84. Kolegij: Za uređenje Frankopanskog kaštela izdvojeno 100.000,00 kn

U uredu gradonačelnika, 13. svibnja 2019. godine, održan je 84. sastanak Kolegija kojem su pored Darija Vasilića prisustvovali njegov zamjenik Čedomir Miler te Marinko Pavlić i Josip Brusić, predsjednik i potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Krka.

Pored njih nazočni su bili, Marinko Bajčić, pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Grada Krka, Dinka Pejnović, stručna suradnica za proračun i financije, Andreana Gluvaković, stručna suradnica za društvene djelatnosti te Mladena Matejčić, viša stručna referentica.

Na početku ovotjednog sastanka, tijekom rasprave o predmetima Odsjeka za društvene djelatnosti, usvojena je Odluka o dodjeli stipendija polaznicima poslijediplomskih studija za akademsku godinu 2019./2020. Naime, na prethodno raspisan natječaj prispjela je tek jedna zamolba, što znači da će stipendiju, u mjesečnom iznosu od 1.000,00 kn, tijekom narednih devet mjeseci (svibanj - siječanj) primati Kristina Lekić Barunčić iz Krka, polaznica treće godine poslijediplomskog sveučilišnog (doktorskog) studija Filozofija i suvremenost na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Udruzi Mažoretkinje otoka Krka iz Punta odobren je budžet od 50.000,00 kn kojim će se sufinancirati nabava uniformi za 20-oro članica spomenutog udruženja s područja Grada Krka. Dodajmo tome kako će nastavno na zaključak Koordinacije otočnih načelnika i gradonačelnika Grada Krka, sve otočne jedinice lokalne samouprave nabavu uniformi sufinancirati sukladno broju članica sa svog područja. Prijedlogu Udruge Centar Agoga iz Zagreba da se financijskom donacijom pomogne realizacija Međunarodnog dječjeg nogometnog turnira SRCA Cup u Ajdinovićima (BiH) nije moguće udovoljiti s obzirom na to da za traženo u gradskom Proračunu nisu prethodno osigurana sredstva. Iz istog razloga negativno je riješena i molba tvrtke Prime Time Film j.d.o.o. iz Zagreba da se financijskom potporom (ili otkupom određenog broja kopija filma na DVD-u) pomogne promoviranje dokumentarnog filma Hrvatska - moja Domovina na području Primorsko-goranske županije. Temelj prijave na Javni poziv za dodjelu financijskih potpora malih vrijednosti, Atletskom klubu Krk iz Krka odobrena je potpora u vrijednosti od 4.000,00 kn za nabavu profesionalnih atletskih dresova. Osnovnoj školi Fran Krsto Frankopan dodijeljeno je 1.800,00 kn za pokriće troška prijevoza u namjeri sudjelovanja predstavnika Učeničke zadruge Busilak iz Područne škole Vrh na Županijskoj smotri učeničkih zadruga u Rijeci, 17. svibnja ove godine. Nastavno na zaključak s prethodnog Kolegija, Udruzi Ris iz Rijeke za potrebe održavanja Mus!cool festa, glazbeno-plesnog festivala koji će se u formi niske zabavno-edukativnih radionica odvijati u sklopu nadolazećeg Krk Music Festa, dozvoljeno je korištenje osnovnoškolske sportske dvorane - 21. lipnja ove godine. Udruzi Kreativni Krk odobreno je pokriće troškova puta u Rockenhausen (Njemačka) gdje će njezini članovi, početkom rujna ove godine, u sklopu Herbstfesta, prezentirati grad Krk, i to na način da će uz predstavljanje krčkog maslinovog ulja i ostalih lokalnih proizvoda te otvorenje izložbe Ulična fotografija biti održan i koncert grupe Grapevine Babiese.

Rješavajući predmete Odsjeka za gospodarstvo, Biskupiji Krk, kao i prošle godine, odobrena je potpora u vrijednosti od 100.000,00 kn za posljednju fazu uređenja Frankopanskog kaštela.

Tijekom razmatranja predmeta Odsjeka za opće, pravne i kadrovske poslove, prihvaćena je inicijativa Mjesnog odbora Skrbčići-Pinezići da im se, kao i dosad, između 01. lipnja i 31. kolovoza, radi održavanja ulica i puteva na području naselja Skrbčići i Pinezići omogući angažman sezonskog radnika. Nastavno na prošlogodišnju pritužbu Jadranke Dijanić Salopek i ostalih stanara dijela krčke starogradske jezgre te zaključak s 48. Kolegija, i ove se godine Koktel baru Volsonis, u njegovom unutarnjem dvorištu, korištenje audio-akustičnih uređaja ograničava nakon ponoći. Naposljetku, odlučeno je da će se kao pomoć Odsjeku za komunalno gospodarstvo, tijekom trajanja turističke sezone, od 01. lipnja do 15. rujna, angažirati po jedan pomoćni komunalni (Neven Carić) i prometni redar (Berislav Manestar).