki H.S.D. gradnja d.o.o. iz Krka s ponuđenom zakupninom u iznosu od 5.500,00 kn. Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje, sukladno njihovoj molbi, Grad nije u mogućnosti osloboditi plaćanja zakupnine za ured u kojem je, na adresi Vela placa 3 u gradu Krku, locirana njihova krčka Ispostava. Razmotrivši inicijativu Udruženja obrtnika otoka Krka, Grad nije zainteresiran za prodaju dviju uredskih prostorija smještenih u zgradi na adresi Kvarnerska 15 u gradu Krku. Kako doznajemo, uskoro kreće objava natječaja za zakup prostorija na katu bivške škole (doma) u naselju Milohnići.
Razmatrajući predmete Odsjeka za društvene djelatnosti, na inicijativu Atletskog kluba Krk, mladim atlečarima, Kristijanu Žužiću i Evi Mariji Jurišeć, za njihov doprinos sportu, odnosno osvojenom naslovu Darovitog sportaša/ice VI. kategorije, sukladno ustaljenoj praksi, dodijeljena je novčana nagrada u pojedinačnom iznosu od 3.000,00 kn. Raspravivši zahtjev Auto-kluba Krk, Grad nije u mogućnosti realizirati financijsku pomoć za sudjelovanje njegovih članova u preventivno edukacijskoj akciji Motociklom u život, kao ni financije za rad škole pjevanja i klavira krčkoj Udruzi Zlatni otok pjeva. Takve je programe potrebno kandidirati na (ovogodišnji) natječaj za sufinanciranje programa javnih potreba u društvenim djelatnostima. Udruzi vinara otoka Krka Bukaleta dodijeljeno je 4.500,00 kn za realizaciju Festivala vina, koji će se u Krku, u sklopu programa Dana grada, održati 06. i 07. lipnja. Nogometnom klubu Krk za organizaciju memorijalnog nogometnog turnira posvećenog Tončiju Skomeršiću Fortuni odobreno je 2.000,00 kn. Ovogodišnje natjecanje održati će se 07. lipnja, a okupiti će nogometaše iz Preloga i Karlovca.
Rješavajući predmete Odsjeka za prostorno planiranje i zaštitu okoliša, prihvaćena je ponuda tvrtke Tehno-val d.o.o. iz Njivica za dobavu, dopremu i ugradnju stupa javne rasvjete, zajedno sa svjetiljkom, u odvojku Ulice Braće Jurs, u iznosu od 8.334,18 kn (s PDV-om). Radi predaje Zahtjeva za izdavanje prethodne elektroenergetske suglasnosti s ciljem priključenja mrtvačnice Mjesnog groblja Vrh na monofazni priključak snage 4,6 kW, odobrena je isplata HEP-u u iznosu od 7.820,00 kn (s PDV-om). Vezano uz izgradnju javne rasvjete u Rapskoj ulici u gradu Krku prihvaćene su ponude Zidarskog obrta Zidar Ivo iz Vrha za građevinske radove u iznosu od 15.356,25 kn (s PDV-om), kao i tvrtke Techno-val d.o.o. iz Njivica za monterske radove u iznosu od 8.635,25 kn (s PDV-om). Također, prihvaćena je ponuda tvrtke Frisd d.o.o. iz Krka za dopunu WEBgis projekta UPU 1 - Krk u vrijednosti od 15.000,00 kn (s PDV-om).
Razmatrajući predmete Odsjeka za komunalno gospodarstvo, prihvaćena je ponuda tvrtke Cestodom d.o.o. iz Zagreba za nabavu i montažu 15 elastičnih stupića (80 x 8 cm) s bijelim reflektirajućim trakama i kristalnim slojem u podnožju u iznosu od 16.687,50 (s PDV-om) kako bi se osigurala šetnica nadomak Vrata slobode.
Rješavajući predmete Odsjeka za opće, pravne i kadrovske poslove, prihvaćen je prijedlog kipara Franka Verbanca iz Umaga, da izradi drveni grb Grada Krka, dimenzija 34 x 27 cm. Njegova je vrijednost 1.400,00 kn. Prihvaćen je prijedlog Općine Punat da Grad Krk, sukladno Sporazumu o sufinanciranju rekonstrukcije dijela ŽC 5125, na relaciji Dunat - Punat, preuzme obvezu sufinanciranja nasipavanja te dionice jalovinom, i to s 40%, iliti 23.750,00 kn. Naime, procijenjeno je kako će za uređenje čitavog poteza biti potrebno 950 t nasipnog materijala ukupno vrijednog 59.375,00 kn. Kako doznajemo, konstituirajuća sjednica Savjeta mladih planira se održati u petak, 30. svibnja, ove godine, u Maloj vijećnici Grada Krka s početkom u 18.00 sati.